کشف دارویی جدید برای درمان سرطان خون
به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه یوتا داروی جدیدی تولید کردند که میتواند به عنوان درمانی مستقل یا ترکیبی برای بیماری لوسمی استفاده شود.
این دارو از قابلیت مسدود کردن فعالیت منفی کروموزوم فیلادلفیا برخوردار است که در ۳۰ درصد از بزرگسالان مبتلا به لوسمی حاد لنفاوی وجود دارد.
به گفته متخصصان آمریکایی زمانی که سلولهای لوسمی با شیمی درمانی تحت درمان قرار میگیرند انتظار میرود که DNA آسیبدیده داخل سلول سرطانی به اندازه کافی انباشته شده و بنابراین سلول سرطانی از بین برود. اما از آنجایی که کروموزوم فیلادلفیا به طور مداوم موجب ترمیم آسیبدیدگی DNA میشود این سلولها نمیتوانند به اندازهای DNA آسیبدیده داشته باشند که منجر به نابودیشان شود. در نتیجه این سلولها در برابر هر دارویی مقاومت نشان میدهند و به همین دلیل باید روش جدیدی برای مقابله با این ترمیم DNA پیدا شود.
در این بررسی ابتدا متخصصان تلاش کردند تا دارویی بسازند که قادر به مهار کردن پروتئینهای هیستون داستیلاز ۱ و ۲ باشد. این پروتئینها به لحاظ تاثیر مستقیمی که بر ترمیم DNA دارند شناخته شده هستند.
به گزارش نیچر ورلدنیوز، متخصصان در بررسی انجام شده روی موشهای آزمایشگاهی دریافتند در موشهایی که با داروی بازدارنده این پروتئینها تحت درمان قرار گرفتهاند ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش علائم بیماری مشاهده شده است. همچنین این دارو عوارض جانبی روی موشها نداشته است.