استقبال سرد عربستان از امیر کویت!

کدخبر: ۱۸۶۵۲۷
امیر کویت سفر چند ساعته و فوری خود به ریاض را که در جریان آن با پادشاه عربستان دیدار کرد، به پایان رساند بدون اینکه مورد استقبال ولیعهد این کشور قرار بگیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از رأی الیوم، مساله جالب توجه در سفر امیر کویت به ریاض این بود که فیصل بن بندر بن عبدالعزیز، امیر منطقه ریاض از وی استقبال کرد نه خود پادشاه عربستان؛ مساله‌ای که تعجب بسیاری از کویتی‌ها را برانگیخت.

عرف دیپلماسی عربستان بر این اساس نیست که خود پادشاه عربستان برای استقبال از میهمانانش به فرودگاه برود اما بارها این پروتکل زیرپا گذاشته شده است. در حالی که پادشاه عربستان برای استقبال از باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا به فرودگاه نرفت اما خود وی برای استقبال از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به فرودگاه رفت.

همچنین در لیست شاهزادگانی که در مراسم ضیافت ناهار پادشاه عربستان برای میهمان کویتی خود تدارک دیده شده بود، نام محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان نبود. وی حتی در مراسم استقبال نیز حاضر نشد.

مقامات عربستانی از نقش کویت در بحران شورای همکاری خلیج فارس و نقش بی‌طرفانه این کشور ناراضی بودند و می‌خواستند کویت موضع نزدیکتری به کشورهای عربستان، مصر و امارات درباره قطر اتخاذ کند. بیش از یک نویسنده عربستانی از جمله عبدالرحمان الراشد این موضع را اعلام کرده‌اند.

برگزاری نشست آتی سران شورای همکاری خلیج فارس در کویت در رأس مذاکرات امیر کویت بود اما گزارش خبرگزاری عربستان کلی بود. این خبرگزاری اعلام کرد که نشست میان پادشاه عربستان و امیر کویت شاهد بررسی روابط برادرانه و حوادث منطقه و بررسی برخی موضوعات مشترک بود.

ملک عبدالله بن عبدالعزیز در نشست با امیر کویت بحران قطر و تاثیرات آن بر اجلاس آتی سران عرب که قرار است کویت دسامبر میزبان آن باشد را هم بررسی کرد.

در این دیدار دو طرف به بررسی روابط دوستانه دو کشور ، وقایع منطقه و مسائل مشترک پرداختند.

امیر کویت همچنان برای حل بحران قطر تلاش می‌کند بحرانی که نشست آتی سران عرب را تهدید می‌کند و احتمال لغو آن وجود دارد.

یک منبع موثق در شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرد که چهار احتمال درباره این نشست و سرنوشت آن وجود دارد:

اول اینکه برای چند ماه و تا زمانی که سرنوشت بحران با قطر یا با صلح یا تحریم دائم یا تغییر نظام قطر روشن نشده این نشست به تأخیر بیفتد.

دوم دعوت به برگزاری این نشست در ریاض بدون قطر.

سوم برگزاری در زمان مقرر در کویت بدون دعوت از قطر برای شرکت در آن.

چهارم ایجاد دودستگی در شورای همکاری خلیج فارس و تقسیم آن به دو اردوگاه اول شامل قطر و عمان و موضع بی‌طرفانه کویت.

این به این معناست که آخرین نشست سران که دسامبر گذشته در بحرین برگزار شد آخرین نشستی باشد که به روش معمول برگزار شده است.

دشوار است از این احتمالات چهارگانه یکی را انتخاب کرد. دو طرف عربستانی و کویتی هیچ بیانیه یا اظهاراتی را ایراد نکرده‌اند چراکه مقامات کویت خواهان دودستگی در شورای همکاری خلیج فارس نیستند و دوست ندارند هیچ کشوری از حضور در نشست مستثنی شود.

هفته‌های آتی در این راستا سرنوشت ساز خواهد بود و باید روزنامه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را برای یافتن جزئیات سفر امیر کویت به ریاض و اینکه آیا به امارات و بحرین و قطر نیز سفر خواهد کرد یا خیر جستجو کنیم. در صورتی که وی به این کشورها سفر کند می‌توانیم به این نتیجه برسیم که انعطاف پذیری در موضع ریاض رخ داده است اما چنین نشانه‌هایی وجود ندارد بلکه شاهد تشدید مواضع هستیم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید