تفسیر «آتش به اختیار» از نظر سعید جلیلی
به گزارش تسنیم از مشهد مقدس، سعید جلیلی در جلسه تفسیر آیات سیاسی قرآن با موضوع آتش به اختیار اظهار داشت: «آتش به اختیار» به معنای سرباز نزدن از بدیهیترین وظایف اجتماعی، سیاسی و قانونی است، براساس این مفهوم برای فرار از انجام وظایف قانونی و دینی نباید بهانه جویی کرد.
وی افزود: نباید برای فرار از مسئولیت بهانههای بنیاسرائیلی درآورد و انجام تکالیف بدیهی و ابتدائی که همگان مخاطب آن هستند منوط به این شود که باید حتماٌ به شخص من در این مورد دستور یا اجازهای داده شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه براساس آیات 44 و 45 سوره توبه، انجام بدیهیترین وظایف قانونی و اجتماعی نباید «معطل» بماند تصریح کرد: براساس آیه 83 سوره توبه «آتش به اختیار» بدین معناست که وقتی کار از کار گذشت و تمام شد تازه با صد شرط و شروط به فکر انجام مسئولیت نیفتیم.
جلیلی گفت: باید مطالبات رهبری را انجام داد و در برابر تردیدها و تهدیدها جا خالی نکرد. «آتش به اختیار» یعنی اگر رهبری از ما مطالبه انجام تکلیف میکند، نگوییم این را خود ایشان انجام میدهد و اگر کسانی نمیخواهند برای انجام مسئولیت و تکالیف قانونی هزینه بدهند، بیعملی خود را توجیه نکنند و به آن القاب و لعاب موجه ندهند.
وی ادامه داد: طبق آیات 64 و 79 سوره توبه «استهزاء» دیگران نباید مانع عمل صحیح شود، علیرغم استهزاء و مخالفت «پوچ اندیشان» باید انجام وظیفه صورت بگیرد و کسانی با خالی کردن دل انسان مانع رفتارهای صحیح نشوند.