اختلال درعملکرد مغز بر اثر اعتیاد به گوشی هوشمند

کدخبر: ۱۹۲۷۶۳
در مطالعاتی که در انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی در نشست سالانه آن صورت گرفته، آزمایشی بر روی نوجوانان وابسته به اینترنت و نوجوانان غیر وابسته صورت پذیرفت و از طیف‌سنج رزونانس مغناطیسی در ارزیابی عملکرد مغز آن‌ها استفاده‌ شد. در این آزمایش دو گروه 19 نفره نوجوانان با میانگین سنی 15 سال، مورد بررسی قرار گرفتند که یک گروه وابسته به گوشی هوشمند و دیگری بی‌نیاز از آن بودند.
اختلال درعملکرد مغز بر اثر اعتیاد به گوشی هوشمند

براساس یافته‌های دکتر «هیانگ سوک سئو» از دانشگاه کره در سئول، نوجوانان وابسته به گوشی‌های هوشمند به افسردگی، اضطراب، بی‌خوابی و بی‌قراری دچار می‌شوند. براساس آزمایش‌های عصب‌شناسی، عملکرد میانجی گاما آمینوبوتیریک اسید در افراد وابسته مختل می‌شود. گاما آمینوبوتیریک اسید یا گابا یک میانجی عصبی بوده که نقش مهمی در سیستم عصبی مرکزی دارد و عموما نقش مهار کردن تحریکات نورون‌ها یا تضعیف آن‌ها را برعهده دارد. اختلال در این میانجی بر روی نخاع هم تاثیر می‌گذارد.

اما ضررهای اعتیاد به اسمارت‌فون‌ها به همین‌جا ختم نمی‌شود، علاوه‌بر تخریب میانجی گابا، قشر کورتکس مغز هم آسیب‌های جدی می‌بیند. دکتر سوک سئو معتقد است که تخریب میانجی گابا در افراد وابسته باید جدی گرفته شود چون در صورت افزایش آن، مغز قابلیت یکپارچه‌سازی و تنظیم فرآیند شبکه‌های عصبی شناختی و عاطفی را از دست می‌دهد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید