واکنش وزیر بهداشت به انتقاداتی درباره واگذاری مراکز دیالیز به بخش خصوصی
به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه در بیست و چهارمین اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: جلسه امروز که همه روسای دانشگاههای علوم پزشکی در آن حضور داشتند در جهت هماهنگیها برای به نتیجه رساندن پروژهها و کارهای نیمه تمام و ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات مطالبات دانشگاهها برگزار شد.
وی افزود: همچنین در این جلسه و در پی نامهای که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حمایت از طرح تحول سلامت که در نقاط محروم کمکهای زیادی را به مردم کرده و هم در حمایت مالی برای رفع مشکلات این حوزه پیشنهادهایی را ارائه داده بودند، روسای دانشگاهها بیانیهای نوشته و از حساسیت نمایندگان نسبت به حوزه سلامت تشکر کردند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ضروری است تا در قالب برنامه ششم و بودجههای سنواتی به حوزه سلامت توجه شود، ادامه داد: به ویژه اینکه ما سند سیاستهای کلی سلامت را داریم که از سوی رهبر معظم انقلاب ارائه شده و بر این اساس انتظار داریم که مورد توجه قرار گیرد و در زندگی مردم بروز و ظهور داشته باشد. در عین حال من از نمایندگان مجلس شورای اسلامی چه در مجلس گذشته و چه در مجلس جدید تشکر میکنم که از این حوزه حمایت کردند.
هاشمی با بیان اینکه حوزه سلامت به طور مستقیم در زندگی مردم و به ویژه محرومان موثر است، گفت: این موضوع مسئولیت ما را سنگینتر میکند و تشکر میکنیم که نمایندگان در کنار سایر بخشها و ارکان حکومت قدرشناس 460 هزار نیروی حوزه سلامت هستند.
وی در پاسخ به سوالی درباره منابع مالی که قرار بود برای پرداخت مطالبات در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد، گفت: کارهای مربوط به این منابع مالی در حال انجام است و به محض اینکه اجرا شود آن را در اختیار همکاران پرستار، شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی و ... قرار میدهیم.
وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درباره انتقاد انجمن نفرولوژی نسبت به واگذاری بخشهای دیالیز به بخش خصوصی، گفت: طبق قانون هم وزارت بهداشت و هم بیمهها باید خریدهای راهبردی داشته باشیم و این سیاست را باید در همه بخشها دنبال کنیم. باید توجه کرد که کار وزارت بهداشت، تصدیگری نیست؛ چرا که اگر تصدیگری کند هم خدمات گران میشوند و هم مدیریتشان آنطور که مردم انتظار دارند، نیست. بنابراین اقدام درست این است که خدماتی با کیفیت بهتر و قیمت پایینتر را از بخش خصوصی خریداری کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از بخشهایی که در آینده برایمان مشکلساز میشود، بحث دیالیز و بیماریهای کلیوی است، ادامه داد: به طوریکه ما در کشور به 5000 تخت دیالیز نیاز داریم که در حال حاضر فقط 50 درصد نیازمان را در اختیار داریم. از طرفی منابع جدیدی هم برای ساخت مراکز جدید نداریم. در عین حال باید توجه کرد که دیالیز دستگاهی است که سموم بدن را دفع میکند و بیمار باید هفتهای سه بار با دستگاهی که به تعداد مشخصی ساعت کار انجام داده دیالیز شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: بنابراین باید از خدمات بخش خصوصی استفاده کنیم که سازوکار این موضوع دیده شده است. در عین حال وظیفه نداریم که نظرات همه را تامین کنیم بلکه وظیفه ما حمایت از مردم استو البته این مشکلات هم در حال رفع شدن است و همه خاطرجمع باشند که قانون رعایت میشود. در غیر این صورت دستگاه قضایی باید تشخیص دهد.
هاشمی تاکید کرد: به نظر من این حرکت خوب است و شروع خوبی هم برای اجرای این موضوع و مراقبت بیشتر از مردم و صرفهجویی در هزینهها است. ما در حال حاضر 460 هزار پرسنل داریم و اگر قرار باشد چنین خدماتی را ارائه دهیم، باز هم به نیرو نیازمندیم؛ اما وزارت بهداشتی را میپسندیم که تعداد کارکنانش یک دهم تعداد فعلی باشند و بر همین اساس از بخش خصوصی خرید خدمت میکنیم.