توکلی: به هاشمی و روحانی گفتم برای کابینه با مجلس مشورت نکنید /انتظار مجلس از دولت برای مشورتدربارهکابینه،گزافه است
احمد توکلی نماینده سابق تهران در مجلس درباره سهم خواهیها و مشورتهای دولت در مورد چینش کابینه، در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: مذاکراتی که بهمنظور ایجاد تفاهم صورت میگیرد بسیار امری خوب و پسندیده و در برخی مواقع لازم و ضروری است؛ اما اگر این مذاکرات بخواهد حقوق قوا را تحت تاثیر قرار دهد، در آن همه طرفها بازنده خواهند بود.
او توضیح داد: مذاکرات فی مابین دولت با مجلس اگر به مخدوش شدن حقوق قوا در برابر هم منجر شود، باعث آسیب دیدن مسوولیت پذیری قوا خواهد شد؛ اینکه مجلس انتظار داشته باشد رئیسجمهور قبل از معرفی کابینه با آنها مشورت کند نیز گزافه است و نباید اینچنین باشد.
توکلی با بیان اینکه اگر دولت نیز فکر میکند که باید با مجلس مشورت کند در اشتباه است، گفت: من به آقای خاتمیگفته بودم و پیش از آن در نامهای به آقای هاشمی هم نوشته بودم و همینطور در سال 92 به آقای روحانی گفتم با کمیسیونها و فراکسیونهای مجلس مشورت نکنید، اما میتوانید از اشخاص مشورت بگیرید.
این فعال سیاسی اصولگرا در تحلیل صحبتهایش گفت: من به روسای جمهور گفتم اگر در مورد وزیر با مجلس مشورت کردید، او دیگر وزیر شما نیست و وابسته به مجلس است و اگر وزیر پیشنهادی را قبول نکنی، میگویند چرا پرسیدی؟ این روش احمدینژاد بود که از مجلس مشورت میگرفت اما به آن عمل نمیکرد.
او افزود: زمانی رئیسجمهور با اشخاص ذینفوذ صحبت میکند و مشورت میگیرد و درنهایت اگر نظر را نپذیرد چندان خللی در امور ایجاد نمیشود. اما اگر قرار باشد با مجلس مشورت کند، ضمن اینکه اختیارات رئیسجمهور مخدوش میشود، توقع مجلس نیز بالا میرود؛ البته ناگفته نماند که رئیسجمهور نیز باید آمادگی داشته باشد که ممکن است مجلس در راستای وظایف خود به 4 تا 5 وزیر رأی اعتماد ندهد.
نماینده سابق تهران خاطرنشان کرد: آنچه حائز اهمیت است اینکه هر ارگان و رکنی باید بر اساس قوانینی که وجود دارد توقع داشته باشد؛ لذا بهتر است آقای روحانی خودش کابینه را تعیین کند و مجلس نیز در جایگاه خود با دقت وزرا را بررسی کند.
او بار دیگر تاکید کرد: تا زمان معرفی کابینه، رئیسجمهور میتواند با اشخاص مشورت کند و اطلاعات خوبی را به مجلس بدهد. بنابراین کابینهای امور را به دست میگیرد که هم کارآمد باشد و هم پاسخگو به مجلس باشد.
احمد توکلی گفت: نمایندگان مجلس خیلی کلاننگر نیستند لذا در وقت مشورت، مشکلات منطقهای را در نظر میگیرند و از آنجا که تمایلات گروهی و جناحی و تباری بسیار زیاد است؛ به مصلحت دولت نیست که با کمیسیونها و فراکسیونهای مجلس مشورت کند.
او در واکنش به اینکه برخی میگویند روحانی با کمک یک جناح توانسته سکان قوه مجریه را به دست بگیرد و از این لحاظ باید مطالبات آن جناح را در چینش کابینه در نظر بگیرد، گفت: هر کاری لوازمی دارد. وقتی فردی برای رسیدن به منصبی به یک گروه سیاسی متوسل می شود، باید انتظارات متقابل آن گروه را هم در نظر بگیرد. قطعا آقای روحانی هم قبل از این، به آنها نگفته است که اگر من به قدرت برسم با شما مشورت نمیکنم؛ که اگر این را میگفت آنها هم از او حمایت نمیکردند. اما به نظر من اگر قرار باشد گروهها و جناحهای سیاسی وطندوستی را در نظر بگیرند، میتوانند مواردی را به رئیس جمهور پیشنهاد دهند اما فشار نمیآورند. چرا که در این صورت ممکن است هماهنگی لازم در دولت ایجاد نشود.
توکلی در پایان گفت: اگر صاحب قدرتی از گروههایی استفاده میکند باید در اداره امور به آنها توجه کند