موضع ارشاد درباره نمایش «یک دقیقه و سیزده ثانیه»
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی نمایش «یک دقیقه و سیزده ثانیه»، علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته (دوشنبه ۹ مرداد) به تماشای انین نمایش نشست.
وی پس از تماشای کار عنوان کرد: فکر میکنم وقتی ما این فضا را میبینیم، میتوانیم چالشهایی را که به نحوی با آن درگیر هستیم، از طرق مختلف حل کنیم. برخورد ما با موضوع کارتنخوابی میتواند موضوع خیلی خوبی باشد و میتوانیم از فضای تاریخی و فرهنگی گذشته برای الگوسازی استفاده کنیم.
مرادخانی اظهار داشت: من با بازیگران هم که صحبت کردم، این نکته را به آنها یادآور شدم، خیلی خوب است که علاوه بر ایفای این نقش، دغدغه اجتماعی هم دارند. این توفیق است که هنرمند با باور خودش کاری را انجام دهد.
معاون هنری یادآور شد: اکنون در جامعه یک ارتقاء فرهنگی در حال رخ دادن است و با مطرح کردن اینگونه مباحث، چالشهای جدی پیشروی مخاطبان میگذاریم تا فکر کنند چگونه میشود از چیزی که آن را محتوم فرض میکردیم رهایی پیدا کنیم؛ شاید اساسا یک نوع رویا، خیال و یا مطلبی بوده که ما را به آنجا کشانده، اما ما میتوانیم آن را به نحو دیگری حلوفصل کنیم و مشارکتی که در این فضای اینتراکتیو (تعاملی) شاهد بودم، میتواند در حل این معضل راهگشا باشد.
مرادخانی در رابطه با توقیف نمایش پس از شب اول اجرا و مسائل بیان کرد: معمولاً تئاتر همیشه یکسری مطالب و مباحث را با خود به همراه دارد و فقط مختص به این نمایش نمیشود. به همین دلیل، نه ما، نه شما نباید هیچگونه هراسی از چالشهای بین خودمان داشته باشیم. به این دلیل که ما به شما اعتماد داریم و شما هم به ما؛ و میتوانیم با همدیگر مسائل را حلوفصل کنیم.
وی توضیح داد: من با آقای گیلآبادی (کارگردان نمایش) هم صحبتهایی داشتم و باهم تبادل نظر کرده و راجع به مسائلی صحبت کردیم و من به ایشان گفتم که کار خود را ادامه بدهد. یکسری مباحث وجود دارد که خود همکاران ما میدانند چگونه آنها را حلوفصل بکنند. در این نمایشی هم که من امشب دیدم همه چیز عالی بود و میشود درباره این مسائل کار کرد.
وی با اشاره به اینکه بین ما و هنرمند باید یک تعامل، همکاری فعال و اعتمادی باشد تا بتوانیم تئاتر را رشد دهیم و اتفاقات خوبی را رقم بزنیم، توضیح داد: امیدوارم بعد از این بتوانیم قبل از هرگونه اتفاق و نه بعد از شروع اجرای نمایشها، هرگونه کاری که لازم است را انجام دهیم و باهم تبادل نظر کنیم تا در این فضا به یک سامان بیشتری برسیم.
مرادخانی توضیح داد: بعد و قبل یک سری موضوعات، اتفاقاتی میافتد که شاید در بعضی موارد اصول موضوعه بوده و از نظر گروه بدیهیات خودشان و از نظر ما بدیهیات خودمان تصور شده و ممکن است یک مقدار اختلاف نظرهایی داشته باشیم. البته این مسائل قابل حل است و بخشهای مشترک ما و هنرمندان بیش از بخشهای اختلافبرانگیز است، پس میتوانیم مسائل را حلوفصل کنیم.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با اینکه عنوان شده در این نمایش تکخوانی و رقص بانوان وجود دارد، گفت: در این نمایش یک گروه کر وجود داشت و تمام بازیگران و مخاطبان جزء این گروه کر بودند و چیزی بهنام تکخوانی به آن معنا نمیتواند در این نمایش صحت پیدا کند؛ زیرا ماشاءالله تمام تماشاگرانی که اینجا حضور داشتند، همه شعرها را حفظ بودند و همراهی میکردند.
در این نمایش 80 دقیقهای که نگاهی به معضلات اجتماعی زنان به ویژه وضعیت زنان کارتن خواب دارد، سیما تیرانداز، پانته آ بهرام، مینا دریس و لادن مستوفی ایفای نقش می کنند. همچنین از دیگر عوامل این نمایش می توان به هانیه جوادی منش(دستیار کارگردان و برنامه ریز)، قربان نجفی(مشاور کارگردان)، بهمن عباسپور و علی پالیزدار(تهیه کنندگان)، محمد قدس(مجری طرح و مدیر تولید)، ندا نصر(طراح لباس)، فریدون محرابی(طراح صحنه و نور)، سمانه گلکار(موسیقی)، احسان رافتی و آرزو آزادپور(عکاسان)، مهدی گودرزی(فیلم بردار)، محمد صادق زرجویان(طراح گرافیک)، صادق داوری فر(طراح صدا)، فضل ا...تاری(ساخت تیزر)، آرزو آزاد پور(مدیر بین الملل)، امیر پارسائیان مهر(مدیر ارتباطات و روابط عمومی)،میثم تحریری و شمیس پورشاه رضایی(همکاران روابط عمومی)، گروه جارچی، گروه پژواک و گروه تئاتر مارکت(تبلیغات مجازی) اشاره کرد.
یک دقیقه و سیزده ثانیه" ساعت 21 در سالن استاد سمندریان مجموعه ایرانشهر میزبان مخاطبان خواهد بود.