ناتوانی اف بی آی از بازکردن قفل گوشی عامل تیراندازی تگزاس
به گزارش انگجت، گوشی وی نیز مانند بسیاری از گوشی های هوشمند رمزگذاری شده و پلیس هنوز نتوانسته قفل این گوشی را باز کرده یا با شکستن سیستم رمزگذاری آن به داده هایش دسترسی یابد.
اف بی آی پیش از این هم چند بار برای رمزگشایی از گوشی های عوامل حوادث تروریستی در این کشور تلاش کرده بود، اما موفقیت چندانی کسب نکرده بود و در یک مورد کار به درگیری میان شرکت اپل و اف بی آی و شکایت به دادگاه رسید.
با پیشرفت فناوری و ارتقای فناوری های رمزگذاری اطلاعات دسترسی به محتوای گوشی های مجرمان دشوار می شود و البته شرکت های فناوری و مردم عادی هم بیم دارند دستیابی اف بی آی به چنین فناوری باعث نقض حریم شخصی و امنیت دیگر افراد شود و آنها هر آن شاهد جاسوسی های دولت آمریکا از اطلاعات خصوصی خود باشند.
اف بی آی اعلام نکرده، عامل تیراندازی تگزاس از چه گوشی هوشمندی استفاده می کرده و فعلا گوشی وی برای بررسی و تحلیل در اختیار مقامات محلی است. همچنین مشخص نیست آیا پلیس برای رمزگشایی از این گوشی از شرکت سازنده کمک خواسته است یا خیر.
*پیشنهاد اپل به افبیآی
در همین حال اپل میگوید بلافاصله پس از حادثه تیراندازی در تگزاس، به افبیآی پیشنهاد داده است که میتواند قفل آیفون ضارب را باز کند.
دلوین کلی یکشنبه گذشته 26 نفر را در کلیسایی در تگزاس کشت و حالا سخنگوی اپل میگوید بلافاصله به افبیآی اعلام کرده است که اگر نیاز دارند، می تواند قفل آیفون ضارب را باز کند. جالب اینجاست که افبیآی به درخواست اپل پاسخ نداد.
از لحاظ فنی اگر کاربر آیفون به مدت 48 ساعت از گوشی خود استفاده نکند، حسگر اثر انگشت از کار افتاده و برای بازکردن گوشی نیاز به وارد کردن پین است و نکته قابل توجه اینکه پیشنهاد اپل برای بازکردن گوشی با اثر انگشت فرد مرده چه فایدهای داشته که پیشنهاد هم داده است.
در مورد کیس قبلی، اپل به افبیآی برای باز کردن قفل گوشی سید فاروق، ضارف سن برناردینو کمک نکرد و جنجال بزرگی در این زمینه به پا کرد که در نهایت افبیآی به کمک محققان اسرائیلی توانست گوشی را باز کند، اما در نهایت مدرک جدیدی هم علیه سید فاروقِ مُرده پیدا کند.
اما حالا اپل با چه انگیزهای دستِ پیش گرفته است، کسی نمیداند؛ اما عدم پاسخگویی به موقع از سوی افبیآی نیز قابل توجه است.
در حادثه تگزاس 26 نفر کشته شدند و حدس زده شد میتوان از روی آیفون ضارب اطلاعاتی را به دست آورد که به درد پلیس و نیروهای امنیتی بخورد. شاید این حادثه ربطی به تروریسم بینالملل نداشته، و افبیآی هم انگیزهای برای باز کردن قفل آیفون نداشته است.
اما دیروز غیر مستقیم، کریستوفر کامبس، متخصص اف بی آی از رمزگذاری محصولات و استانداردهایی که باعث میشود افبیآی نتواند در مواقع ضروری از آن بهره برداری کند؛ انتقاد کرد و گفت قوانین نمیگذارد ما قفل گوشیها را باز کنیم.