احمد توکلی به نمایندگان:کرباسیان را انتخاب کنید
به گزارش ایسنا، احمد توکلی، با اشاره به معرفی کرباسیان به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس گفت: تحصیلات دانشگاهی گزینه معرفیشده به مجلس در رشته اقتصاد نبوده و او در رشته مدیریت بازرگانی تحصیل کرده است. هرچند این موضوع یک نقطه ضعف برای گزینه پیشنهادی وزارت اقتصاد محسوب میشود اما به چند دلیل میتوان حضور کرباسیان در وزارت اقتصاد را پذیرفت.
وی افزود، اول آنکه کرباسیان یک مدیر اجرایی با سابقه است و در مسائل وزارت اقتصاد و دارایی از جمله گمرک تجربیات زیادی دارد. از سوی دیگر به نظر میرسد در شرایط کنونی کسی که از تئوریهای اقتصادی دور است و ادعای نظریهپردازی ندارد فرد مناسب تری برای راهبری سیاستهای اقتصاد مقاومتی باشد.
این عضو پیشین کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد، اگر ایشان بهعنوان وزیر اقتصاد پذیرفته نشود اسامی افراد جایگزینی مطرح شده که آنها خود را صاحب نگاه اقتصادی خاص میدانند. صاحبان ایندست نگاهها که در طول سالهای گذشته مدیریت کلان اقتصاد را در دست داشته اند، فعالیتهایشان با منافع اقتصادی کشور و قانون اساسی در تضاد بوده است.
وی با بیان اینکه در طول سالهای بعد از جنگ همواره اقتصاددانانی بر سر کار آمدهاند که نگاه و منش اقتصادی آنها با اقتصاد ملی سازگار نبوده، گفت: یکی از دلایل ناکارآمدی اقتصاد ملی استفاده از همین نگاههای مبتنی بر صندوق بینالمللی پول بوده است.
وی تصریح کرد، از آنجا که با رأی نیاوردن کرباسیان، این دسته از اقتصاددانان بهعنوان گزینه وزارت اقتصاد مطرح میشوند بهتر است نمایندگان مجلس او را که یک مدیر اجرایی قوی است، انتخاب کنند.
توکلی با بیان اینکه کرباسیان یک مدیر اجرایی قوی است، میتواند نسبت به اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بهتر عمل کند، گفت: این در حالی است که ضعف اقتصاددان نبودن گزینه وزارت اقتصاد با معرفی معاونان شایسته جبران میشود.
توکلی با اشاره به سابقه فعالیت کرباسیان در گمرک ایران گفت: او در مبارزه با فساد در گمرک عملکرد مطلوبی داشته و با راهاندازی سامانه گمرک بهوسیله تیمی از جوانان انقلابی توانسته تا حدودی سالمسازی گمرک ایران را عملیاتی کند.
وی افزود، اگر کرباسیان به وزارت اقتصاد راه یابد این تیم فنی میتواند طرحهای خود را در سازمان مالیاتی و بانکها نیز پیاده کنند. از سوی دیگر ضعف اقتصاددان نبودن کرباسیان با استفاده از بهکارگیری این جوانان فاضل برطرف میشود.
نماینده سابق مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مقایسه کرباسیان و محمدخان که هر دو از گمرک به وزارت اقتصاد آمدند، اشاره کرد و گفت: مشکل تورم 48درصدی سال 74 به این دلیل نبود که محمدخان اقتصاد نمیدانست بلکه او سطح سواد اقتصادیش پایین بود.
بهگفته توکلی، یکی دیگر از دلایل بروز ابرتورم سال 74 اجرای سیاستهای تعدیل اقتصادی دیکتهشده از سوی صندوق بین المللی پول بوده است. محمدخان با اجرای این سیاستها همراهی کرد و در نتیجه تورم 48درصدی در آن سالها بر اقتصاد ایران تحمیل شد.
وی افزود، بعد از وقوع این تورم بزرگ و استیصال وزیر وقت اقتصاد، دکتر شرافت که بهعنوان مخالف سیاستهای مرحوم هاشمی شناخته شده بود، با اصرار محمد خان با پست قائممقامی وارد وزارت اقتصاد شد و با اعمال سیاستهای تثبیت تورم را ظرف یکسال به نرخ 23 درصد بازگرداند.
این فعال سیاسی بار دیگر تأکید کرد: وقتی میبینیم که قرار است به جای کرباسیان گزینههای وفادار به صندوق بین المللی پول روی کار بیایند، بهتر است به آقای کرباسیان رضایت دهیم.