۲۰۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیها
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سعید عسگری روز دوشنبه در همایش دومین سالگرد طرح تحول سلامت دهان و دندان که در هتل المپیک تهران برگزار شد افزود: شیوع بیماری های دهان و دندان از بیماری هایی همچون آسم و میگرن بسیار بیشتر است.
وی با اعلام اینکه بررسی ها در کشور نشان می دهد شاخص پوسیدگی دندان (DMS) در سنین ۳۵ تا ۴۴ سال عدد ۱۳ است به طوری که این افراد سه دندان پر شده، ۶ دندان کشیده شده و ۴ دندان پوسیده دارند.
عسگری گفت: این وضعیت در سنین ۵ تا ۶ سال عدد ۵ را نشان می دهد.
وی با اعلام اینکه شاخص پوسیدگی دندان در سنین ۱۲ سال از ۱.۵ در سال ۷۷ به ۲.۰۹ در سال ۹۳ رسیده است اظهار داشت: شاخص DMS در دنیا ۱.۸۶ است در حالی که این عدد در ایران ۲.۰۹ است.
وی در ادامه به هزینه های دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد اگر بخواهیم برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز که ۱.۷ دندان پوسیده دارند فقط برای ترمیم ساده ۲۰۵ میلیارد تومان بودجه نیاز است.
دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت ادامه داد: این وضعیت برای کودکان ۵ تا ۶ سال هزار میلیارد تومان و برای افراد میانسال ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد می شود.
عسگری گفت: اگر بخواهیم برای جایگزین دندان های کشیده شده افراد میانسال کشور بودجه در نظر بگیریم باید ۸۸ هزار میلیارد تومان هزینه کنیم.
وی در ادامه در امر پیشگیری از پوسیدگی دندان در کشور با استفاده از فلوراید تاکید کرد و افزود: فلوراید بین ۲۰ تا ۶۰ درصد به پیشگیری از پوسیدگی دندان ها کمک می کند.
وی با اعلام اینکه ۲۰۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانی ها وجود دارد افزود: مسواک زدن و کاهش مصرف شکر دو راه مهم در پیشگیری از پوسیدگی دندان است.