شناسایی پارامترهای تضعیف دلار در اقتصادجهانی توسط فایننشال تایمز

کدخبر: ۳۴۹۴۳۶
اقتصادنیوز: سیاست های مالی تهاجمی همراه با تهدیدهای سیاسی موجب تضعیف دلار آمریکا شده است.
شناسایی پارامترهای تضعیف دلار در اقتصادجهانی توسط فایننشال تایمز

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فایننشال تایمز، افزایش تهدیدهای سیاسی و رشد سریع شیوع کرونا در آمریکا همراه با خوش بینی در مورد بهبود اقتصاد جهانی، دلار را تا چند ماه آینده تضعیف خواهد کرد.

بانک های بزرگ آمریکا در اواخر ماه مه نرخ بهره را به شدت کاهش دادند. اقدامات فدرال رزرو برای کاهش اثرات ناشی از همه گیری کرونا نیز موجب افزایش نقدینگی شد. سیاست گذاران باور دارند چشم انداز دلار از آن زمان تاکنون در حال بدتر شدن است. با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و همچنین افزایش تهدیدهای سیاسی، نگرانی های زیادی در مورد بازگشایی مجدد فعالیت های اقتصادی و وضعیت ارز در بزرگ ترین اقتصاد جهان وجود دارد.

ارزش دلار از ابتدای ماه ژوئیه در برابر ارزهای مهم جهان به میزان 0.9 درصد کاهش یافته است. قیمت این ارز در ماه ژوئن نیز 0.4 درصد کاهش پیدا کرده بود. ارزش دلار در حال حاضر، بیش از 6 درصد کمتر از بالاترین مقدار خود در اواخر ماه مارس است.

در شرایط فعلی، آمریکا در مقایسه با سایر اقتصادهای بزرگ با تهدیدهای بیشتری مواجه است. در اروپا، فعالیت های اقتصادی با احتیاط از سر گرفته شده است. همچنین، پیشرفت در جهت ایجاد یک صندوق برای بهبود اقتصاد اروپا، چشم انداز یورو را تقویت کرده است. بازارهای سهام چین نیز همراه با رنمینبی در حال رشد بوده اند.

پس از آن که محدودیت های ناشی از همه گیری کرونا در امریکا کاهش پیدا کرد، داده های اقتصادی دوباره رشد کردند. اما تعداد مبتلایان ویروس کرونا در بسیاری از ایالت ها همچنان رو به افزایش است. از آغاز همه گیری تاکنون، بیشترین افزایش یک روزه ی تعداد مبتلایان در آمریکا در هفته ی گذشته به ثبت رسید.

تهدیدهای سیاسی نیز موجب تضعیف دلار شده است. کنگره موظف است تا پایان این ماه برنامه ی مزایای بیکاری اضطراری خود را تمدید کند. عدم تمدید مزایا می تواند بر اقتصاد امریکا اثرگذار باشد. از طرفی، سرمایه گذاران شانس بیشتری برای پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری امریکا قائل هستند. دلار امریکا در شرایطی که چشم اندازها مبهم هستند، رشد می کند و در شرایط بهبود اقتصاد جهانی دچار افت می شود. از همین رو، تقویت احتمال پیروزی دموکرات ها بر دلار اثر منفی خواهد گذاشت.

همچنین بر اساس شواهد، تقاضا برای دلار به عنوان یک دارایی امن در حال کاهش است. تحلیل گران معنقد هستند پس از کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو در ماه مارس، بازده دلار دچار افت شده است. در نتیجه، سرمایه گذاران تمایل کمتری برای سرمایه گذاری در این ارز دارند. همچنین، فدرال رزرو اعلام کرده است که نرخ بهره تا مدت ها افزایش نخواهد یافت.

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید