دلار سقوط کرد؛ یورو اوج گرفت
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، همان طور که انتظار می رفت، بانک مرکزی اروپا نیز در اجلاس اخیر خود به مانند بانک های مرکزی کانادا و آمریکا تصمیم گرفت تا نرخ بهره خود را در سطح قبلی حفظ کند. بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را در سطح منفی ۰.۵ درصدی قرار داده است. علاوه بر منطقه یورو، نرخ بهره اکنون در ژاپن و سوییس نیز در سطح منفی قرار دارد.
براساس گزارش رویترز، کریستین لاگارد- رییس بانک مرکزی اروپا با اشاره به جلسه مدیران ارشد این بانک در خصوص صعودهای اخیر یورو گفت: ما به دقت اوضاع را زیر نظر داریم اما باید یک بار دیگر تصریح کنم که سیاست ما در دخالت نکردن در نرخ برابری ارزها، ثابت است.
در ماه ژوین بانک مرکزی اروپا در قالب برنامه محرک جدید خود متعهد به تزریق نقدینگی معادل ۱.۳۵ تریلیون یورو به بازارها شد که قرار است این روند دست کم برای یک سال ادامه داشته باشد. این بانک هم چنین بر حضور پررنگ خود در بازارها تا زمان پایان بحران فعلی تاکید کرده است.
رانکو بریچ- استراتژیست مسائل ارزی در موسسه " مونکس یوروپ" گفت: آن طور که از بیانیه بانک مرکزی اروپا بر می آید، آن ها قصدی برای دخالت در بازار ارز ندارند البته تا زمانی که نرخ تورم خیلی تحت تاثیر قرار نگیرد. اکنون که یورو در موضع قدرتمندی قرار دارد شاهد افزایش واردات خواهیم بود و این می تواند برای تولیدکنندگان اروپایی که همین الان هم در شرایط مناسبی نیستند، خبر خوبی نباشد.
شان اوزوبرن- تحلیل گر بازار ارز در بانک "اسکوشیا" گفت: ارزش یورو در برابر دلار در هفته های اخیر به سطوح کم سابقه ای رسید و همین مساله باعث شد تا بانک مرکزی آمریکا، این نرخ ها را در رادار خود رصد کند. مقامات بانک مرکزی اروپا تنها در شرایطی می توانند نگرانی کمی بابت نرخ برابری ارز داشته باشند که از چشم انداز اقتصادی خود مطمئن باشند اما آنچه که در حال حاضر شاهدش هستیم چیزی خلاف این مساله است.
سایه اختلافات بین چین و آمریکا نیز کماکان بر سر معاملات ارزی احساس می شود. همزمان با تشدید تنش های بین چین و آمریکا، یک روزنامه چینی از احتمال فروش گسترده اوراق قرضه دلاری توسط این کشور خبر داده است. چین اکنون دومین دارنده بزرگ اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا در جهان است و برخی از کارشناسان نسبت به ریزش گسترده دلار در صورت عرضه سراسری این اوراق توسط چین هشدار داده اند. از ابتدای امسال تاکنون چین همواره در حال کاهش دارایی های دلاری خود بوده است. این کشور هم چنین به عنوان بخشی از راهبرد ارزی خود برای مقابله با آمریکا به دنبال پررنگ تر شدن نقش یوان است و برخی پیش بینی ها حاکی از آن است که یوان تا ۱۰ سال آینده به سومین ارز محبوب جهانی تبدیل خواهد شد هر چند که هنوز یورو و دلار از جذابیت بیشتری در بین کشورها برخوردار هستند.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۱۴ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۱ دلار اعلام شد.
آمارهای جدید منتشرشده بیانگر آن هست که در حوزه تجارت خارجی عملکرد اقتصاد آمریکا بهبود داشته است تا جایی که تا پایان ماه ژوئیه صادرات این کشور با رشد ۸.۲ درصدی نسبت به ماه قبل خود همراه شده و واردات نیز ۱۰.۹ درصد بیشتر شده است. این میزان اگر چه هنوز تا سطوح ثبت شده قبل از آغاز بحران کرونا فاصله دارد اما بهترین عملکرد تجرات خارجی این کشور در شش ماه اخیر بوده است و می تواند نویدبخش افزایش فعالیت های تجاری و اقتصادی در بزرگ ترین اقتصاد جهان باشد.
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۸۱ دلار مبادله شد. یورو ۰.۵۳ درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۶ دلار رسید.