ژنرال های مردد کابینه / آیا ظریف و زنگنه به دولت دوم روحانی می آیند؟

کدخبر: ۱۷۳۵۲۲
روزنامه آفتاب یزد نوشت : «تشکیل دولت در سایه»، « پخش شبنامه‌های منقش به تصاویر درهم آمیخته» ، « هجمه آشکارا به رئیس جمهوری در جریان راهپیمایی روز قدس» و « سرایش اشعار کنایه‌ آمیز خطاب به روحانی پیش از اقامه نماز عید سعید فطر » تنها گزیده‌ای است از آنچه مخالفان رئیس جمهوری و دولتمردانش، پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات انجام داده اند. وقایعی که پیش از اردیبهشت ماه 96 ، صورتی غیر علنی داشت اما در طول دو ماه گذشته شکلی رسمی و مبرهن به خود گرفته است.
ژنرال های مردد کابینه / آیا ظریف و زنگنه به دولت دوم روحانی می آیند؟

 افزایش فشارها و توهین‌ها‌ی عیان و آشکار به شخص حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات را می‌توان افشای راز شبهه روحانی در تیر ماه 95 دانست که برای حضور مجدد در پاستور مردد بود اما به هرروی، خود را از بند تردید وا رهانید و با عزم جزم وارد میدان شد.

در خلال فشارهای وارد آمده به روحانی از سوی مخالفانش، وزرای دولت تدبیر و امید نیز از تیررس حملات این مخالفان در امان نمانده‌اند. یک روز متهم به فرستادن زنان به ترکیه شده اند و روز دیگر به آنها انگ تحویل سردار سلیمانی به غرب را زده اند. بعد از آن هم متهم به تصفیه نیروهای مخالف دولت از وزارت‌خانه‌هایشان شده اند. به هرروی، در کمتر از یک ماه مانده به تشکیل کابینه دوازدهم، شک و شبهه روحانی برای حضور در انتخابات به وزرایش نیز برای فعالیت مجدد در کابینه سرایت کرده است.

آنطور که یک منبع آگاه از پاستور به خبرنگار «آفتاب یزد» گفته است، تعدادی از وزرای قدرتمند کابینه دعوت مجدد روحانی را بی پاسخ گذاشته اند چرا که برای حضور دوباره در دولت و خدمت مجدد به مردم دچار تردید شده اند. در میان این وزیران مرددِ کارکشته، نام بیژن زنگنه وزیر نفت و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه رخ می‌نماید.

***

تردید سرداران

پیش‌تر فرمانده از حضور در کارزار انتخابات مردد بود و حالا سردارانش برای به دست گرفتن سکان نهادهای اجرایی به شک افتاده‌اند. یکی از آنها شیخ الوزرا نامیده می‌شود و دیگری سردار دیپلماسی و امیرکبیر. «تردید» همچون خوره‌ای به جان هر دو آنها افتاده است و آنها را از پیمودن ادامه مسیر بازمی‌دارد. شبهه‌ای که ناشی از تمام فشارها ، تهدیدها و توهین‌ها‌ی مخالفین دولت در طول چهار سال گذشته است. 

ظریف و دستاوردهایش: زمانی که پشت میز مذاکره با پنج قدرت جهانی قرار گرفت، محکم و استوار به آنها گفت که هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنند . زبان دیپلماسی می‌دانست و در یک بازی برد- برد، «برجام» را پس از دو سال تکاپوی بی وقفه به ثمر نشاند. همین تلاش‌هایش موجب شده بود تا مقام معظم رهبری، او را فرزند متدین انقلاب بنامند و مردم ایران هم او را به القابی چون سردار دیپلماسی بیارایند. برای برجام میوه زحمات ظریف، یکصد دستاورد توصیف کرده‌اند که تنها یکی از آنها برداشته شدن 12 قطعنامه شورای حکام علیه ایران و لغو شش قطعنامه تحریم شورای امنیت سازمان ملل است. خروج ایران از پروسه ایران هراسی پس از هشت سال و آمد و شد سران ابرقدرت‌های جهان در کشور و خرید هواپیماهای تراز اول مسافربری، تنها گزیده‌هایی از ثمرات برجام به شمار می‌آیند. 

****

تهدید، ارعاب و اهانت: هنوز ظریف پای در راه ساختمان وزارت خارجه نگذاشته بود که توهین و تخریب‌ها علیه او آغاز شد. اهانت‌هایی که ابتدا در لفافه و به صورت غیرعلنی انجام می‌شد اما رفته رفته ظاهری عیان پیدا کرد و به فحاشی انجامید. کیهان آغازگر این تخریب‌ها‌ بود. کیهان شریعتمداری به گمان خود به افشای جلسه محرمانه ظریف و نمایندگان پرداخت و تیتری را بر این مطلب خود انتخاب کرد. این اتهامات به معنای واقعی کلمه، کمر ظریف را شکستند و او را تا مدت‌ها‌ بر صندلی چرخ دار نشاندند.

پس از آن برخی نمایندگان مجلس دهمی برای تخریب ظریف همت گماردند و یک روز او را به خاطر همقدم شدن با وزیر خارجه آمریکا جوجه خروس نامیدند و روز دیگر خائن! دست آخر هم در جریان تصویب برجام در صحن علنی مجلس او و سایر دیپلمات‌ها‌ی هسته‌ای را تهدید به دفن با سیمان کردند! سریال دروغ پراکنی‌ها‌ و اتهام زنی‌ها‌ی مخالفان دولت همچنان ادامه داشت و گهگداری به واکنش‌ها‌ی وزارت خارجه ختم می‌شد. اما در تازه ترین این تخریب‌ها‌ مخالفان ظریف نه تنها او را نشانه رفتند که سردار سلیمانی را هم در این هجمه خود دخیل دانستند.

محمود نبویان یکی از نمایندگان مجلس نهم و عضو جبهه پایداری اظهار داشت: «ظریف به آمریکایی‌ها تعهد داده که در برابر کاهش تحریم‌های اقتصادی ایران، سردار سلیمانی را به این کشور تحویل می‌دهد.(!)» که البته این اتهام آنچنان کذب بود که بسیاری آن را خلاف امنیت ملی دانستند و حتی اصولگرایانی چون الیاس نادران نیز به آن واکنش نشان دادند و خود ظریف هم علاوه بر شکایت از نبویان، به انتشار تصویری صمیمانه از خود و سردار سلیمانی در صفحه اینستاگرامش پرداخت.

دستاوردهای شیخ الوزرا: بیژن زنگنه از آنجایی شیخ الوزرا خوانده می‌شود که از سال 1364 تا سال 1384 در دولت‌های جنگ، سازندگی و اصلاحات به فعالیت پرداخته بود. او وزیری دانسته می‌شود که رئیس‌جمهور برای رای اعتماد نمایندگان به او، سنگ‌تمام و به گفته برخی، «ریش گرو گذاشته» بود. وزیر نفت دولت روحانی یکی از موفق‌ترین سرداران کابینه محسوب می‌شود، به طوری که حتی منتقدانش هم عملکرد او را مثبت ارزیابی می‌کنند. غلامحسین حسن تاش، کارشناس اقتصادی و از منتقدان دولت یازدهم عملکرد وزارت نفت را دارای جنبه‌های مثبت دانسته.

او در این باره عنوان کرده است: «اینکه وزارت نفت توانست بخش استخراج و تولید را آماده کند که به محض رفع محدودیت‌ها تولید را به رکوردهای قبلی برساند و اینکه توانستند بازارهای مقصد نفت‌ خام ایران را به سرعت احیا کنند مثبت بوده است. تحرک نسبی که در پیشرفت فازهای میدان گازی پارس‌جنوبی بوده مثبت بوده است.» سید حسن حسینی شاهرودی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز اقدامات وزارت نفت را چشمگیر توصیف کرده. او در این باره گفته است: «افزایش تولید و صادرات نفت، دیپلماسی موفق نفتی در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و همچنین پیشرفت در حوزه گازرسانی روستایی از جمله موفقیت‌های وزارت نفت است.»

****

اتهامات بی اساس: شیخ الوزرا نیز از آغازین روزهای کاری‌اش در دولت یازدهم با چالش‌ها‌ی فراوانی مواجه بود. نخست او را به سوء مدیریت در قضیه کرسنت متهم کردند که او در افشای اجمالی دست‌های پشت پرده در آن ماجرا توانست تا حدودی از این ماجرا تبرئه شود. سپس در جریان رای دیوان داوری به گران فروشی ایران در صادرات گاز به ترکیه و رای دادگاه علیه ایران و له ترکیه، باز هم متهم به سوء مدیریت شد. ماجرای قرارداد‌ها‌ی نفتی یا IPC نیز تا مدتها دستاویز مخالفان زنگنه برای حمله به او بود. آنها زنگنه را متهم به این می‌کردند که نگاهش متوجه شرکت‌ها‌ی خارجی است و توجهی به داخل کشور ندارد! دست آخر هم طی روزهای گذشته در رسانه‌هایشان زنگنه را متهم به تصفیه وزارت نفت کردند. آنها مدعی بودند که شیخ الوزرا نیروهای مخالف روحانی را از وزارتخانه اخراج کرده است؛ که البته هیچ کدام از این اتهامات‌شان به اثبات نرسید!

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید