شریفزاده: احمدی نژاد نه محدود است نه محصور
ماجرا از جایی آغاز شد که چند تن از مسئولان کشور به صورت تلویحی ریشه اعتراضات اخیر را به محمود احمدینژاد نسبت دادند و بعد از آن بود که این شایعه مطرح شد و تا جایی پیش رفت که خبر و تکذیب بازداشت او به نقل از منابع نزدیک به او منتشر شد. این که احمدینژاد اظهاراتی را بیان کرده و اقداماتی را انجام داده است که میتواند برای او دردسرساز شود ولی بیشک برخورد سخت با او شدنی نیست.
برای اطلاع از صحت اخبار منتشر شده درباره این موضوع و موضع جریان موسوم به بهاریها در قبال مسائل رخ داده در جامعه به سراغ بهمن شریفزاده از نزدیکان رییس دولتهای نهم و دهم رفتیم که در ادامه مشروح گفتوگوی «قانون» با این روحانی را میخوانید.
خبرهایی مبنی بر ایجاد محدودیتهایی برای آقای احمدینژاد به گوش میرسد. حتی برخی منابع خبری مدعی شدند که وی بازداشت شده است. آیا این اخبار صحت دارد؟
خیر این موضوع صحت ندارد. برخی دوستان امروز صبح (دیروز) با ایشان در دفتر ولنجک دیدار کردند. ایشان هیچ محدودیتی برای برنامه و کارهایشان ندارند و به برنامههای روزانه خودشان میرسند.
در روزهای گذشته کشور با اعتراضهایی همراه بود که این اعتراضات به درگیری منجر شد. برخی از مسئولان کشور ریشه این انتقادات و تظاهرات را به شکل تلویحی و بدون اشاره به اسم آقای احمدینژاد و با دادن نشانههایی به ایشان منتسب کردند. آیا آقای احمدینژاد در پیدایش این موضوع نقش داشتند؟
این که برخی افراد این صحبت را مطرح میکنند تخمین ذهن برخی از دوستان و خلاف واقع است. آقای احمدینژاد درباره حوادث اخیر سکوت اختیار کردند و هیچ نظری ندادند.
چرا سکوت کرد؟ او از چند ماه قبل در سفرهای استانی خود و سخنرانیها ادعاهایی را نسبت به دولت و عملکردش مطرح میکرد!
آقای احمدینژاد منتقد وضعیت موجود است و با ماهیت اعتراضها که به وضعیت اقتصادی کشور شده موافقاست اما وقتی کار به درگیری و خشونت کشید، سکوت اختیار کردند. یعنی ایشان به نحوه اعتراضها منتقد بودند و در این نوع اعتراضات سوءاستفادههای زیادی از وضعیت اعتراضها میشود. این نکته را اشاره کنم که آقای احمدینژاد از ماهها قبل به این وضعیت معترض بود. نامه ۳۰ صفحهای ایشان در نقد وضعیت کشور و قوه قضاییه را فراموش نکنید؛ نامهای که با کمک قضات، وکلا و کارشناسان نوشته شد و در آن نقدهایی مطرح شد که هیچکس نمیتوانست به آنها پاسخ دهد.
آن نامه هیچ جوابی حتی به شکل خصوصی نگرفت؟
خیر. به این دلیل که به طور کامل از تفکر وکلا و قضات درآمده و علمی بود و جای جواب برای کسی نگذاشته بود. اقدامات و اعتراضهای ایشان هنوز پابرجاست اما به دلیل وضعیت اعتراضها که به خیابان کشیده شد، سکوت کردند.
چند روز قبل از این اعتراضها بود که سه نفر از نزدیکان آقای احمدینژاد یعنی آقایان بقایی، جوانفکر و خراسانی که مدتی بود به بستنشینی در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) پایان داده بودند، باز این رویه بستنشینی خود را شروع کردند اما به یک باره و بدون اطلاع آن را متوقف کردند. دلیلش چه بود؟
دلیل این موضوع نیز به اعتراضات بازمیگردد. با شکل اعتراضات خیابانی تصمیم گرفته شد در حال حاضر موضوع بستنشینی منتفی شود و موضع جریان آقای احمدینژاد به شکل متحد سکوت است.
یعنی اگر اعتراضها به شکل دیگری مطرح میشد آقای احمدینژاد امکان داشت از این اعتراضات حمایت کند؟
ببینید این اعتراضات یک شکل و یک ماهیت دارد. موضوع این است که ماهیت این اعتراضها وضعیت زندگی مردم بود اما شکل اعتراضات به گونهای بود که هدف این اعتراضات گم شد. به همین دلیل تصمیم گرفته شد در مقابل ماجراهای اخیر موضعی گرفته نشود اما انتقادات و اشکالات به وضعیت کشور وارد است و قابل کتمان نیست.
به نظر شما احمدینژاد یا جریانش، نسبت به ادعاها مبنی بر نقش او در به وجود آمدن اعتراضات پاسخی خواهند داد؟
نمیدانم اما برخی از حامیان ایشان نسبت به این اظهار نظرها پاسخهایی را مطرح کردهاند اما اگر ایشان خودشان صلاح بدانند، موضع میگیرند و من اطلاعی از تصمیمشان ندارم.
یک شایعهای نیز مطرح شد مبنی بر این که احمدینژاد را از مجمع تشخیص مصلحت نظام کنار گذاشتهاند. آیا چنین موضوعی مطرح شده است؟ او به جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام میرود؟
این موضوع کذب است. آقای احمدینژاد رابطه خوبی با آیتا... شاهرودی دارند و از نظر فکری این دو نفر به یکدیگر نزدیک هستند و مشکلی وجود ندارد که آقای احمدینژاد نخواهد به جلسات مجمع برود. ایشان در جلسات شرکت میکنند و کاری به این شایعات ندارند.