راهکار درمان درد شانه های منجمد
به گزارش ایران پزشک، امید رضا مومن زاده در ارتباط با شایعترین علت درد شانه و کتف اظهار کرد: دردهای مفصل شانه هم در میان زنان و هم مردان و به خصوص در بین افراد میانسال و مسن شیوع داشته و صرفا ضربه به این قسمت از بدن نیست که سبب بروز درد در شانه میشود.
وی افزود: آناتومی مفصل شانه به صورتی بوده که ساختمانهای عبور کننده از آن همچون زرد پی ممکن است دچار التهاب و آسیب شوند؛ بنابراین افرادی که کارهای بالای شانه را زیاد انجام میدهند، همچون نقاشان ساختمان یا ورزشکاران که دستهای آنان در مدت طولانی بالای سر قرار دارد و فشار زیادی روی زردپیهای کاف گرداننده شانه ایجاد میکند، میتواند سبب درد و التهاب در ناحیه شانه شده که به خصوص در شب و هنگام خواب این درد بیشتر احساس میشود.
این متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه پارگی این زرد پیهای کاف شانه نیز یکی دیگر از شایعترین بیماریهای شانه است که منجر به درد و ضعف و خشکی شانه میشود، گفت: سوانح و تصادفات رانندگی که باعث شکستگی یا در رفتگی میشوند نیز میتوانند باعث ایجاد درد و ضعف در مفصل شانه، آسیب غضروف و پارگی زرد پیها و گاهی درد طولانی مدت به دلیل ایجاد ساییدگی مفصل شود.
مومن زاده تصریح کرد: بیمارانی که برای درمان به متخصص ارتوپدی مراجعه میکنند، به غیر از درد شانه دچار مشکلاتی همچون بیحرکتی یا کاهش حرکت مفصل شانه و ضعف و کاهش قدرت نیز هستند.
این متخصص ارتوپدی اظهار کرد: به غیر از آسیبهایی که به تاندون وارد میشود، مشکل شایع دیگری که به خصوص خانمها با آن مواجه میشوند شانه منجمد بوده که یا بدون علت بوده یا در بیمارانی که دچار دیابت یا مشکلات غده تیروئید هستند مشاهده میشود.
وی ادامه داد: افرادی که دچار شانه منجمد میشوند به شدت دچار خشکی شانه یا کاهش دامنه حرکت و درد قابل توجه مواجه میشوند؛ بنابراین درمان آن نیاز به توانبخشی و فیزیوتراپی طولانی مدت و درمان دارویی و گاهی تزریق داروی مناسب در فضای مفصل دارد.
مومن زاده با اشاره به اینکه رسوب کلسیم در زرد پی مفصل شانه نیز از دیگر مشکلات شانه است، گفت: رسوب کلسیم نیز در خانمها بیشتر دیده میشود و گاهی نیاز به عمل جراحی است.
این متخصص ارتوپدی ادامه داد: در تمام مشکلات شانه برای درمان صحیح نیاز به تشخیص مناسب است. جهت تشخیص خیلی از مواقع از روشهای رادیوگرافی ساده و MRI استفاده میشود. بعد از تشخیص، درمانهای علامتی مانند مسکنها، داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی، پمادهای موضعی و گاهی تزریق کورتون در داخل فضای ساب آکرومیال در کنار آن فیزیوتراپی و توانبخشی در صورت نیاز استفاده میشود و اگر بیمار با روشهای معمول بهبود نیافت درمانهای جراحی شامل جراحیهای بسته (آرتروسکوپی) یا جراحیهای باز برای از بین بردن عارضه استفاده میشود.
وی در پایان اظهار کرد: توصیه ما برای افراد میانسال و مسن برای این که دچار دردهای مفصل شانه نشوند، این است که از حرکتهایی که مکانیک مفصل شانه به خوبی برای آنها طراحی نشده و کارهای طولانی مدت و سنگین بالای سر پرهیز کرده همچنین عضلات شانه و گردن را با نرمشهای متداول و سبک قوی نگه داشته تا از دردهای مفصل شانه پیشگیری شود.