7 تکنولوژی مورد استفاده در نسل جدید خودروها+ عکس
گجت نیوز؛ این فناوریها میتوانند طراحی ظاهری و عملکرد خودروها را دچار دگرگونی عظیمی کنند. در ادامه به بررسی 7 تکنولوژی جالب میپردازیم که در نسل جدید خودروها به کار گرفته خواهند شد.
1. پنلهای خورشیدی باریک
امروزه سامانههای تولید انرژی از نور خورشید (Photovoltaic) بسیار نازکتر و انعطافپذیرتر از قبل شدهاند و این قابلیت، امکان استفاده از این تکنولوژی به عنوان پنل سقف وسایل نقلیه را فراهم میکند. این پنلها به طور میانگین حدود 300 وات انرژی را در دسترس قرار میدهد که این میزان انرژی برای راهاندازی سیستم اطلاعات و سرگرمی و یا سیستمهای الکترونیکی کمکی خودرو کافی است. این پنلهای خورشیدی از نظر ظاهری نیز جلوهی زیبایی را به اتومبیل میبخشند.
2. نمایشگر شیشه جلو
به زودی میتوانیم شاهد قرار گرفتن OLED و ترانزیستورهای باریک و شفاف (T-TFT) در شیشه جلوی نسل جدید خودروها باشیم. این تکنولوژی، شیشه جلوی اتومبیل را به یک نمایشگر تخت و پارانومیک تبدیل میکند و برای نمایش مجموعهای از اطلاعات و سرگرمی مانند سیستمهای ناوبری، پخش مدیا و اطلاعات لحظهای در مسابقات مورد استفاده قرار میگیرند. مشابه این فناوری در کانسپت جگوار لندروور به کار گرفته شده که در سال 2015 به نماش درآمد.
3. کابینهای خودمختار
همزمان با پیشرفت تکنولوژی خودران، کابین اتومبیلها نیز از مکانی برای رانندگی به جایی برای استراحت و سرگرمی تبدیل شده است. چندی پیش کانسپت ولوو 26 رونمایی شد که در آن هدایتپذیری کابین خودرو توسط کامپیوتر بودیم. در این خودرو با انتخاب حالت اتوپایلوت، در فضای داخلی کابین تغییراتی ایجاد میشد که از جمله آن میتوان به جمع شدن فرمان به داخل داشبورد و باز شدن فضای صندلیها اشاره کرد. همچنین یک میز کوچک از پنل درب سمت راننده خارج شده و یک نمایشگر 25 اینچی نیز در سمت سرنشین جلو ظاهر میشود.
4. ارتباط بین خودروها
اتومبیلهای خودران برای تشخیص موقعیت جهانی از سامانهی Differential GPS استفاده میکنند و پالسهای نوری ساطع شده از Lidar نیز میتواند موقعیت اجسام نزدیک را مشخص کند. همچنین میتوان ادامهی مسیر را با استفاده از دوربینهای استریو مشاهده کرد. البته این سیستمها که در نسل جدید خودروها قرار میگیرند، بدون خطا هم نیستند و لازم است تا در آینده تمامی ترافیک موجود در جادهها به صورت بیسیم به یکدیگر متصل شوند. شرکت خودروسازی آئودی در حال راهاندازی سیستم ارتباطی Car to X است. این سیستم به صورت آزمایشی در اینگلوشتات آلمان با بهکارگیری حسگرها در سطح جاده و چراغهای راهنمایی افتتاح شد و به این ترتیب، خودروها میتوانند از شرایط ترافیکی مسیر آگاه شوند.
5. باتریهای کامپوزیتی
تیم تحقیقاتی دانشگاه صنعتی چالمرز سوئد از طرحی برای نسل جدید خودروها رونمایی کرد که در آن پنل درب و سقف خودرو از باتریهای لیتیومی ساخته خواهد شد. این ساختار میتواند علاوه بر فراهم کردن هدایت الکترونیکی بسیار خوب، یک کامپوزیت باربر را تشکیل دهد که بتواند در خود انرژی ذخیره کند. بدین وسیله خودروسازان برای پیدا کردن جای مناسب برای بستههای بزرگ باتری با مشکلی مواجه نخواهند شد. کاهش وزن کلی خودرو و افزایش فضای داخلی کابین از دیگر مزایای این فناوری است.
6. حسگرهای فیزیولوژیکی
بر اساس گزارش سازمان ملی مدیریت امنیتی ترافیک بزرگراههای آمریکا (NHTSA)، رانندگی در حالت خوابآلود، سالانه موجب وقوع 70 هزار تصادف در جادههای آمریکا میشود. اینک مهندسان جگوار لندروور، در حال مطالعه بر روی تکنولوژی جدیدی است که در نسل جدید خودروها به کار گرفته خواهند شد. این فناوری، حسگرهای یکپارچهای به نام Wellness است که از قابلیت بررسی فعالیت مغزی سرنشینان برخوردار بوده و با استفاده از آن میتوان خوابآلودگی راننده را تشخیص داده و میزان روشنایی، سطح صدای سیستم صوتی و درجه حرارت داخل کابین را تغییر داد. در صورتی که این اقدامات کافی نباشد، سیستم رانندگی خودکار، هدایت خودرو را بر عهده خواهد گرفت. علاوه بر آن، حسگرهای ضربان قلب و تنفس نیز درون صندلیها جای میگیرند که فاکتورهای سلامتی افراد را مورد بررسی قرار میدهند.
7. کنترل حرکتی اولتراهپتیک
کنترل حرکتی، فناوری جدیدی است که در سری 7 بیامو معرفی شده و تغییراتی را در طراحی داشبورد ایجاد میکند. با وجود طیف وسیعی از کنترلها و تعداد محدود حرکات دست، احتیاج به کنترلهای حرکتی مانند سیستمهای ردیابی چشم احساس میشد. کنترل حرکتی نسبت به زاویه دید راننده، تغییر پیدا میکند و پورشه در کانسپت میشن E از این تکنولوژی استفاده کرده است. مهندسان جگوتر لندروور نیز پا را فراتر از این گذاشته و از فناوری اولتراهپتیک بهره میبرد. این سیستم، موقعیت انگشتان راننده را بررسی کرده و پالسهای اولتراسونیک را به نوک انگشتان میفرستد.