کشف آثاری از دوران پارینه سنگی در ایلام
به گزارش ایلنا، سید محمود میر اسکندری، سرپرست کاوش در محوطه باستانی کَلگَ، این محوطه را از جمله آثار تاریخی شهرستان سیروان در استان ایلام اعلام کرد که به واسطه قرار گیری در حاشیه رودخانه سیمره با آبگیری سد سیمره در دریاچه سد مدفون می شود.
او افزود : محوطه کلگ به دلیل شرایط محیطی مناسب و مساعد از دیرباز مورد توجه انسان ها بوده است.
این باستان شناس گفت : با توجه به اهمیت و قدمت محوطه کَلگَ و نیز خطر ناشی از آبگیری سد برای این محوطه کاوش نجات بخشی آن در دستور کار پژوهشکده باستان شناسی قرار گرفت .
به گفته او ، مطالعات اصولی و دقیق به منظور معرفی و پی بردن به ارزش های والا و جایگاه این محوطه در مطالعات باستانشناختی منطقه (با توجه به گاهنگاری و ادوار فرهنگی و گستردگی محوطه) و لزوم برنامه ریزی برای مطالعات بعدی پیش از آبگیری سد از جمله اهدافی بود که طی اجرای طرح کاوش نجا ت بخشی محوطه باستانی به آنها پرداخته شد.
این باستان شناس اظهار داشت: بررسی های اولیه نشان داد که محوطه کَلگَ با وسعتی در حدود 100 هکتار در بر دارنده آثار مختلفی از جمله غار باستانی، استقرارگاه-های دائمی و موقت و گورستان است.
او تصریح کرد : در نتیجه کاوش های باستان شناختی صورت گرفته در بخش های مختلف این محوطه ارزشمند، آثاری از دوران پارینه سنگی، مفرغ، اشکانی، ساسانی و اسلامی به دست آمد.
به گفته میر اسکندری ، طی این دوران ها محوطه کلگ به شدت تحت تاثیر رخدادهای طبیعی و تغییرات محیطی منطقه بوده است.
کاوش اضطراری در محوطه کلگ شهرستان سیروان در استان ایلام با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام گرفت .