از راه دهان به بیماران مسموم چیزی نخورانید !
به گزارش خبرگزاری فارس، حسن لعل حسن زاده با بیان اینکه سموم از راههای مختلف وارد بدن می شوند،اظهار کرد: سموم از راههای مختلف از قبیل خوراکیها، دهان، دستگاه گوارش، استنشاق بخار یا گاز از طریق ریهها، جذب عصاره شیمیایی یا گیاهی از طریق پوست و تزریق از طریق عبور از پوست مانند گزیدگی، گاز گرفتگی، سرنگ و … وارد بدن میشوند.
وی در ادامه افزود: تهوع یا استفراغ، اسهال، تعریق شدید، درد شکم، بیهوش شدن یا تغییر سطح هوشیاری، تشنج و مشکلات تنفسی از علائم مسمومیت به شمار میآید.
کارشناس آموزش سازمان اورژانس کشور در خصوص چگونگی مدیریت مسمومیتها بیان کرد: امنیت صحنه را پیش از نزدیک شدن به بیمار بررسی کنید و قبل از نزدیک شدن به بیمار برای کمک از امنیت خود بیمار و دیگران اطمینان حاصل نمایید و در صورت ایمن بودن صحنه مصدوم را به یک منطقه امن انتقال دهید.
وی با بیان اینکه در مسمومیت با سموم استنشاقی مراقب باشید خودتان دچار مسمومیت نشوید، گفت: به موارد مرتبط با مواد مسمومیتزا مانند قرصها، مواد ناشناخته و هر گونه علامت مشکوک توجه کنید.
حسن زاده با اشاره به ضرورت بررسی سطح هوشیاری بیمار افزود: در صورت بیهوش بودن اگر تنفس طبیعی دارد او را به یک پهلو قرار دهید و اگر تنفس ندارد باید احیای قلبی ریوی را شروع کنید و در صورت هوشیار بودن، اگر سوختگی دهان ناشی از سموم خورنده و سوزاننده بوده است ناحیه را با یک پارچه مرطوب پاک کنید.
این کارشناس آموزش سازمان اورژانس کشور در ادامه با تاکید بر اینکه هنگام مواجه با مسمومیت و فرد مسموم با اورژانس تماس بگیرید، تصریح کرد: به بیمار هوشیار یا نیمه هوشیار برای در آوردن لباسهای آلوده کمک کنید و سموم را از روی پوست بشویید اگر سموم به صورت پودری است ابتدا آن را از سطح پوست پاک کنید.
وی در پایان اظهار کرد: در مسمومیتهای تزریقی در بیماران هوشیار ممکن است بیمار به سرعت تبدیل به فردی پرخاشگر و خشن شود. پس از تماس مستقیم با وی پرهیز کنید از راه دهان به بیماران مسموم چیزی نخورانید.