هر روز چقدر میوه بخوریم؟

کدخبر: ۱۶۷۴۸۰
میوه، بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. در واقع رژیم‌هایی که مقدار زیادی از میوه‌ها را در خود دارند، انواع فواید را برای سلامتی دارند، از جمله کاهش ریسک بسیاری از بیماری‌ها. با این حال برخی از افراد نگران قند میوه هستند و تردید دارند که خوردن زیاد میوه برایشان مضر است یا نه.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، مواد مغذی میوه‌ها بسیار متفاوت است اما به هر حال همه‌ی آن‌ها دارای مواد مغذی مهم هستند. میوه، ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی دارد که شامل ویتامین ث، پتاسیم و اسیدفولیک می‌شود؛ مغذی‌هایی که بیشتر افراد به اندازه‌ی کافی آن‌ها را دریافت نمی‌کنند. میوه فیبر فراوانی هم دارد که بسیار مفید است.

به این دلیل که میوه‌های گوناگون، مواد مغذی متفاوتی دارند بسیار مهم است که برای بهره بردن از تمام فوایدشان، از انواع میوه‌ها مصرف کنیم.

ضمناً چون میوه‌ها کالری نسبتاً کمی دارند، انتخاب خوبی برای آن‌هایی هستند که قصد کاهش وزن دارند. همچنین ظرفیت آب و فیبر بالای میوه‌ها باعث می‌شود به شما احساس سیری بدهند. بنابراین می‌توانید آن‌قدر میوه بخورید که احساس سیری و رضایت کنید، بدون اینکه کالری زیادی وارد بدنتان شود.

 

آیا میوه برای افراد مبتلا به دیابت خوب است؟

دستورالعمل‌های جدید غذایی توصیه می‌کنند افراد مبتلا به دیابت، ۲ تا ۴ وعده در روز میوه مصرف کنند که همان میزان توصیه شده برای همه‌ی افراد است. مطالعات نشان داده میوه‌ای که به طور کامل مصرف شود، تأثیر بسیار کمی بر قند خون دارد. ضمناً فیبر فراوان موجود در میوه باعث کاهش سرعت جذب قند در خون شده و کنترل قند خون را بهبود می‌بخشد. میوه‌ها حاوی پلی‌فنول هستند که ثابت شده، قند خون را کنترل می‌کنند. یک فایده‌ی دیگر میوه برای دیابتی‌ها این است که مصرف میوه و سبزی باعث کاهش سطح استرس اکسیداتیو و التهاب در مبتلایان به دیابت می‌شود.

 

در مورد آن‌هایی که تحت رژیم کم ‌کربوهیدرات هستند چطور؟

به رژیمی که روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم کربوهیدرات داشته باشد رژیم کم کربوهیدرات گفته می‌شود. اما بعضی از افراد، رژیم کتوژنیک را انتخاب می‌کنند که روزانه کمتر از ۵۰ گرم کربوهیدرات دارد، رژیم کتوژنیک فراتر از استانداردهای رژیم کم کربوهیدرات است.

یک تحلیل بزرگ شامل ۱۶ مطالعه‌ی علمی نشان داده که خوردن بیشتر از ۵ وعده میوه در روز، چیزی بر مزایای آن نمی‌افزاید

یک تکه‌ی متوسط میوه دارای ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات است، بنابراین مقدار میوه‌ای که باید بخورید بستگی به این دارد که قرار است روزانه چند گرم کربوهیدرات مصرف کنید. بدین ترتیب در رژیم کتوژنیک نمی‌توان روی میوه‌ها چندان حساب کرد. البته این بدان معنا نیست که رژیم کتوژنیک رژیم خوبی نیست، بلکه در حقیقت پیروی از این رژیم به شما کمک می‌کند وزن کم کنید و حتی برای مبارزه با بیماری‌های گوناگون مفید است.

در میان تمام میوه‌ها، انواع توت کمترین کربوهیدرات را دارند بنابراین اگر می‌خواهید کربوهیدرات کمتری مصرف کنید می‌توانید سراغ تمشک، توت سیاه، تمشک آبی و توت فرنگی بروید.

 

آیا می‌توانیم به وفور میوه بخوریم؟

وقتی میوه‌ای را کامل می‌خورید، به سختی می‌توانید زیاد بخورید. چون میوه‌ها آب و فیبر زیادی دارند که باعث می‌شود واقعاً سیرکننده باشند، پس به همین علت، بعد از خوردن کمی میوه احساس سیری خواهید کرد. بنابراین عملاً امکان پذیر نیست که هر روز مقدار زیادی میوه بخورید. با وجود اینکه خوردن مقادیر زیاد از میوه هر روز، تقریباً غیرممکن است اما چند تحقیق انجام شده که تأثیرات خوردن ۲۰ وعده میوه هر روز را مورد بررسی قرار داده است. در یک مطالعه، ۱۰ نفر به مدت دو هفته هر روز ۲۰ وعده میوه خوردند و هیچ تأثیر بدی را تجربه نکردند.

در تحقیقی دیگر، ۱۷ نفر به مدت چند ماه، هر روز ۲۰ وعده میوه خوردند و آن‌ها هم اثر نامطلوبی را مشاهده نکردند. محققان حتی فوایدی را هم در این پژوهش‌ها دیدند. هر چند این مطالعات در ابعاد کوچک انجام شدند، اما دلایل و شواهدی ارائه کردند که ثابت می‌کند هر مقداری که دوست دارید می‌توانید میوه بخورید.

توصیه‌ی کلی برای مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها، حداقل ۴۰۰ گرم در روز یا ۵ وعده‌ی ۸۰ گرمی است. یک وعده‌ی ۸۰ گرمی معادل یک تکه‌ی کوچک میوه، تقریباً به اندازه‌ی یک توپ تنیس است. این توصیه از این حقیقت ناشی می‌شود که خوردن ۵ وعده میوه و سبزی در روز، احتمال مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی، سکته‌ی مغزی و سرطان را کاهش می‌دهد.

یک تحلیل بزرگ شامل ۱۶ مطالعه‌ی علمی نشان داده که خوردن بیشتر از ۵ وعده میوه در روز، چیزی بر مزایای آن نمی‌افزاید.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید