عکاسی زیاد مردم را از زندگی در زمان حال دور کرده است
به گزارش پزشکی نیوز از ایرنا، کارشناسان علم روانشناسی می گویند: وسواس در عکس گرفتن از محیط و به اشتراک گذاشتن آنها تاثیر معکوسی بر حافظه دارد. یک روانشناس ادعا می کند که مردم به اندازه زیادی قادر نیستند که در لحظه زندگی کنند و از آن لذت ببرند.
آنها این پدیده را نوعی زیان و خسارت می دانند. ماریان گری (Maryanne Garry) استاد روانشناسی در دانشگاه ویکتوریا در ولینگتون نیوزلند وسرپرست تیم بررسیˈ تاثیر عکاسی بر حافظه افرادˈ است.
وی افزود: به تصور من مشکل اساسی عکس گرفتن های زیاد با موبایل و فناوری های جدید این است که مردم در حال دور شدن از زندگی در لحظه و حال حاضر هستند.
وی هشدار داد: ما از لحظه تولد کودک تا تعطیلات خانوادگی، می خواهیم همه این لحظات شیرین را با استفاده از این عکس ها به یاد بیاوریم.اما اگر از افرادی هستید که نمی توانید دست از عکس گرفتن زیاد بردارید آگاه باشید که ممکن است همه چیز را در لحظه عکس گرفتن فراموش کنید.
یک مطالعه که پیش از این انجام شده بود نشان داد: عکس گرفتن زیاد مانع از آن می شود که خاطرات جزئی تری را شکل بدهیم.
در این مطالعه محققان گروهی از دانشجویان را به یک موزه بردند و از آنها خواستند از آنچه که می بینند یا عکس بگیرند و یا سعی کنند کارهای هنری و تاریخی خاصی را به خاطر بسپارند. روز بعد حافظه این دانشجویان آزمایش شد.
این مطالعه نشان داد: دانشجویانی که عکس گرفته بودند، نسبت به آنهایی که فقط به اشیا نگاه کرده بودند، در تشخیص اشیائی تصویربرداری شده، خیلی بد عمل کرده و در یادآوری جزئیات اشیایی که از آنها عکس گرفته بودند بسیار ضعیف بودند.
این مطالعه نشان داد: برای یادآوری خاطرات باید به جای جمع کردن عکس ها و تهیه تصاویر زیاد، بیشتر به آنها دسترسی داشت یا با آنها تعامل برقرار کرد.
ارزیابی و نتایج این مطالعه درنشریه Psychological Science منتشر شده است.