این نوع ضربان قلب شایعت ترین است
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر امیر فرجام فاضلی فر در آستانه روز جهانی بیماری فیبریلاسون دهلیزی، گفت: فیبریلاسیون دهلیزی، شایعترین نوع بی نظمی ضربان قلب است و این عارضه هنگامی رخ میدهدکه دهلیز قلب به صورت نامنظم تحریک الکتریکی شده و در نتیجه به خوبی منقبض نمیشود.
دانشیار و متخصص الکتروفیزیولوژی قلب بیمارستان شهید رجایی تهران، افزود: ضربانات نامنظم و انقباضات غیر طبیعی در کنار سایر عوامل خطر ساز امراض قلبی، علت مهم ایجاد لخته در بخش هایی از قلب ودهلیز است درنتیجه حرکت این لخته ها به عروق مغز، چشم، کلیه و... شاهد اختلال و عارضه در این ارگانها خواهیم بود.
فاضلی فر با تاکید بر اهمیت تشخیص به موقع و انجام اقدامات درمانی بوسیله داروهای ضدانعقادی و نوین یا روشهای پیشرفته از جمله سوزاندن یا فریز کردن تارچه های مازاد و غیر طبیعی وریدهای دیواره قلب، گفت: بیماری فیبریلاسیون دهلیزی در افراد مبتلا به دیابت، فشارخون و مشکلات کلیه از شیوع بیشتری برخوردار است؛ اگرچه این بیماری در دهه های دوم و سوم زندگی نیز مشاهده می شود.
وی گفت: نامنظمی قلب از انواع مختلفی برخوردار است که مهمترین نوع آن فیبریلاسیون دهلیزی است و با علائمی چون تپش ناگهانی قلب، تنگی نفس و دردهای قلبی و... خود را نمایان می کند و گاهی اوقات بدون علامت است که گرفتن شرح حال و شناسایی عامل اصلی ایجاد آن در کنار سن و جنس افراد، نقش اثرگذاری در پیگیری درمان خواهد داشت.
این متخصص الکتروفیزیولوژی قلب با بیان اینکه مصرف الکل و برخی داروها از جمله کورتن، داروهای جنسی و داروهایی که موجب افزایش فشار خون میشود عامل مستعد کننده حملات فیبریلاسون دهلیزی در سنین جوانی است، افزود: بیماری تیروئید نیز سر دسته عوامل مستعد کننده محسوب شده و نیازمند درمانهای به موقع و پیگیری جدی خواهد بود.
فاضلی فر گفت: استراتژی درمان بر اساس تعداد حملات، مدت زمان حمله و علائمی که بیمار در زمان حمله تجربه میکند، متفاوت است.
عضو هیات علمی مرکز آموزشی، تحقیقاتی درمان قلب و عروق شهید رجایی افزود: طرح درمان و توصیه با نوع خاصی از داروها همچنین درمان های پیشرفته غیر دارویی مانند ابلیشن و یا فریز نواحی غیر طبیعی دیواره قلب در کنار شرح حال و سن و جنس بیمار بر عهده متخصص قلب بوده و شرایط بالینی بیمار، امراض زمینه ای وی و شدت بیماری با نوع درمان ارتباط خواهد داشت.
فاضلی فر گفت: اگر چه داروهای ضد انعقادی جدید، بیمار را نسبت به انجام آزمایشات مداوم و خسته کننده خون همچنین رژیم های غذایی خاص بی نیاز می کند ولی باید دقت داشت که متخصص قلب با در نظر گرفتن کلیه جوانب اقدام به تجویز نوع خاصی از داروهای نوین از جمله زالربان میکند ولی در افرادی که دریچه مصنوعی قلب دارند استفاده از داروی قدیمی ضد انعقادی موسوم به وارفارین، اولویت درمانی محسوب می شود.
مراسم روز جهانی بیماری فیبریلاسیون دهلیزی، روز شنبه ۱۸ شهریور ۹۶ در محل بیمارستان قلب شهید رجایی با حضور بیماران، افراد بالای ۶۵ سال، خانواده ها و پزشکان برگزار خواهد شد. از همین رو، انجمن قلب ایران، انجمن علمی فیزیولوژی قلب، داروسازی دکتر عبیدی و بیمارستان قلب و عروق شهید رجایی از هموطنان جهت شرکت در این گردهمایی مردمی و علمی دعوت می کند.