بازار خودرو به کدام سمت و سو می‌رود؟

کدخبر: ۳۵۵۷۰۷
قیمت‌ها در بازار این روزها تحت تاثیر کاهش قیمت ارز به صورت نسبی و عقب‌نشینی قیمت سکه با کاهش مواجه شده است اما سوت رکود در بازار نشان می‌دهد میزان کاهش قیمت‌ها در حد انتظار متقاضیان نیست.
بازار خودرو به کدام سمت و سو می‌رود؟

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، این روزها بازار خودرو‌سازی متفاوت از سایر بازارها را می‌نوازد.افزایش قابل توجه قیمت پراید و پژو ۴۰۵ در امسال، در عین رشد قیمت سایر خودروها زمینه را برای رکود معاملات در بازار خودرو فراهم کرد، حالا نه فقط فعالان بازار که حتی سعید موتمنی، رئیس این صنف از کاهش شدید و عجیب درآمد فعالان این بازار خبر می‌دهند و می‌گویند بسیاری از بنگاه‌های معاملات خودرو تعطیل شده‌اند با در صورت ادامه روند کنونی تعطیل خواهند شد.

خودرو

پراید ۱۱۱ که حالا قیمتی معادل ۹۳ میلیون تومان دارد، خریداری در بازار ندارد و همین امر سبب شدت انبوه کسانی که به امید افزایش قیمت و کسب سود بالا دست با خرید خودرو زدند، حالا ناتوان از فروش خودروهایشان باشند. رشد قیمت پراید و پژو ۴۰۵ به عقبه معامله گران تحت ناثیر توقف تولید این دو خودرو نیز بوده است.

معامله گران می‌گویند در بازار خبری نیست و اغلب افراد تلاش می‌کنند در طرح‌های فروش و پیش فروش خودروسازان شرکت کنند و اتفاقا اغلب تیر خودروهایشان را در بازار عرضه می‌کنند.

خرید و فروش حواله به جای خودرو

نکته عجیب در بازار خودرو اما این روزها رونق ادامه دار خرید و فروش حواله در بازار خودرو است، بازار داغی که در حاشیه بازار سرد و سوت و کور خودرو سربرآورده است.

خودروسازان با هدف رسیدن خودرو به‌دست مصرف‌کننده واقعی شرایطی سختگیرانه‌ای را پیش پای خریداران و ثبت نام‌کنندگان گذاشته‌اند اما در نهایت هر چند جمع ثبت نام‌کنندگان و جامعه هدف محدود به کسانی شده است که خودرو ندارند اما بازار خرید و فروش حواله و امتیاز را نیز داغ کرده چرا که بسیاری از این افراد علاوه بر نداشتن خودرو، پول کافی برای خرید آن را نیز ندارند. حواله ۲۰۶ بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است و قیمت حواله ساینا بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان است. بهای حواله تیبا در آگهی‌های اعلامی بین ۸ تا ۱۲ میلیون تومان و بهای حواله رانا در محدوده ۱۴ تا ۱۶ میلیون تومان اعلام شده است.اگهی دهندگان اغلب قیمت حواله را بر مبنای تفاوت قیمت تحویل کارخانه، زمان تحویل و بازار تعیین می‌کنند و گاهی برخی نیمی از این تفاوت را نقدی با فروش حواله طلب می‌نمایند.

خرید و فروش حواله در حالی اتفاق می‌افتد که بررسی‌ها نشان می‌دهد خودروسازان بارها نسبت با عواقب این خرید و فروش هشدار داده و آن را غیر قانونی اعلام کرده‌اند اما این اقدام از طریق اعطای وکالت بلاعزل، تحویل چک ‌و...در محضر صورت می‌گیرد.

فاصله قیمتی خودروهای تولید داخل اغلب به ۲۰ تا حتی ۸۰ میلیون تومان در خودروهای پیش فروش شده می‌رسد از این رو حواله برخی خودروها مانند پژو پارس حتی تا ۴۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

بازار به کدام سمت می‌رود؟

قیمت‌ها در بازار این روزها تحت تاثیر کاهش قیمت ارز به صورت نسبی و عقب‌نشینی قیمت سکه با کاهش مواجه شده است. بسیاری از فعالان بازار معتقدند در صورت کاهش قیمت‌ها در بازار ارز، خودرو نیز با کاهش مواجه می‌شود. براوردها نشان می‌دهد هر چند بازار خودرو مقصد سرمایه‌های سرگردان است اما قدرت خرید تحت تاثیر رشد تورم برای مصرف‌کننده واقعی کاهش یافته است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید