مرزبان مفقود شده میرجاوه کجاست؟
به گزارش فارس غروب ششم اردیبهشت ماه 96 بود که خبری تلخ بر صفحه سایتها و خبرگزاریها نقش بست: «درگیری مأموران هنگ مرزی میرجاوه با اشرار مسلح و شهادت تعدادی از آنها»
این خبر را در لحظه اول خبرگزاری فارس منتشر کرد؛ خبری که تلخی، غم، اندوه و... را در دل خود جای داده بود و حاکی از شهادت تعدادی از مرزبانان غیور ما داشت.
خبر بهسرعت پیچید، پیگیریها شروع شد، از فرماندهی ناجا و مرزبانی گرفته تا فرمانداری و استانداری؛ همه وجود درگیری و حادثه را تأیید میکردند اما از اعلام تعداد شهدا و مجروحین اظهار بیاطلاعی میکردند.
پیگیریها ادامه داشت؛ منابع محلی و منابع آگاه لحظه به لحظه از تعداد شهدا میگفتند تا اینکه آخرین خبر حاکی از آن بود که از گروه 12 نفره هنگ مرزبانی میرجاوه، 10 نفر شهید شدهاند؛ این خبر دقایقی بعد از اعلام، رد شد؛ چراکه تاریکی هوا باعث شده بود که تعداد شهدا اشتباه اعلام شود.
خبر تصحیح شد، تعداد شهدا 9 نفر، مجروحین 2 نفر؛ اما یک مسئله اینجا وجود داشت، یک «نفر» نبود...
دقایق به کندی میگذشت؛ خانوادههای مرزبانان همه با نگرانی اخبار حادثه را دنبال میکردند؛ فرمانده مرزبانی ناجا سردار قاسم رضایی در محل حاضر شد.
حمله تروریستی به میرجاوه سرتیتر اخبار شده بود... گروهک تروریستی جیشالظلم با انتشار بیانیهای مسئولیت این اقدام مذبوحانه را به عهده گرفت.
ساعتی بعد اسامی شهدا اعلام شد: ستوان سوم علی پودینه، ستوان سوم محسن داییزاده، ستوان سوم حمیدرضا جهانتیغ، سرباز وظیفه حجت کاظمی، سرباز وظیفه صادق خدادادی، سرباز وظیفه امیری مکاری، سرباز وظیفه مهدی امینی، سرباز وظیفه حسن طاهریان، سرباز وظیفه معین بیانی.
سرباز داود باشتنی و مرتضی ادنی نیز مجروحان این حادثه اعلام شدند و غیبت «سعید براتی» در هالهای از ابهام پیچید.
گوشها تیز شده بود تا خبری از سرنوشت سرباز مفقود میرجاوه بشنود. چشمها همه به سوی بیمارستان گسیل بود تا شاید بتوان از مجروحان حادثه خبری در مورد سعید براتی به دست آورد.
این چشمانتظاریها ادامه داشت؛ پیگیریهای ما نیز از منابع محلی و مسئولان ذیربط از انتظامی گرفته تا مرزبانی، بیوقفه دنبال میشد، اما هیچ خبری از وضعیت فرد مفقود نبود.
سخنگوی ناجا در اولین موضعگیری نسبت به این قضیه، مسئولیت آن را متوجه دولت پاکستان دانست و اعلام کرد که تروریستها از خاک پاکستان مرزبانان را با سلاحهای دوربرد به شهادت رساندهاند.
یک روز از این قضیه گذشت؛ بازتابهای این حمله تروریستی در رسانهها و مطبوعات ادامه داشت؛ دولتمردان با ارسال پیامهای تسلیت با خانوادههای شهیدان این حادثه تروریستی اظهار همدردی میکردند.
حال عمومی دو مجروح حادثه تروریستی رو به بهبود بود، اما همچنان هیچ خبری از مرزبان مفقود ناجا نبود؛ در این بین گمانهزنیها در مورد اسارت یا شهادت این مرزبان مفقود ادامه داشت.
نهم اردیبهشت جانشین فرمانده ناجا سردار اسکندر مؤمنی وارد زاهدان شد؛ بررسی موضوع این حادثه تروریستی در دستورکار بود؛ ایشان پس از حضور در محل حادثه و پیگیری آخرین اخبار و اطلاعات بدست آمده در جمع خبرنگاران اعلام کرد که بر اساس اطلاعات موجود سرباز مفقود حادثه تروریستی میرجاوه پس از مجروح شدن توسط تروریستها به خاک پاکستان منتقل شده و سرنخهایی نیز از این موضوع به دست آمده است.
اسارت سعید براتی در دست تروریستهای جیشالظلم به سرتیتر خبر رسانهها تبدیل شده بود تا اینکه معاونت سیاسی و امنیتی خراسان شمالی در 11 اردیبهشتماه اعلام کرد که سرباز مفقود حادثه میرجاوه شهید شده و جسد وی در حال انتقال به ایران است.
انتشار این خبر مانند یک بمب صوتی در فضای رسانهای پیچید؛ این خبر مبهم بود، جنازه مرزبان مفقود چطور سر از مرز خراسان شمالی درآورده است؟
فارس بازهم پیگیر شد تا اینکه مرکز اطلاعرسانی ناجا اعلام کرد که پیگیریهای دیپلماسی و انتظامی برای آگاهی از وضعیت سرباز مفقود ناجا در حال انجام است و تا الان خبر موثقی در مورد وضعیت این سرباز در دست نیست.
این اخبار ضد و نقیض ادامه یافت؛ سرنوشت سرباز وظیفه سعید براتی هم در هالهای از ابهام باقی ماند؛ اگرچه تلاش دستگاه انتظامی و دیپلماسی برای تعیین وضعیت این سرباز ادامه دارد و خانواده این سرباز نیز همچنان چشم بهراهند.
پیگیریهای فارس نیز ادامه دارد؛ وضعیت یکی از فرزندان باغیرت ایران هنوز مشخص نیست؛ 68 روز گذشته است و ما نیز مانند خانواده، مرزبانان و دوستان سعید براتی امیدواریم که وی در سلامت باشد و به آغوش خانواده بازگردد.
امروز نشست سخنگوی نیروی انتظامی است و سوال فارس هم در مورد آخرین وضعیت این سرباز است؛ انشاءالله خبرهای خوشی در راه باشد.