مذاکره کننده ارشد آمریکا با کره شمالی خود را بازنشسته کرد
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی، "جوزف یون" که 30 سال است نقش یک دیپلمات را ایفا کرده در حال حاضر به عنوان نماینده ویژه آمریکا در سیاستهای مربوط به کره شمالی و همچنین معاون وزارت خارجه آمریکا در امور کره و ژاپن خدمت میکند.
وی اعلام کرده که روز جمعه از هر دو سمت خود استعفا خواهد داد و خود را بازنشسته خواهد کرد.
وزارت خارجه آمریکا میگوید، جوزف یون به دلایل شخصی استعفا میدهد و خودش بارها این مساله را به رسانههای آمریکایی اعلام کرده است.
هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن تایید استعفای قریبالوقوع یون گفت: واقعا از اینکه او میخواهد بازنشسته شود ناراحت هستیم اما تلاشهای دیپلماتیک ما در رابطه با کره شمالی بر مبنای سیاست اعمال حداکثر فشار به منظور منزوی کردن کره شمالی ادامه خواهد یافت تا پیونگ یانگ موافقت کند که مذاکرات معتبر در راستای خلع تسلیحات اتمی شبه جزیره کره را آغاز کند.
جوزف یون در زمانی خود را بازنشسته میکند که روابط میان آمریکا و کره شمالی به یک بنبست رسیده است. سیاست واشنگتن درخصوص اعمال حداکثر فشار به خاطر امتناع تزلزل ناپذیر پیونگ یانگ از دست کشیدن از برنامههای اتمی و موشکیاش اعمال شد.
تهدیدهای متقابل از سوی رهبران کره شمالی و آمریکا سبب شده تا شرایط نسبت به اواسط سال 2017 میلادی یعنی زمانی که پیونگ یانگ آزمایشات موشکی خود را افزایش داد و آمریکا سری مانورهای نظامی مشترک با کره جنوبی را آغاز کرد، وخیم تر شده است.
بهبود نسبی روابط به دنبال آغاز بازیهای المپیک زمستانی سال 2018 به وجود آمد که البته این بهبود بین کره شمالی و کره جنوبی به وجود آمده نه کره شمالی و آمریکا. کره شمالی و کره جنوبی خط مستقیم ارتباطات که مدتها بود متوقف شده بود را مجددا راهاندازی کردند و به توافق رسیدند تا ورزشکاران کره شمالی در المپیک زمستانی مشارکت کنند. مون جائه این، رئیسجمهور کره جنوبی نیز دونالد ترامپ، همتای آمریکاییاش را متقاعد کرد تا زمان پایان بازیهای المپیک زمستانی مانورهای نظامی مشترک جدید را به حالت تعلیق درآورند.
کره شمالی روز یکشنبه اعلام کرد: آماده است با آمریکا وارد مذاکرات مستقیم شود اما بار دیگر تاکید کرد که از "شمشیر عدالتش" که همان تسلیحات اتمی است دست نخواهد کشید چراکه به آن برای دفاع از خود در برابر تهدیدات آمریکا نیاز دارد.