آیا آل سعود به دنبال «جنگ» در خاورمیانه است؟
به گزارش خبرگزاری میزان، پایگاه خبری «لوبلاگ» در گزارشی ضمن اشاره به اقدامات اخیر عربستان نوشت که این گونه اقدامات از سوی عربستان عامل ملتهب شدن و بیثباتی در منطقه میشود.
لوبلاگ نوشت: عربستان بار دیگر اقداماتی را در منطقه انجام داده است که بیشتر این اقدامات با تشویق آمریکا و دولت ترامپ انجام شده است.
عربستان سعودی اخیرا به اتهام آنچه حمایت قطر از تروریسم عنوان کرده، روابط دیپلماتیک خود با این کشور را قطع کرده و همزمان با این اقدام عربستان، چند کشور عربی نیز روابط دیپلماتیک خود با قطر را به حالت تعلیق در آوردند.
این پایگاه خبری در ادامه نوشت: در پی تنش عربستان با قطر حملات تروریستی در تهران به وقوع پیوست و این حملات تروریستی در حالی رخ دادند که پیش از این ««محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد و زیر دفاع عربستان ادعا کرده بود که جنگ را به داخل ایران میکشانیم.
در ادامه این گزارش آمده است: پیش از حملات تروریستی تهران «عادلالجبیر» وزیر خارجه عربستان نیز ادعا کرده بود که ایران به دلیل دخالت در امور منطقه باید تنبیه شود.
لوبلاگ افزود: این اقدامات از سوی عربستان ثبات منطقه را تضعیف کرده و ممکن است به جنگ تمام عیاری تبدیل شد که تنها محدود به کشورهای حوزه خلیج فارس نشود و در صورت وقوع چنین جنگی، مسئولیت این حادثه بر عهده عربستان خواهد بود.
تأثیر منفی عربستان سعودی:
این پایگاه خبری در ادامه نوشت: چنین اقداماتی از سوی عربستان تازگی ندارد و در حدود 4 دهه گذشته اقدامات عربستان تأثیری منفی بر روند سیاسی منطقه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و نیز ثبات منطقه داشته است.
ریاض همواره به وجود آمدن دموکراسی در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را مورد سرزنش قرار داده و هرگونه اقدام در این راستا را در نطفه خفه کرده است و همچنین به طریق مشابه با انتشار وهابیت از اتحاد میان کشورهای منطقه جلوگیری کرده است.
در ادامه گزارش لوبلاگ آمده است: عربستان اقدامات خود را به همینجا نیز ختم نکرده و طی سالهای اخیر اقدام به دخالت نظامی در برخی از کشورها به خصوص بحرین و یمن کرده است و قصد پذیرفتن این مطلب را ندارد که مسبب تمامی این امور خودش است.
جاه طلبی بی حد و اندازه عربستان:
در ادامه این گزارش آمده است: با ین وجود ترس و واهمه تنها عامل این اقدامات عربستان نسبت و جاهطلبی و آرزوی تسلط نیز عربستان را تحریک به انجام چنین اقداماتی میکند و تاریخ خاندان آل سعود از چنین مثالهای پر است و این جاهطلبی همیشه آنان را به سمتی کشانده که خود را به قدرتهای بزرگ نزدیک میکنند؛ انگلیس از سال 1920 تا 1950 و آمریکا تا زمان حال.
از دهه 1960 تا به امروز و به خصوص در پی رونق گرفتن بازار نفت عربستان به دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه بوده و شورای همکاری خلیج فارس نیز ابزاری در دستان عربستان برای مشروعیت بخشیدن به سلطه خود بر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است و این در حالی است که تمامی این کشورها در برهههای خاصی از زمان از این سلطه عربستان نفرت داشتهاند.
در ادامه این گزارش آمده است: از مالدیو و مالزی تا افغانستان و پاکستان، اسلامی که عربستان آن را گسترش میدهد باعث شده تا نقشه فرهنگی منطقه در وضعیت بسیار بدی قرا گیرد.
سکوت غرب:
چشم طمع کشورهای غرب و به خصوص آمریکا به طلاهای عربستان موجب شده تا تمامی این کشورها چشم خود را به روی این اقدامات مخرب عربستان بسته و هیچ توضیحی از عربستان در این راستا نخواهند و بعد از انقلاب اسلامی در ایران، مهار ایران بهانهای برای آنها شده تا این تأثیر مخرب عربستان را نادیده بگیرند.
لوبلاگ نوشت: برخی از این کشورها به خصوص آمریکا فکر میکنند که عربستان صلح میان اسرائیل و فلسطین را برقرار میکند و اقدامات اخیر آمریکا در قبال عربستان بیشتر از هر امر دیگری با در نظرگیری منافع اسرائیل انجام شده اما این نمونه یک سراب کامل است و بعید به نظر میرسد که عربستان بتواند بحران فلسطین و اسرائیل را حل کند.
در پایان این گزارش آمده است: تنها کاری که عربستان انجام میدهد این است که میان آمریکا و بهترین متحدانش در منطقه شکاف ایجاد میکند و بدتر از آن آمریکا را درگیر جنگ خواهد کرد؛ عربستان و امارات هر دو مشتاق حمله آمریکا به ایران هستند اما وقوع چنین امری فجایعی برای آمریکا در پی خواهد داشت که طلاهای عربستان قادر به جبران آن نخواهند بود، غرب باید عربستان را مهار کند و این مسئله را بداند که خسارتی که عربستان ایجاد میکند با ثروت این کشور قابل جبران نیست.