ضریب نفوذ شبکه های اجتماعی در کشور افزایش یافت!
به گزارش ایسنا سردار سرلشکر پاسدار سیدیحیی رحیمصفوی، در مراسم اختتامیه جشنواره ورزشی خانواده و فرزندان خواهر سپاه پاسداران، در جمع شرکت کنندگان رشته های مختلف ورزشی سخنرانی کرد.
وی به تشریح ویژگی های خانواده مطلوب پرداخت و گفت: هم اکنون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به یک الگو و اسوه ای برای سایر کشورها تبدیل شده است و امنیت کنونی حاصل فداکاریهای بزرگ سپاه پاسداران و سایر نیروهای مسلح خصوصا شهدای عالیقدر و جانبازان سر افراز و آزادگان قهرمان است.
او افزود: امیدواریم خانواده های پاسداران، یعنی همسران و فرزندان آنها نیز باعث افتخار و سربلندی ایران اسلامی شوند.یکی از ویژگیهای خانواده مطلوب، تحکیم روابط عاطفی بین اعضاء خانواده و حاکم بودن احترام و اخلاق ما بین آنها است.
رحیمصفوی ادامه داد:خانواده مطلوب خانواده ای است که برخوردار از دانش در کنار هوشمندی و خردمندی باشد و آسیب ها و تهدیدها و فرصت ها را به خوبی بشناسد و نسبت به آنها بی تفاوت نباشد.
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در تشریح برخی از تهدیدها و فرصت های پیش روی خانواده های ایرانی، گفت: یکی از بزرگترین تهدیدهایی که بنیان خانواده را نابود می کند استفاده نابجا و غیر اصولی از فضای مجازی است، زیرا افراد خصوصا جوانان در برابر انبوهی از از اطلاعات فضای مجازی، خصوصا شبکه های اجتماعی، با توجه به در دسترس قرار گرفتن و مواجهه با اطلاعات درست و نادرست، قدرت تحلیل و تشخیص درست و غلط را از دست می دهند و از سوی دیگر استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی منجر به کاهش سطح ارتباطات عاطفی و تعاملات کلامی افراد خانواده با یکدیگر می شود و متاسفانه افراد خانواده از دستیابی و تلاش در راستای اهداف اساسی زندگی خود عقب می مانند.
این استاد دانشگاه با اشاره به فعالیت افراد مختلف در شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه افزود: واقعیت آن است که حضور مستمر در شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه باعث کاهش فعالیتهای ذهنی و عقلی و نهایتا باعث از بین رفتن قدرت خلاقیت و استقلال جوانان می شود، خصوصا اینکه گسترش بهره گیری و عدم استفاده مناسب از شبکه های اجتماعی موجب گسست ارتباطات درون خانواده می شود.
صفوی با اشاره به خطر از بین رفتن حریم خصوصی در ارتباطات فضای مجازی گفت:نفوذ به حریم خصوصی مهمترین خطری است که تهدید کننده اغلب کاربران شبکه های اجتماعی می باشد و برخی افراد خصوصا جوانان باعث فراهم شدن دسترسی افراد شیاد با اهداف شیطانی به حریم خصوصی خود می شوند و این موضوع به دور از عقل و شرع است که خصوصی ترین اطلاعات زندگی افراد در معرض دید و ارزیابی دیگران قرار گیرد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری با اشاره به روند افزایشی ضریب نفوذ شبکه های اجتماعی در کشورمان گفت: متاسفانه بیشترین میزان مخاطب و زمان بهره برداری برخی از شبکه های اجتماعی مبتنی بر تلفن همراه را کشورمان دارا می باشد که این میزان به نسبت میانگین افراد بهره بردار این شبکه های اجتماعی در سایر کشورهای توسعه یافته در سطح بسیار بالایی قرار گرفته است.
صفوی در ادامه به طرح پرسشی در خصوص اهداف راه اندازان شبکه های اجتماعی در ارائه سرویس های پرهزینه به مخاطبان پرداخت و گفت:واضح است که ارائه سرویس های ارتباطی نظیر شبکه های اجتماعی مستلزم بهره برداری از نرم افزارها و سخت افزارها و ارتباطات پر هزینه است. سئوال این است که شبکه هایی که در کشورمان مورد اقبال عمومی قرار گرفته اند چرا بصورت رایگان این سرویس هارا در کشورمان فعال کرده اند و از راه اندازی آن چه استفاده ها و بهره هایی را می خواهند بدست آورند؟
صفوی با اشاره به آمارهای طلاق در چند ساله اول ازدواج جوانان و ارتباط برخی از این طلاق ها با تاثیرات شبکه های مجازی، گفت: متاسفانه عبور از خطوط قرمز شرعی و اخلاقی در ارتباطات مردان و زنان در شبکه های اجتماعی طی فرآیندهای نامحسوس و پیش رونده در طول زمان، باعث انحرافات بزرگ در افراد خانواده حتی در بین خانواده های متاهل صورت می گیرد که نمونه ها و تاثیرات آن در حجم بالای طلاق ها در سنین اول ازدواج بین جوانان مشهود است.