پیامدهای مصرف گوشت قرمز برای بیماران کلیوی چیست؟

کدخبر: ۱۶۸۸۲۲
کاهش مصرف پروتئین برای کم کردن سرعت پیشرفت ESRD، به بیماران مبتلا به CKD توصیه می‌شود. با این‌حال، نقش منابع پروتئینی مختلف در ابتلا به ESRD هنوز به‌خوبی مورد بررسی قرار نگرفته است.

پرشین وی؛ بیماران کلیوی و مصرف گوشت قرمز , مبتلایان به مشکلات کلیوی بهتر است در زمینه مصرف گوشت قرمز محتاط باشند. طی بررسی های مختلف در این زمینه پژوهشگران به نتایج جالبی در این زمینه دست یافتند. بهتر است بدانید این دسته از مواد غذایی در پیشروی امراض کلیوی و شدت یافتن آن ها در مبتلایان تاثیرگذار هستند.

محققان در یکی از مطالعات اخیر، تاثیر طولانی‌مدت مصرف گوشت قرمز را بر روی سلامت کلیه‌ها مورد بررسی قرار دادند. یافته‌های آنان، توصیه‌های فعلی درباره احتیاط در مصرف گوشت قرمز و حفظ سلامت کلیه، این عضو حیاتی بدن، را تصدیق کرد. تعداد افرادی که به بیماری مزمن کلیوی (CKD) مبتلا می‌شوند،‌ در حال افزایش است.

امروزه در سرتاسر جهان، حدود ۵۰۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند. بسیاری از بیماران مبتلا به CKD در شرایط ابتلا به مرحله انتهایی بیماری کلیه (ESRDD) قرار دارند. این وضعیت خطرناک قطعا به دیالیز کلیه یا پیوند آن نیاز دارد. در حال حاضر کاهش مصرف پروتئین برای کم کردن سرعت پیشرفت ESRD، به بیماران مبتلا به CKD توصیه می‌شود.

با این‌حال، نقش منابع پروتئینی مختلف در ابتلا به ESRD هنوز به‌خوبی مورد بررسی قرار نگرفته است.

مصرف گوشت قرمز

محققان در این مطالعه، اطلاعات مربوط به بیش از ۶۳ هزار نفر از بزرگ‌سالان را بررسی کردند که در گروه سنی ۴۵ تا ۷۴ سال قرار داشتند. آنان در ادامه،‌ این اطلاعات را با سوابق بیماران مبتلا به ESRD مقایسه کردند تا نقش منابع پروتئینی مختلف را بر روی سلامت کلیه‌ها مورد ارزیابی قرار دهند. وضعیت هر کدام از این بیماران به‌طور متوسط حدود ۱۵.۵ سال پیگیری شد و در طول این مدت، ۹۵۱ مورد ابتلا به ESRD به ثبت رسید.

نتایج نهایی به محققان نشان داد که مصرف گوشت قرمز با افزایش خطر ابتلا به ESRD مرتبط است اما به دوز مصرفی بستگی دارد. این افزایش خطر در افرادی که بیشترین مقدار گوشت قرمز را مصرف کرده بودند،۴۰ درصد بیشتر از کسانی بود که ‌کمترین مصرف گوشت قرمز را داشتند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید