کانال محرمانه نیویورک / ارتباط «مستقیم» آمریکا با کره شمالی تایید شد
به گزارش اقتصادنیوز ، معنای این عبارت این است که «جورف یون»، مذاکرهکننده آمریکایی با کرهشمالی، در تماس مستقیم با دیپلماتهای کرهشمالی در دفتر سازمان ملل بوده است آن هم زمانی که میان رهبران دو کشور توهینهای کلامی جریان دارد و ترس از درگیری نظامی همچنان طنینانداز است.
«آرشاد محمود» و «مت اسپتالنیک» در گزارش خود در رویترز مورخ ۱ نوامبر ۲۰۱۷ مینویسند زمانی که رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، در ۱۷ اکتبر اعلام کرد که «به تلاشهای دیپلماتیک ادامه خواهیم داد تا زمانی که اولین بمب بیفتد»، اظهارنظر مقامها روشنترین نشانه از این بود که آمریکا بهصورت مستقیم و بهرغم مخالفت یا بیمیلی ترامپ، مسائلی فراتر از آزادی زندانیان را با کرهشمالی به بحث گذاشته است.
البته هیچ نشانهای نیست که نشان دهد این مذاکرات پشتپرده موجب بهبود روابط دو کشور شده باشد چرا که این کشور همچنان که آزمایشهای هستهای و موشکی خود را ادامه میدهد، موجب مرگ یک دانشجوی آمریکایی به نام «اوتو وارمبیر» شده که در ماه ژوئن آزاد شد و اندکی بعد درگذشت و هنوز سه آمریکایی دیگر هم در این کشور زندانی هستند. سخن از مذاکره پنهانی با پیونگیانگ درحالی است که ترامپ مخالف آن است و رهبران کرهجنوبی هم بر این باورند که تعاملات «یون» کاری از پیش نبرده است. آن مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، میگوید:«در میان نکاتی که یون با مقامهای کرهشمالی در سازمان ملل مطرح کرده بحث توقف آزمایش موشکها و بمبهای هستهای هم آمده است.»
«محمود- اسپتالنیک» بر این باورند که این احتمال که ممکن است پیونگیانگ به دستیابی به قابلیت سوار کردن کلاهک هستهای روی موشکهای بالستیک قاره پیما نزدیک باشد، زنگ خطر را برای دولت ترامپ به صدا در آورده است. آن مقام وزارت خارجه به شرط فاش نشدن نامش میافزاید در ابتدای دولت ترامپ وظیفه «یون» فقط «تلاش برای آزاد کردن زندانیان بود اما اکنون طیف گستردهای از وظایف در دستور کار او قرار گرفته است.» تهدیدات کرهشمالی موجب هشدار دبیرکل ناتو نیز شده است. او به تمام دولتهای عضو هشدار داد که در اجرای تحریمها جدیت و شفافیت به خرج دهند چراکه کرهشمالی به یک تهدید جهانی تبدیل شده است. با تمام این تفاصیل، روز سهشنبه ۹ آبان ماه برخی سناتورهای آمریکایی لایحهای را مطرح کردند که دولت ترامپ را از انجام «ضربه اول هستهای» به کرهشمالی باز میدارد. این مساله زمانی برجسته شده که ترامپ قرار است به آسیا سفر کند. سیاست آمریکا در قبال کرهشمالی هم اکنون در قالب «فشار و حداکثر مشارکت» خلاصه شده است. «کانال نیویورک» یکی از معدود کانالهای ارتباطی واشنگتن با پیونگیانگ است.
پیونگیانگ: همچنان به فعالیت اتمی ادامه میدهیم
این مذاکرات درحالی صورت میگیرد که دولت کرهشمالی اعلام کرد با وجود ریزش تونل سایت اتمی خود، به ساخت تسلیحات اتمی و برنامههای مربوط به آن ادامه میدهد. به گزارش روزنامه اکسپرس، در جریان ریزش تونل سایت اتمی «پونگی-ری» کرهشمالی دستکم ۲۰۰ تن کشته شدند.
کارشناسان خارجی پیشتر نسبت به وقوع این حادثه هشدار داده و خطر انتشار ابر رادیو اکتیو را در سراسر منطقه اعلام کرده بودند. رسانه دولتی کرهشمالی اعلام کرده است «با وجود حادثه برای تونل سایت اتمی، پیونگیانگ به برنامه تسلیحات اتمی خود در مسیر پیروزی ادامه میدهد.»
خبرگزاری KCNA کرهشمالی همچنین گزارش داد، این کشور برای «مقابله با حملات احتمالی، به بازدارندگی اتمی خود ادامه و برنامه تسلیحاتیاش را گسترش میدهد تا به تهدیدهای اتمی امپریالیست آمریکا خاتمه دهد.» تاسیسات «پونگی-ری» در کرهشمالی محلی است که ششمین آزمایش اتمی این کشور در سوم سپتامبر سال جاری میلادی صورت گرفت. در همینحال آکادمی علوم موسسه زمین شناسی و ژئوفیزیک چین هشدار داد: دولت پکن نمیتواند منتظر بماند تا این سایت کاملا منفجر شود. خبرگزاری رسمی دولت کرهشمالی همچنین هشدار داده که منطقه در آستانه یک فاجعه اتمی است و هیچکس نمیداند که چه زمانی یک بمب اتمی منفجر میشود.