نفوذ تکنولوژی به خاصترین رستوران های جهان +عکس
فناوری در سالهای اخیر به سرعت در حال تغییر کسب و کارهاست و رستوران ها هم از این قضیه مستثنی نبودند. بسیاری از مردم با استفاده از شبکه های اجتماعی رستوران های پرطرفدار را پیدا و انتخاب می کنند و از سوی دیگر رستوران دارها هم سعی می کنند با بکارگیری فناوری هایی نظیر رباتهای پیشخدمت نظر مخاطبان را بیشتر به خود جلب کنند.
به گزارش بولتن نیوز، امروز میخواهیم بررسی کنیم که چطور فنآوری با کسب و کار رستوران ها درهمآمیخته است.
استفاده از اپلیکیشن های اختصاصی برای ارتباط بهتر با مشتریان
Vita Mojo، یک رستوران زنجیره در لندن است که با همکاری DNAfit تجزیه و تحلیل کاملی از مواد غذایی بکار رفته در غذاها را با استفاده از یک اپلیکیشن به مشتری ارائه می دهد. مشتریان می توانند با استفاده از اپلیکیشن این رستوران غذای کاملا مناسب براساس نیازها و سلایق خود سفارش دهند.
در Vita Mojo مشتریان با استفاده از اپلیکیشن سفارش غذا می دهند و جای منوهای سنتی را آیپدها گرفته اند. در اپلیکیشن این رستوران مشتری می تواند دقیقا تعیین کند که چه مواد غذایی و از هر کدام چقدر را می خواهد. سپس میزان دقیق کالری و خواص مواد غذایی بکار رفته در غذا به مشتری نشان داده می شود.
یکی از مدیران این رستوران در خصوص اهمیت استفاده از فناوری در رستوران ها گفت: ما با طراحی این اپلیکیشن قصد داریم تا به مشتریان آزادی کامل در خصوص آنچه که می خورند را بدهیم. نه تنها چگونگی ترکیب مواد غذایی، بلکه مقداری که می خواهند هم قابل تنظیم است.
وی افزود: این اعتقاد در رستوران ما وجود دارد که سلامت و طعم مناسب باید برای هر فرد به طور خاص در نظر گرفته شود و سعی کردیم تا غذایی را ارائه کنیم که هر دوی این ویژگی ها را کنار هم داشته باشد.
یک امتیاز دیگری که استفاده از اپلیکیشن در اختیار مشتریان قرار می دهد، این است که به مشتری اجازه می دهد تا مواد غذایی که به آنها حساسیت دارد را در نمایه خود اضافه کنند تا در مراجعه به هر کدام از شعب این رستوران این موارد برای وی لحاظ شود.
این رستوران زنجیره ای امیدوار است که در بتواند این نرم افزار را که به صورت سفارشی ساخته شده است در اختیار رستوران های دیگری که علاقهمند به سرمایه گذاری در این زمینه هستند بفروشد.
کار Vita Mojo و DNAfit تنها یک نمونه از نوآوری است که در صنعت رستوران رخ داده است.
نیل استرن، شریک ارشد شرکت McMillan Doolittle نیز در خصوص ضرورت استفاده از فناوری در رستوران ها گفت: فناوری های زیادی وجود دارند که می توان از آنها در رستوران استفاده کرد اما قبل از این کار باید این سؤال اساسی را از خود بپرسیم که بهکارگیری این فناوری تا چه حد میتواند به مصرف کننده کمک کند.
وی افزود: اداره رستوران همواره با مخاطره های گوناگونی همراه است و بهکارگیری فناوری می تواند مثل یک تیغ دولبه برای مدیران این مراکز باشد. تنها در هفته گذشته، یک رستوران زنجیره ای که از فناوری رباتیک استفاده می کرد اعلام کرد که ۵ شعبه خود را تعطیل می کند. به نظر من این رستوران باید قبل از بهکارگیری رباتها به اصول اولیه سودآوری توجه بیشتری می کرد.
اما نمونه های موفق استفاده از فناوری در رستوران ها کم نیستند شاید یکی از کم خرج ترین و پرکاربردترین نمونه آن هم بهکارگیری فناوری رزرو آنلاین در رستوران های شلوغ باشد. این فنآوری نیاز به سرمایه گذاری اندک دارد بنابراین رستوران ها می توانند با ریسک کمتری سودآوری آن را برای کسب و کار خود امتحان کنند.
از هدست های واقعیت مجازی تا پرینترهای سه بعدی غذا
برخی از نمونه های استفاده از فناوری در رستوران ها بسیار جالب توجه است مثلا Sublimotion در جزیره ایبیزا از هدست های واقعیت مجازی استفاده کرده است که مشتریان این رستوران می توانند با استفاده از این هدست ها، غذای خود را در فضای تاکستان توسکانی صرف کنند.
چاپگرهای سه بعدی غذا، از دیگر فناوری هایی هستند که این روزها در رستوران ها در حال گسترش هستند. این چاپگر ها می توانند به سرآشپزها این امکان را بدهند که غذای خود را به نحو منحصر به فردی سرو کنند.
رستوران ENOTECA در بارسلونا یکی از نمونه هایی است که به طرز کاملا هنرمندانه ای از چاپگر های سه بعدی استفاده می کند.
فناوری موسیقی و رستوران
فراتر از صرف غذا، رستوران ها باید خلق و خوی مشتریان خود را هم در نظر داشته باشند. در همین راستا استارت آپ Spotify backed در سوئد، طرحی را پیاده کرده است که به رستوران ها کمک می کند تا لیست های پخش مخصوص خود را داشته باشند.
اولا سارس و جوئل بروسو، بنیانگذاران این شرکت، تحقیقی در مورد نحوه تأثیر موسیقی روی فروش انجام دادند. آنها دریافتند که موسیقی که با دقت انتخاب شده، در مقایسه با پخش آهنگهای تصادفی می تواند بیش از ۹ درصد در افزایش سودآوری رستوران مؤثر باشد.
همچنین این تحقیق مشخص کرد که یک رستوران بدون موسیقی به مراتب بهتر از یک رستوران با موسیقی بد است.
در این طرح موسیقی های مناسب با استفاده از یک الگوریتم و یک پایگاه داده که ۴۵ میلیون نفر در آن حضور دارند، انتخاب می شود. ضمن آنکه در مرحله پایانی کارشناسان باز هم بهترین و مناسب ترین آهنگ ها را برای هر نام تجاری انتخاب می کنند.
نتیجه این کار این می شود که رستوران ها یک موسیقی منحصر به فرد دارند که تجربه خاصی برای مشتریان به ارمغان می آورد.
این شرکت در حال حاضر با همکاری محققان دانشگاه استنفورد قصد دارند تا پژوهشی در خصوص ارتباط عاطفی بین موسیقی و ناخودآگاه انسان انجام دهند و امیدوارند بتوانند از نتایج این پژوهش در الگوریتم های خود استفاده کنند.
آنها قصد دارند در این پژوهش به سوالاتی نظیر اینکه چگونه نوع خاصی از احساسات با یک موسیقی ایجاد می شود و اینکه این احساسات چه تأثیر در رفتار انسان خواهد داشت جواب بدهند.
غوغای شبکه های اجتماعی در کسب و کار رستوران ها
فقط صدا نیست که می تواند در جلب نظر مشتریان مؤثر باشد، رستوران ها باید بر ظاهر غذاها نیز تمرکز کنند. همه ما می توانیم این نکته را تائید کنیم که ظاهر غذا به عنوان یک اثر بسیار ابتدایی بر مغز انسان تأثیر می گذارد، اینجاست که استفاده از فناوری در رستوران ها می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.
ضمن آنکه این روزها شبکه های اجتماعی چون اینستاگرام هم سبب تبلیغ بیشتر غذاهای خوش رنگ و لعاب شده است؛ مثلاً شیرینی های رنگین کمان Brick Lane در لندن توانست میزان بازدید بسیار زیادی را در اینستاگرام به خود اختصاص دهد.
یک پژوهش در فرودگاه هیترو که در آن نظر ۲ هزار مسافر بریتانیایی مورد بررسی قرار گرفته بود نشان داد که ۲۵ درصد از مردم تحت تأثیر تصاویری که در رسانه های اجتماعی دیده اند، رستوران های خود را در شهرهایی که به آن سفر کرده اند انتخاب می کنند.
رستوران ها هم به این واقعیت رسیده اند که مشتریانی که عکس های غذای خود را در شبکه های اجتماعی منعکس می کنند، می توانند در جلب مشتریان جدید بسیار مؤثر باشند. حتی برخی از رستوران ها برای تشویق بیشتر مشتریان خود برای قرار دادن عکس غذاها در شبکه های اجتماعی تجهیزاتی نظیر سه پایه، فلش، لنز و … را در اختیار آنها قرار می دهند.
در حال حاضر تقریباً ۱۴۰ میلیون پست در شبکه اجتماعی حاوی هشتگ غذایی "foodporn” است و گسترش به اشتراک گذاشتن تصاویر غذاهای گوناگون در شبکه های اجتماعی باعث شده است تا مشتریان این روزها به دنبال غذاهایی باشند که جدا از طعم خوب، ظاهر چشم نوازی هم داشته باشد.
استفاده از فناوری در رستوران ها و انتشار تصاویر در رسانه های اجتماعی باعث رقابت بیشتر سرآشپزها با یکدیگر هم شده اند؛ حتی آنها گاهی به طور کامل از رقبای خود کپی برداری می کنند. داگ مک مایستر سرآشپز یک رستوران در برتون در این خصوص گفت: من یک منوی کامل از غذاهایی که در رستوران خود سرو می کنم را در صفحه یک رستوران دیگر دیدم، نه تنها مواد تشکیل دهنده یکسان بود، بلکه تقریباً نوع تزئین ظروف هم سانت به سانت تقلید شده بود.
به هر حال به نظر می رسد که رستوران های بزرگ در بازار رقابتی که اکنون وجود دارد، باید با دقت و شاید هم با سرعت به سراغ فناوری های نو بروند تا بتوانند نظر مشتریان را به خود جلب کنند.