فلوشیپ لیزر دردانشگاه های علوم پزشکی راه اندازی شود
به گزارش خبرنگار پزشکی ایرنا ، دکتر رضا فکرآزاد روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت برگزاری نهمین کنگره جهانی لیزر در دندانپزشکی اظهار کرد: حدود پنج سال پیش کوریکولوم آموزشی لیزر در دندانپزشکی به وزارت بهداشت ارایه شده اما همچنان در حال طی مسیر بازبینی است و اجرایی نشده است.
وی افزود: در حال حاضر لیزر از طریق شرکت های واردکننده تجهیزات با برگزاری دوره هایی ، آموزش داده می شود اما این آموزش ها کافی نیست و نمی تواند ابعاد مختلف کاربرد لیزر را ارایه دهد.
رییس انجمن پزشکی لیزری ایران گفت: طی 10 سال گذشته حدود 500 نفر از طریق این شرکت ها و دوره های دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی در این زمینه آموزش دیده و از لیزر در مطب های خود استفاده می کنند.
فکرآزاد با بیان اینکه لیزر انواع مختلف شامل تشخیصی ، درمانی و کم توان دارد ، افزود : در بعد تشخیصی در حوزه دندانپزشکی به عنوان مثال می توان پوسیدگی های دندانی را به جای رادیوگرافی که مضرات زیادی برای سلامتی دارد، با استفاده از نور لیزر و بدون عارضه تشخیص داد.
وی در خصوص کاربرد لیزر در حوزه درمان نیز توضیح داد: با استفاده از چاقوی لیزر می توان بدون خونریزی، با درد کمتر و دید بهتر جراحی هایی مانند بریدن استخوان و بافت نرم را انجام داد.
فکرآزاد با تاکید بر اینکه لیزر علم لوکسی نیست، گفت : لیزر کاربرهای فراوانی در علم پزشکی دارد و آینده پزشکی دنیا برمبنای همین علم استوار خواهد شد؛ از این رو باید همگام با دنیا پیش رویم که یکی از ملزومات آن آموزش این رشته در دانشگاه های کشور است .
وی به عنوان مثال از چند کاربرد علم لیزر در پزشکی نام برد و گفت: در حال حاضر در کشور سوئد از چاقوی جراحی لیزری استفاده می شود که به کمک آن می توان ژن ها را جا به جا کرد و این به معنای تصحیح ژنوم انسانی و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های ژنتیکی است.
فکرآزاد افزود:حتی با استفاده از لیزر می توان بسیاری از بیماری های نهفته مانند ایدز را تشخیص زودهنگام داد و از بروز عوارض گسترده ناشی از آنها جلوگیری کرد.