کودکان 10 درصد مبتلایان به دیابت کشور هستند

کدخبر: ۱۵۵۲۶۲
رئیس انجمن غدد اطفال ایران گفت: دیابت در میان همه مردم به ویژه کودکان در حال افزایش است و در زمان حاضر، کودکان،‌10 درصد مبتلایان به دیابت کشور را تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا،‌ علی ربانی روز جمعه در جمع خبرنگاران و در حاشیه همایش یک روزه معرفی قلم انسولین لومیر(Levemir) افزود: کودکانی که آب، زیاد، مصرف می کنند و یا ادرار زیادی دارند، ریسک دیابت در آنها بالاست و والدین باید نسبت به آنها توجه ویژه ای داشته باشند.
وی ادامه داد: چاقی و کم تحرکی به عنوان 2 عامل مهم در ابتلای کودکان به دیابت است، چرا که اکنون یکی از معضلات کشور نیز چاق شدن بیش از اندازه برخی از کودکان است.
ربانی اضافه کرد: همه جای دنیا به دلیل تغییرات شیوه زندگی و تغذیه دیابت رو به افزایش است و اکنون 10 تا 12 درصد دیابتی ها مربوط به دیابت نوع یک هستند.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل بروز دیابت نوع یک سلول های بتای لوزالمعده که مولد انسولین در بدن است تخریب می شود و زمانی که 70 تا 80 درصد این سلول ها از این برود، آنوقت، ‌علامت هایی از بیماری در بدن انسان مشاهده می شود.
مدرس دانشگاه تهران با بیان اینکه آمار دقیقی از بیماران دیابتی در کشور وجود ندارد، افزود: با آمار و اطلاعات دقیق بهتر می توان برای جلوگیری از این بیماری برنامه ریزی کرد.
وی با بیان اینکه بیمار در دیابت نوع یک می بایست از ابتدا انسولین تزریق کند، ادامه داد: در این شرایط برخی از مادران باردار که مجبور به تزریق انسولین هستند‌، این کار آنان به جنین نیز آسیب وارد می کند.

**احتمال ابتلا به دیابت با افزایش سن
رئیس انجمن غدد اطفال ایران افزایش سن افراد را در بالا رفتن شانس ابتلا به دیابت بسیار موثر دانست و گفت: با توجه به اینکه برخی از بیماران دیابتی از بیماری خود اطلاع ندارند، باید اطلاع رسانی دقیق در این زمینه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه بیماران دیابت نوع 2 از بیماری خود کمتر مطلع می شوند، اظهار کرد: بهترین روش شناخت این بیماری غربالگری است البته پیشگیری نیز حائز اهمیت است.
ربانی خاطرنشان کرد: در دیابت نوع یک روش پیشگیری تاثیرگذاری نداریم و باید مردم به زندگی و غذای سالم ترغیب شوند، اما در نوع 2 بهترین کمک برای جلوگیری از دیابت تحرک و جلوگیری از چاقی است؛ چرا که این بیماری ژنتیکی است.
وی با اشاره به ژنتیکی بودن دیابت نوع 2، ادامه داد: شانس ابتلای اعضای خانواده به دیابت حدود 50 درصد است، اگرچه هیچ درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد اما مردم باید بیشتر مراقب باشند.
رئیس انجمن غدد اطفال ایران خاطرنشان کرد: در دیابت نوع یک نیز زمانی که سلول های بتا از بین می رود اقداماتی همچون پیوند این سلول ها،‌پانکراس و سلول های بنیادی انجام می شود اما درمان اصلی آن با تزریق انسولین است.
وی بهترین راه درمان دیابت نوع 2 را هم داروهای ضد قند یا انسولین دانست.
هر چند آمار دقیقی از شمار دیابتی های کشور وجود ندارد اما گفته می شود حدود پنج میلیون تن به این بیماری در کشور دچارند.
همایش یک روزه معرفی قلم انسولین لومیر(Levemir) امروز ، جمعه در هتل آزادی تهران برگزار شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید