شبکه ملی اطلاعات تا دهه فجر تکمیل می شود

کدخبر: ۱۵۶۶۷۱
مسئول کمیته CDN شبکه ملی اطلاعات گفت: تا دهه فجر امسال، با استقرار مراکز بومی توزیع محتوا (CDN بومی) در تمامی استانها و اتصال این مراکز به مرکز تبادل ترافیک حاکمیتی، شبکه ملی تکمیل می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد پرویزی گفت: طبق ساختار شبکه ملی اطلاعات، سرورهای تولیدکنندگان محتوا در مراکز توزیع محتوا (CDN) در سراسر کشور مستقر می‌شوند و با اتصال CDN‌ها به ۴ مرکز تبادل ترافیک حاکمیتی (IXP) در ۴ شهر، ترافیک در کشور توزیع و پازل شبکه ملی اطلاعات در ۲۲ بهمن تکمیل می‌شود.

وی از راه‌اندازی بزرگ‌ترین CDN (مرکز توزیع محتوا) در کشور توسط یک شرکت دانش بنیان خبر داد و اظهار داشت: راه‌اندازی CDN یکی از الزامات شبکه ملی اطلاعات با هدف توسعه بازار برای فناوری بومی و فرهنگی است که برنامه‌های آن در کمیته CDN ذیل کمیته اجرایی شبکه ملی اطلاعات در وزارت ارتباطات پیگیری می‌شود.

مسئول کمیته CDN شبکه ملی اطلاعات درباره CDN، توضیح داد: CDN پلت فرمی با توزیع گسترده است که از تعداد زیادی سرور تشکیل شده و درخواست‌های کاربران نزدیک به خود را به طور مستقیم و بدون نیاز کاربر به مراجعه به سرور اصلی، پاسخ می‌دهد.

وی گفت: برای مثال کاربر در شهر شیراز با بهترین مسیر و نه الزاما کوتاه‌ترین مسیر، به جای اتصال به سرور تهران به نزدیک‌ترین سرور که ممکن است در شیراز یا شهر نزدیکتری باشد متصل می‌شود و در واقع با این عملیات، CDN با توزیع سرور در استان‌ها و شهرها باعث استفاده بهینه از پهنای باند و افزایش سرعت و کیفیت دسترسی کاربر می‌شود.

پرویزی با اشاره به زمان بندی اجرای شبکه ملی اطلاعات در کشور، اظهار داشت: فاز نخست شبکه ملی اطلاعات در شهریور ماه ۹۵ راه‌اندازی شد و فاز دوم این شبکه ۲۲ بهمن ماه ۹۵ و فاز سوم در ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۹۶ راه‌اندازی خواهد شد که براساس اهداف این پروژه ملی، مردم در کنار اینترنت تا حد امکان از محتوای بومی استفاده خواهند کرد و CDN یک رکن مهم این شبکه برای تحقق این منظور است.

مسئول کمیته CDN شبکه ملی اطلاعات ادامه داد: فاز نخست مراکز CDN هفته دولت با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری افتتاح شد و اکنون ارائه خدمات تجاری CDN در کشور با بومی سازی این مراکز آغاز شده است. هم اکنون یک شرکت دانش بنیان با ظرفیت ۱۰۰ گیگابایت بر ثانیه، حدود ۶۰ درصد ظرفیت شبکه داخلی ایران را تحت پوشش قرار داده است.

پرویزی اضافه کرد: طبق ساختار شبکه ملی اطلاعات، تولیدکنندگان محتوا (CP‌ها) مانند سایت‌های پربازدید سرورهایشان را در CDNها مستقر و در شهرهای کشور توزیع کنند؛ سپس از طریق اتصال CDNها به چهار IXP (مراکز تبادل ترافیک) حاکمیتی که توسط شرکت ارتباطات زیرساخت در ۴ شهر تهران، مشهد، شیراز و اصفهان راه‌اندازی شده‌اند، ترافیک CPها در کشور توزیع می‌شود و طبق برنامه زمانبندی کمیته اجرایی شبکه ملی اطلاعات با جای گیری CDN‌ها در IXP در ۲۲ بهمن ماه جاری پازل شبکه ملی اطلاعات تکمیل می‌شود.

وی یادآور شد: در گذشته در نبود CDNها، تولیدکنندگان محتوا ناگزیر بودند که شخصا در شهرها سرور ایجاد کنند و در نزدیک‌ترین محل به کاربر مستقر شوند که این کار هزینه‌بر و زمان‌بر بود.

پرویزی تاکید کرد: هم‌اکنون CDNها در شهرهای تهران، تبریز، شیراز، مشهد و قم راه‌اندازی شده‌اند و تا ۲۷ اردیبهشت ماه ۹۶ تمامی استان‌های کشور دارای CDN خواهند شد. حداکثر ۱۵ نود در کشور و ۷ نود در خارج از کشور برای بازدیدکنندگان سایت‌های ایرانی از خارج از کشور در آمریکای شمالی، اروپا، سنگاپور و ژاپن راه‌اندازی خواهد شد.

مسئول کمیته CDN شبکه ملی اطلاعات گفت: با راه‌اندازی CDN‌های بومی در کشور امکان ارائه سرویس‌هایی که قبلاً قابل ارائه نبودند، فراهم می‌شود؛ برای مثال در موضوع برگزاری نخستین کنسرت آنلاین در کشور در بستر شبکه ملی اطلاعات با اجرای سالار عقیلی، مجموع پهنای باند شهر سمنان ۲ گیگابایت برثانیه بود که اگر هزار نفر با سرعت حداقل ۲ مگابیت بر ثانیه می‌خواستند این کنسرت آنلاین را ببینند، تمامی پهنای باند شهر پر می‌شد و شبکه از کار می‌افتاد؛ اما از طریق CDN‌ها ۲۷ هزار نفر در سراسر کشور این کنسرت را بدون هیچ اختلالی بر بستر شبکه ملی اطلاعات دیدند و این مثال از جمله راه‌کارهایی است که مردم می‌توانند دستاوردهای شبکه ملی اطلاعات را ببینند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید