ترامپ به پناهندگان روهینجا کمک می‌کند؟

کدخبر: ۱۸۳۶۵۴
نخست وزیر بنگلادش از گفت‌وگوی خود با رییس جمهور آمریکا درباره بحران پناهجویان روهینجا خبر داد و گفت، ترامپ موضع خود را درباره پناهجویان به وضوح مشخص کرد و انتظار نمی‌رود وی به بنگلادش کمکی کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، شیخ حسینه واجد، نخست وزیر بنگلادش اظهار کرد، پس از خروج دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، از جلسه سازمان ملل درباره اصلاحات این سازمان که میزبانی آن را نیز بر عهده داشت، چند دقیقه با وی درباره شرایط پناهجویان روهینجایی در بنگلادش صحبت کرده است.

حسینه در مصاحبه‌ای با رویترز گفت: ترامپ فقط پرسید چه خبر از بنگلادش؟ من گفتم همه چیز خوب پیش می‌رود و تنها مشکل، پناهجویانی هستند که از میانمار آمده‌اند. اما او درباره پناهجویان اظهار نظری نکرد.

اقدامات نظامی ماه گذشته میانمار در ایالت راخین، باعث فرار بیش از 410 هزار تن از مسلمانان روهینجایی به بنگلادش شده است.

حسینه که قرار است روز پنجشنبه در اجلاس سالانه سران در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند، درباره کمک واشنگتن به بنگلادش گفت: موضع ترامپ درباره پناهجویان روشن بود، در نتیجه ارزش آن را نداشت که درباره بحران پناهجویان روهینجایی از وی درخواست کمک کنم.

نخست وزیر بنگلادش گفت: واشنگتن پیشتر اعلام کرده است که هیچ پناهجویی را نخواهد پذیرفت. چه توقعی می‌توان از آمریکا و به خصوص شخص رییس جمهور داشت؟! او نظر خود را در این باره اعلام کرده است پس چرا باید از او سوال کنم؟!

وی تصریح کرد: بنگلادش کشور ثروتمندی نیست اما اگر ما می‌توانیم 160 میلیون نفر را تامین کنیم، قادر به حمایت از 500 یا 700 هزار نفر دیگر نیز خواهیم بود.

این در حالی است که یک مقام ارشد کاخ سفید که از گفت‌وگوی حسینه و ترامپ بی اطلاع بود، از اشتیاق زیاد ترامپ برای کمک به بنگلادش خبر داد و گفت: اگر صحبت از کمک به این کشور به میان آید، او حتما در این کار مشارکت خواهد کرد.

ترامپ روز جمعه در توییتر خود نوشت: ممنوعیت سفر به آمریکا باید بسیار گسترده‌تر و شدیدتر از قبل پیگیری شود اما به طرز احمقانه‌ای این کار از لحاظ سیاسی صحیح نخواهد بود.

او می‌گوید این کار برای جلوگیری از حملات تروریستی لازم است و برای دولت این امکان را فراهم می‌کند که روش‌های بازرسی سخت‌گیرانه ‌تری را به کار گیرد. ماه آینده دادگاه عالی آمریکا جلسه‌ای تشکیل خواهد داد تا به مشروعیت دستور اجرایی او مبنی بر ممنوعیت ورود به این کشور بر طبق قانون اساسی، رسیدگی کند.

حسینه واجد همچنین اظهار کرد که خواستار اعمال فشارهای سیاسی بیشتری از سوی جامعه جهانی بر میانمار است تا امکان بازگشت مسلمانان روهینجایی را به کشور خود فراهم کند.

وی تصریح کرد: آنگ سان سوچی، رهبر میانمار باید بپذیرد که این مردم به کشور او تعلق دارند و میانمار کشور آن‌ها است. این مردم در رنج و عذاب هستند.

سوچی، برنده جایزه صلح نوبل، به دلیل متوقف نکردن خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینجا با انتقادات بین‌المللی زیادی مواجه شده است.

پاتریک مورفی، معاون دستیار وزیر امور خارجه آمریکا طی روزهای آتی سفری به میانمار خواهد داشت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید