هشدار «آمریکایی» نسبت به اقدام «جنگی» علیه ایران

کدخبر: ۲۰۰۹۸۶
انتخاب: لارنس ویلکرسون، سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات‌متحده آمریکا و رئیس دفتر کالین پاول وزیر خارجه پیشین آمریکا در طول سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ با انتشار مقاله‌ای در «نیویورک‌تایمز» نسبت به هرگونه تلاش آمریکا برای حمله به ایران هشدار داد.

«درست ۱۵ سال پیش در چنین روزهایی بود که کالین پاول وزیر امور خارجه وقت ایالات‌متحده، با حضور در سازمان ملل از فواید جنگ پیشگیرانه با عراق سخن می‌گفت و از مواضع جنگ‌طلبانه بوش دفاع می‌کرد. وی به‌عنوان مقام ارشد ما، تلاش می‌کرد برای‌مان روشن کند، جنگ تنها انتخاب و گزینه موجود است. خوب به‌خاطر دارم که پاول می‌گفت «ما با یک رژیم جاه‌طلب مواجه هستیم که در تلاش است بر منطقه سلطه‌گری کند. 

ما با کمک این جنگ از گسترش سلاح‌های کشتار جمعی و البته افزایش تروریسم در منطقه جلوگیری خواهیم کرد. درحال حاضر عراق تبدیل به جایگاهی برای تروریست‌ها شده و اگر ما وارد عمل نشویم به‌زودی تروریست‌ها برای جنگ با ما وارد عمل می‌شوند.» لارنس ویلکرسون ادامه داد: «پس از ارائه طرح حمله به عراق توسط پاول در آن روز سرد، من به این فکر کردم که ما دقیقا چه اقداماتی را برای کنترل تروریسم انجام دادیم. من فکر می‌کردم هر روشی را آزموده‌ایم و اقدامات ما ناکافی بوده‌اند. با وجود تلاش‌های متعدد پاول، جامعه جهانی از طرح جنگ علیه عراق دفاع نکرد.

اما نظرسنجی‌ها طی آن روز و هفته نشان داد که بسیاری از آمریکایی‌ها با شنیدن نطق پاول متقاعد شده‌اند که گزینه نظامی کارکردی مثبت خواهد داشت. در واقع همراهی مردم آمریکا با پاول بیش از هر عضو دیگری از کابینه ایالات‌متحده بود.» رئیس دفتر کالین پاول درباره نقش وزیر خارجه وقت آمریکا در حمله به عراق نوشت: «بنابراین به جرات می‌توان گفت پاول نقشی جدی و پررنگ در کابینه جورج دبلیو بوش برای ارائه دستور جنگ ایفا کرد و واگن حمله جنگی بدون تلاش‌های دو ساله وزیر امور خارجه به راه نمی‌افتاد.

این تلاش‌ها در نهایت منجر به جنگ انتخابی با عراق شد. جنگی که نه تنها منجر به تلفات فاجعه باری برای منطقه و ائتلاف تحت رهبری ایالات‌متحده شد، بلکه اوضاع تمام خاورمیانه را بی‌ثبات و تنش‌زا کرد.» ویلکرسون در ادامه می‌گوید: «تمام اینها را برای یادآوری این موضوع گفتم که فراموش نکنیم این روزها دونالد ترامپ دقیقا از همان دستورالعمل‌های اشتباهی پیروی می‌کند که روزی جورج دبلیو بوش را به ورطه جنگ و تهدیدهای نظامی کشاند؛ تهدیدهایی که این بار ایران را نشانه گرفته‌اند.»

او نوشت: «درست یک ماه پیش بود که نیکی هیلی، سفیر ایالات‌متحده در سازمان ملل متحد، گفت که دولت شاهد این واقعیت غیرقابل انکار است که ایران با قطعنامه‌های شورای امنیت در مورد برنامه‌های موشکی بالستیک خود و یمن موافق نیست.» به گفته ویلکرسون، به نظر می‌رسد خانم هیلی، درست مانند پاول، با ارائه تصاویر ماهواره‌ای و سایر شواهد فیزیکی در تلاش است تا صحیح بودن جنگ و حمله نظامی را اثبات کند.

شگفت‌آور است که درست همان‌طور که پاول در سال ۲۰۰۳ در مورد سلاح‌های کشتار جمعی عراق سخنرانی می‌کرد، روش‌های دولت ترامپ نیز مسیری مشابه را طی می‌کند. او ادامه داد: «درواقع این برای من درست مثل یک کپی برابر اصل بود. تشابه شدید اظهارت خانم هیلی و آقای پاول خیره‌کننده بود.» رئیس‌دفتر پاول معتقد است که این بار جنگ گزینه مناسبی نیست؛ زیرا صحبت بر سر کشوری با ۸۰ میلیون جمعیت و شرایط استراتژیک ویژه است. بنابراین چالش مقابله با ایران بسیار خطرناک‌تر و حتی ۱۰ تا ۱۵ بار مخرب‌تر از جنگ با عراق خواهد بود.

او تاکید کرد: «نگاهی به استراتژی‌های تیم امنیت ملی دولت بوش نشان می‌دهد، شرایط اسفبار است؛ برای مثال در یک بیانیه شورای‌امنیت که اخیرا منتشر شده، آمده است: «هرچه ما بیشتر تهدیدهای کشورهایی را که در مظان تولید سلاح‌های کشتار جمعی هستند نادیده بگیریم، احتمال حادتر شدن این تهدیدها نیز افزایش می‌یابد.» ویلکرسون معتقد است: «این نوع استراتژی، ایران را به‌عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهایی که آمریکا با آن مواجه است، مطرح می‌کند. همان‌طور که در دوران ریاست جمهوری بوش، وی درخصوص عراق و صدام اظهاراتی مشابه را مطرح می‌کرد.»

او در نهایت  نوشت: «اما دولت آمریکا و به‌ویژه ترامپ باید به این موضوع دقت کنند که وارد جنگ شدن با ایران مساوی است با چالشی بزرگ‌تر با چین، روسیه و کره‌شمالی. حتی دولت ترامپ تلاش کرده تا اسنادی جعلی درخصوص ارتباط ایران با بن‌لادن یا القاعده منتشر کند؛ اسنادی که هنوز توسط هیچ خبرگزاری رسمی تایید نشده است. این درست مشابه با اقداماتی است که بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ توسط معاون رئیس‌جمهوری آمریکا انجام می‌شد تا رابطه صدام حسین با القاعده را به تصویر بکشد.»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید