علائم هشدار دهنده سرطان حنجره
گرفتگی و دورگه شدن صدا، کاهش برد صدای شخص، درد و مشکل بلع، اختلالات تنفسی واحساس خفگی از علائمی بروز سرطان حنجره است.
ابراهیم آذری متخصص گوش حلق و بینی و جراح بینی در گفتگو با گفت وگو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: سرطان حنجره بیماری است که در افراد بالای 50 سال بویژه در آقایان بیشتر مشاهده می شود.
وی افزود: در افرادی که سابقه استعمال دخانیات دارند خصوصا مصرف کنندگان تریاک احتمال ابتلا به سرطان حنجره افزایش پیدا می کند.
آذری تصریح کرد: گرفتگی و دورگه شدن صدا، کاهش برد صدای شخص، درد و مشکل بلع، اختلالات تنفسی واحساس خفگی از علائم بروز سرطان حنجره است.
متخصص گوش حلق و بینی بیان کرد: در سرطان پیشرفته حنجره مشکلات تنفسی در فرد به شدت بروز پیدا می کند، که باید نای بیمار را ازقسمت جلوی گردن سوراخ کنند تا با کمک لوله تراکوتومی بیمار بتواند نفس بکشد.
وی اظهار داشت: تشخیص زود هنگام این سرطان میتواند میزان بقای فرد را افزایش دهد و در صورت پیشرفته نبودن آن با برداشتن قسمتی از حنجره بیمار قابل درمان است ، همچنین درصورت پیشرفت سرطان کل حنجره بیمار باید برداشته می شود و با کمک دستگاهی مخصوص بیمار می تواند تا حدودی صحبت کند.
آذری تاکید کرد: این بیماران معمولا تا چندین سال قابلیت حیات دارند و تشخیص زود هنگام،شانس زنده ماندن بیمار را افزایش می دهد.
متخصص گوش حلق و بینی اشاره کرد: برای درمان افراد مبتلا به سرطان حنجره گاهی ممکن است انجام رادیوتراپی و شیمی درمانی ضرورت پیدا کند.
وی گفت: درمان نشدن سرطان حنجره ممکن است در کمتر از یک سال به مرگ بیانجامد، البته تا حدودی هم به نوع بیماری فرد بستگی دارد.
آذری تصریح کرد: گاهی ممکن در فرد مبتلا به سرطان حنجره مری بیمار درگیر شده، قسمتی از جدار مری از بین برود وغدد لنفاوی در کنار گردن ایجاد کند و همین موضوع هنگام خوردن غذا موجب ایجاد حس خفگی در فرد شود.
متخصص گوش حلق و بینی یادآور شد: برای پیشگیری از ابتلا افراد به سرطان حنجره توصیه می شود که از استعمال دخانیات خودداری کنند ودر صورت مصرف مواد مخدر به ترک آن اقدام نمایند.