تعطیلات تابستانی را برای کودکان چگونه پر کنیم؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی فیض معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در برنامه «پرسشگر» در مورد برنامه های اوقات فراغت دانش آموزان با اشاره به ساحت های 6گانه در سند تحول بنیادین بیان کرد: طی ۹ ماه سال تحصیلی معمولا به ساحت های سیاسی و اجتماعی بیشتر توجه شده بنابراین باید زمانی برای توجه به سایر ساحت های 6گانه وجود داشته باشد.
وی افزود: باید در ایام تابستان به ساحت های مغول مانده و غنی سازی اوقات فراغت پرداخته شود و برای این روزها برنامه ای جامع با تدارک نیروی انسانی و بودجه کافی داشته باشید.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد : برخی از اولیا در ایام تابستان دانش آموزان را به کلاس های تقویتی درسی برای آمادگی پایه های تحصیلی بالاتر می برند که پژوهش های انجام شده در این حوزه نشان می دهد ایام تابستان زمان تثبیت یادگیری است و نباید در این دوران مجددا به یادگیری مطالب درسی پرداخت و در صورتیکه که این مساله رعایت نشود ذهن برای سال تحصیلی آینده نیز آمادگی ندارد.
فیض در خصوص برنامه های پیشنهادی مناسب دانش آموزان در این ایام گفت: صنایع هنری، مهارت آموزی، خود اشتغالی، ورزش، فعالیت هایی با جنبه تقویت تعامل ات اجتماع می تواند برای دانش آموزان در اوقات فراغت تابستان مناسب باشد.
وی به برنامه های آموزش و پرورش برای اوقات فراغت اشاره کرده و تصریح کرد: ستاد مرکزی برای غنی سازی اوقات فراغت داریم همچنین تعاملی با دستگاه های مشارکتی برقرار کردیم و مقرر شد برخی از برنامه های کوتاه مدت مهارتی در مدارس انجام شود.
ایجاد 25 هزار پایگاه اوقات فراغت در کشور
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به شعار "هر دانش آموز یک مهارت" ادامه داد : ۲۵هزار پایگاه اوقات فراغت در سراسر کشور ایجاد شده که بخشی از فعالیت های درنظر گرفته شده سازمان فنی و حرفه ای در این پایگاه ها و بخشی با معرفی نامه به مراکز مربوطه ارجاع داده می شود و این فرآیند از نیمه تیرماه آغاز شده شده، همچنین برخی نهادها مانند سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ارشاد، سازمان دانش آموزی، هلال احمر، شهرداری ها و بسیج دانش آموزی در غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان به آموزش و پرورش کمک می کنند.
فیض در مورد بودجه درنظرگرفته شده برای اوقات فراغت اظهار کرد: با احتساب تعداد ۱۴میلیون دانش آموز و برنامه ریزی برای آنها در پایگاه های تابستانی و حق الزحمه هفت هزار تومانی ، مبلغ ۱۰هزار میلیارد تومان نیاز بوده که امسال فقط ۲ میلیارد تومان در نظرگرفته شده و بار مالی غنی سازی اوقات فراغت به عهده خانواده ها است که البته این مبلغ سال گذشته اصلا وجود نداشت.
وی با بیان اینکه نگاه آموزش و پرورش به فعالیت های دانش آموزان فقط نگاه درسی است، تصریح کرد: سایر فعالیت های دانش آموزان به عنوان اوقات فراغت و فعالیت های فوق برنامه مطرح شده در حالی که در توزیع متوازن تمامی این موارد باید رعایت شود و در سند تحول مساله جداگانه ای به نام اوقات فراغت تعریف نشده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در مورد نگاه سند تحول بنیادین به اوقات فراغت گفت: برای تعلیم و تربیت اوقات فراغت مطرح نیست بلکه باید تمام سال به توزیع متوازن و ساحت های 6گانه توجه شود، بنابراین این مرزبندی ها از بنیان اشتباه است و دانش آموز باید برای زندگی آینده تربیتی چند بعدی داشته باشد.
فیض به شورای کمیسیون فرهنگ قرآنی اشاره کرد و گفت: در حوزه اوقات فراغت نیز مانند حوزه قرآنی کمیسیونی تشکیل شود تا نیازسنجی ها و برنامه ریزی متناسب با شرایط طی مشورت با نهادهای دخیل در ارائه برنامه ها انجام شود و خلا کنونی نبود نهادی هماهنگ کننده مانند سازمان جوانان است که یا این سازمان مجددا احیا شود یا اینکه آموزش و پرورش وارد عمل شود.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: باید نهادهای مسئول و حتی دولت و رئیس جمهور دغدغه ای برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان داشته و آن را ساماندهی کنند و حتی می توان از اکنون برای تابستان سال بعد نیز برنامه ریزی کرد تا روند فعالیتها به طور کامل بررسی شود.