یک بام و دو هوای حمایتهای بورسی
به گزارش اقتصادنیوز، نماگر اصلی بورس تهران پس از ریزشهای پیاپی سرانجام طی معاملات امروز با تزریق قابل توجه نقدینگی از سوی فعالان نهادی بازار به مسیر صعودی بازگشت.
رشد 2.6 درصدی شاخص کل در شرایطی رقم خورد که شاخص هموزن در محدوده منفی ماند و معاملات حدود یک سوم نمادها با صف فروش به پایان رسید. تزریق نقدینگی به سهام شرکتهای بزرگ را میتوان به خوبی در این واگرایی مشاهده کرد.
شاخص وارد مدار افزایشی شد
12 جلسه معاملاتی از ثبت قله تاریخی در بورس تهران میگذرد. نوزدهم مردادماه بود که شاخص کل توانست در اوج تاریخی 2 میلیون و 78 هزار واحدی مستقر شود و از آن پس، طی 11 جلسه معاملاتی افت سنگین 23 درصدی را ثبت کرد و در نهایت امروز با تزریق منابع جدید از سوی حقوقیهای بازار در مدار افزایشی قرار گرفت و 2.6 درصد از کف یک ماه و نیم اخیر بالاتر نشست.
به جز گروههای تکسهمی، بیشترین رشد شاخص قیمت به گروه هلدینگ ها و صنایع بزرگی نظیر فلزات، معدنیها، پتروپالایشی ها و همچنین بانکها و تا حدی هم خودرویی ها تعلق داشت. در حالی که قریب به اتفاق گروههای کوچک و متوسط اعم از داروییها، غذاییها، سیمانیها، کاشیسازان و ساختمانیها در این روز با افت میانگین قیمت به کار خود پایان دادند.
در مجموع، میانگین قیمت در 23 صنعت بورسی در معاملات امروز افزایش یافت و 17 صنعت دیگر با افت شاخص مواجه شدند. نشانههای حمایتهای خاص فعالان نهادی در تزریق پول به سهام را در ترکیب رشد نامتوازن صنایع میتوان دید.
خروج سرمایه های خرد از بازار سهام
دیگر تابلوهای بازار سهام اعم از فرابورس و بازار پایه نیز از همین الگو پیروی کردند. به این ترتیب، از کل 585 نماد معامله شده در معاملات امروز قیمت 245 نماد چه بورسی و چه فرابورسی در محدوده مثبت قرار گرفت. در این میان، 219 نماد هم با صف خرید به کار خود پایان دادند.
به رغم رشد شاخص کل برآیند تغییر مالکیت در کل بازار سهام حکایت از خروج سرمایههای خرد داشت. در این روز، سهامداران حقیقی در مجموع 288 میلیارد تومان از سرمایههای خرد را بیرون کشیدند. در واقع، سهامداران خرد در 278 نماد بیشتر فروشنده سهم بودند تا خریدار. در نقطه مقابل، در 183 نماد هم شاهد ورود پول حقیقی بودیم.