تاکید عباس بر کاهش نقش آمریکا در روند صلح خاورمیانه در دیدار با پوتین

کدخبر: ۲۰۱۵۳۸
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد، فلسطینی‌ها میانجی‌گری آمریکا در حل اختلافات دو طرف فلسطینی و اسرائیلی را هرگز نخواهند پذیرفت و مخالفتی با اینکه میانجی‌گری در روند سازش چندجانبه باشد، ندارند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در نشستی در کرملین با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دیدار کرده و به شرح دیدار رهبران فلسطینی با دولت آمریکا پرداخت.

عباس در این دیدار گفت: از زمانی که دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا منصوب شده چهار بار با او دیدار کرده‌ام و او همواره از طرح موسوم به "معامله قرن" برای حل اختلافات میان دو طرف عربی و اسرائیلی صحبت می‌کند و ما نیز منتظر شنیدن جزئیات بیشتری از این قرارداد هستیم.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین افزود: فلسطینی‌ها از تصمیم واشنگتن برای تعطیلی دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین غافلگیر شدند و کنگره دلایل عجیبی در این خصوص دارد و تشکیلات خودگردان و سازمان آزادی بخش را سازمانی "تروریستی" می‌داند.

وی تاکید کرد: با تعطیلی دفتر سازمان آزادی بخش در واشنگتن، رام‌الله نیز روابط خود با کنسول آمریکا در قدس را قطع کرد و در حال حاضر این روابط به شکل کامل متوقف شده‌اند، دفتر ما در واشنگتن رسما تعطیل شده اما نماینده فلسطین در آنجا فعالیت‌های خود را بدون هیچ سمتی انجام می‌دهد.

محمود عباس در ادامه گفت: پس از مدتی از این امر، ترامپ ما را با طرح "سیلی قرن" یا همان "معامله قرنی" که از آن می‌گوید، غافلگیر کرد. این معامله شامل انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس و به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل است، سپس تمامی حمایت‌های ویژه "آنروا" را متوقف کرد، پس آن گفت که تمامی کمک‌های خود از فلسطینی‌ها را به دلیل سر باز زدن از آغاز مذاکرات متوقف خواهد کرد.

عباس در ادامه گفت‌وگو با پوتین تاکید کرد: ما هیچ گاه با مذاکره مخالفت نکردیم همانگونه که از دیدار با مسئولان اسرائیلی سر باز نزدیم، گواه آن هم دعوت ما به همراه نتانیاهو به مسکو در سال گذشته برای گفت‌وگو بود و من آماده سفر به مسکو بودم اما به من اطلاع دادند که نتانیاهو سفرش به مسکو را لغو کرده است.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرد: ما هرگز نمی‌پذیریم که آمریکا میانجی میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی باشد.

وی افزود: تلاش‌هایی برای آغاز مذاکرات وجود دارد و احتمال دارد که کنفرانس بین‌المللی برای دستیابی به راهکاری به عنوان میانجی و نه فقط واشنگتن برگزار شود و احتمال دارد که کمیته چهار جانبه صلح با برخی کشورهای دیگر مذاکراتی داشته باشد همانند مذاکرات ایران با پنج به اضافه یک، به نحوی که هر کشور دیگری شرکت داشته باشد و تشکیلات خودگردان هیچ مخالفتی با اینکه هر کشوری در این میانجی‌گری مشارکت داشته باشد، ندارد.

عباس تاکید کرد، فلسطین همکاری با واشنگتن به عنوان میانجی در روند حل درگیری‌ها و سازش میان دو طرف را نمی‌پذیرد و این موضع‌گیری به دلیل مخالفت فلسطین با عملکرد آمریکا است.

پوتین نیز در این دیدار ضمن استقبال از سفر عباس به مسکو به عمق روابط دو کشور اشاره کرده و بر حمایت دائم روسیه از مردم فلسطین تاکید کرد.

رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به تماس تلفنی که کمی پیش از این دیدار با ترامپ داشته گفت: در این گفت‌وگوی تلفنی به حل درگیری‌ها و اختلافات میان دو طرف فلسطینی و اسرائیلی پرداختیم.

وی افزود: اخیرا نتانیاهو نیز سفری به مسکو داشت و با او نیز به بررسی درگیری‌ها و اختلافات دو طرف فلسطینی – اسرائیلی پرداختیم.

پوتین در ادامه وضعیت منطقه را به دور از خواسته‌های دو طرف دانست و بر لزوم تلاش برای دستیابی به رویکردی مشترک برای حل این مساله بسیار پیچیده تاکید کرد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید