نقش سیگار و آلودگی هوا در بروز سرطان ریه
سیدعلی جوادموسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا روند مصرف سیگار در ایران را رو به افزایش دانست و گفت: برای جلوگیری از افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری باید اقدامات جدی به منظور کاهش مصرف این ماده دخانی صورت گیرد.
وی در مورد آزبست ها نیز اظهار کرد: هنوز از آزبست در ساخت محصولاتی همچون لنت خودروها استفاده می شود؛ این ماده در ایجاد سرطان ریه نقش مهمی دارد و باید مصرف آن متوقف شود.
جوادموسوی به افزایش میزان ابتلا به سرطان ریه اشاره کرد و گفت: سرطان ریه، دومین سرطان شایع در جهان به شمار می رود و تقریبا در بیشتر نقاط دنیا از جمله ایران، شمار مبتلایان به آن رو به افزایش است.
** ضرورت پاک بودن هوای منزل و محل کار
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بر لزوم پاکیزه نگه داشتن هوای داخل منزل و محل کار به خصوص از دود سیگار تاکید کرد و افزود: ما بیشترین وقت خود را در منزل یا محل کار سپری می کنیم؛ بنابراین نباید هوای این مکان ها آلوده باشد.
جوادموسوی به مردم توصیه کرد که از مصرف سیگار در منزل به شدت خودداری کنند و گفت: مصرف سیگار در فضای بسته خطرات بیشتری برای فرد سیگاری و اطرافیان ایجاد می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: آشپزخانه های باز در منازل رواج پیدا کرده و همین مساله سبب شده است دود ناشی از پخت و پز به داخل اتاق ها نفوذ کند؛ روندی که می تواند سلامت و تندرستی خانواده ها را به خطر اندازد.
جوادموسوی با اشاره به اینکه اقدامات تشخیصی سرطان ریه در کشور افزایش یافته است، افزود: در بیشتر شهرها تجهیزات تشخیصی این بیماری وجود دارد و به همین دلیل این بیماری زودتر تشخیص داده می شود.
فوق تخصص ریه اظهار کرد: امروزه رسانه ها نیز بیشتر به این موضوع می پردازند و به مردم هشدار می دهند که در صورت مشاهده علائم این بیماری مانند سرفه های طولانی و خلط خونی حتما به پزشک مراجعه کنند.
جوادموسوی با اشاره به اینکه پیشرفت های زیادی در تشخیص و درمان این بیماری حاصل شده است، گفت: بهترین روش درمان سرطان ریه عمل جراحی است، اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شود، جراحی موفقیت آمیز خواهد بود و بیمار طول عمر بیشتری خواهد داشت.