کیهان: پول می گیرند تا گزینه وزارت معرفی کنند
رئیسجمهور برای انتخاب اعضای کابینه دولت دوازدهم به غیر از توجه به نکته کارآمدی و جوانگرایی با موضوع دیگر به عنوان سهمخواهی جریان اصلاحات هم روبرو است، موضوعی که میتوان نمود آن را در مصاحبهها و همچنین گزارشهای مختلفی که از طرف رسانههای منتسب به این جریان منتشر میشود دید. مثلا روزنامه اعتماد طی یادداشتی نوشته است: اصلاحطلبان انتظار دارند رئیسجمهور در دولت دومش کابینهای اصلاحطلبانهتر از دولت قبل به مجلس معرفی کند و عارف رئیسفراکسیون امید مجلس هم خبر داده است: طی روزهای آینده و پیش از تشکیل کابینه جدید، فراکسیون امید با رئیسجمهور نشست مشترک برگزار خواهد کرد.
اخیرا برخی رسانهها به نقل از یک مقام آگاه در دفتر رئیسجمهور اخباری را در خصوص چینش کابینه منتشر کردهاند که به نظر میرسد در ادامه همین راهکار مدیریت فضا باشد. این رسانهها در اخبار منتشر شده با طرح این مسئله که برای چینش کابینه جدید روحانی و جهانگیری شخصا اعضا را انتخاب و در صورت نیاز با دیگران مشورت میکنند مدعی شدهاند: مسئولیت تیم اقتصادی به طور کامل به جهانگیری واگذار شده و کلیه وزارتخانههای اقتصادی توسط وی انتخاب میشوند.
در ادامه این خبر با طرح این ادعا که کار انتخاب کابینه دولت دوازدهم تا اوایل مرداد ماه به اتمام میرسد و روحانی برای رایزنی با رهبری اقدام خواهد کرد تا نظرات ایشان را درباره کابینه اخذ کنند تاکید شده: گمانهزنیهای رسانهای درباره اعضای کابینه با واقعیت موجود بسیار تفاوت دارد و تا ماه آینده مغایرتها مشخص میشود و همچون دوره گذشته روحانی اعضای کابینه را در مراسم تحلیف تقدیم مجلس میکند.
باوجود همه این حواشی نکته حائز اهمیتی که اکنون وجود دارد این است که آیا روحانی ترجیح میدهد کار انتخاب کابینه دولت دوازدهم را به جریانات و افراد سیاسی نزدیک به خود بسپارد و خود را از فشار آنها رهایی بخشد یا اینکه عزم خود را جزم کرده تا با انتخاب کابینهای کارآمد و جوان، همانگونه که خودش وعده داده بود دولت دوازدهم بتواند پاسخگوی مردم باشد و مشکلات آنها را حل کند؟
در چنین شراطی استفاده از ابزارهایی همچون فشار و لابی سیاسی و حتی وعده وعیدهای اقتصادی برای نفوذ به کابینه و اجاره کردن آن از سوی جریانهای مدعی اصلاحات، غیرمنتظره و عجیب نیست.