گوترش اقدام جهانی برای خلاصی از تسلیحات اتمی را خوستار شد

کدخبر: ۲۰۲۹۹۳
دبیرکل سازمان ملل خواستار یک تلاش جهانی جدید برای خلاصی از تسلیحات اتمی شد اما در عوض نمایندگان قدرت‌های اتمی که چندین دهه است درخصوص خلع تسلیحات اتمی با یکدیگر اختلاف دارند واکنش محتاطانه‌ای نشان دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس خلع تسلیحات اتمی در مقر سازمان ملل گفت: بسیاری از کشورها همچنان اشتباهاً فکر می‌کنند که تسلیحات اتمی جهان را امن‌تر می‌سازد.

وی افزود: نگرانی بسیار شدید و توجیه پذیری در سراسر جهان نسبت به تهدید جنگ اتمی وجود دارد. کشورها به این عقیده اشتباه پافشاری می‌کنند که تسلیحات اتمی جهان را امن‌تر می‌سازد اما در سطح جهانی ما باید در مسیر شکل دادن یک جریان جدید برای امحای تسلیحات اتمی گام برداریم.

کنفرانس خلع تسلیحات اتمی، اصلی‌ترین نشست جهانی درخصوص خلع تسلیحات اتمی است اما از سال ۱۹۹۶ میلادی به خاطر اختلافات و بی‌اعتمادی‌ها میان قدرت‌های اتمی رقیب به بن‌بست رسیده است.

سفیران آمریکا، چین و فرانسه تاکید کردند که نگرانی‌های خود را نسبت به جو امنیتی کنونی به اشتراک گذاشته‌اند اما درحقیقت اظهاراتشان بیانگر یک تقلا و مسیری دشوار برای پایان دادن به دو دهه بن‌بست در مذاکرات اتمی بود.

رابرت وود، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: مذاکره کنندگان باید واقع‌بین باشند و بپذیرند که خلع تسلیحات اتمی در یک بازه زمانی کوتاه "واقع‌بینانه نیست".

وی افزود: الان زمان ابتکارعمل‌های جدید درخصوص خلع تسلیحات اتمی نیست اما آمریکا به این هدف امیدوارکننده برای امحای تسلیحات اتمی متعهد است و به تعهدش پایبند خواهد بود.

وود افزود: حتی در این زمان دشوار آمریکا به دنبال ایجاد برنامه‌هایی خواهد بود که بتواند تاثیر مثبتی در ایجاد شرایط برای مذاکرات آتی حول محور خلع تسلیحات اتمی داشته باشد.

فو کونگ، سفیر چین در سازمان ملل گفت: چین از تلاش‌های گوترش قدردانی می‌کند اما نباید عجله‌ای در این مسیر باشد. کاهش نقش تسلیحات اتمی در دکترین امنیت ملی و کنار گذاشتن سیاست بازدارندگی اتمی بر مبنای اول استفاده از تسلیحات اتمی می‌تواند در حال حاضر عملی ترین و امکان پذیرترین برنامه برای خلع تسلیحات اتمی باشد.

آلیس گیتون، سفیر فرانسه در سازمان ملل گفت: این بیانیه گوترش کاملا به جا و به موقع بود اما خلع تسلیحات اتمی نباید دستوری و تحکمی باشد. این مساله نیازمند شکیبایی، استقامت و واقع گرایی است.

گوترش گفت: این مذاکرات نه تنها تسلیحات اتمی، شیمیایی و غیر اتمی بلکه باید تسلیحات بدون سرنشین و کشنده خودکار و همچنین سیستم‌های هوش مصنوعی، بیو تکنولوژی و مستقر در فضا را هدف گیرد.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار سلاح اتمی در سراسر جهان وجود دارد و تجارت تسلیحاتی بیش از هر زمان دیگری نسبت به جنگ سرد رو به رونق است به طوری که سالانه ۱.۵ تیلریون دلار در این خصوص هزینه می‌شود.

گوترش تصریح کرد: تابوها درخصوص انجام آزمایش اتمی و استفاده از تسلیحات شیمیایی به خطر افتادند و مذاکرات درخصوص تسلیحات اتمی تاکتیکی در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌روند.

اخیرا دیپلمات‌ها و کارشناسان خلع تسلیحات اتمی درباره ابتکارعمل گوترش با مقامات سازمان ملل مذاکره کردند و قرار است گوترش برنامه‌هایش را در ماه آوریل یا مه با اقداماتی عملی و قابل اجرا آغاز کند.

گوترش گفت: چالش‌ها بسیار بزرگ و عظیم هستند اما تاریخ نشان داده که دستیابی به یک توافق درخصوص خلع تسلیحات اتمی و کنترل تسلیحاتی حتی در دشوارترین لحظه‌ها ممکن بوده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    بازار در یک نگاه
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۳۶
    ۶۸,۷۴۰
    تومان
    equal
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۳۷
    ۸۱,۵۰۰
    تومان
    plus
    ۱۰/۲۰ ۱۵:۲۰
    ۸۸,۷۶۱
    تومان
    equal
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۱
    ۵,۲۷۹,۶۰۰
    تومان
    plus
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۱
    ۲۲,۸۷۵,۰۰۰
    تومان
    plus
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۰
    ۲,۶۶۰
    دلار
    equal
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۰
    ۵۶,۴۵۰,۰۰۰
    تومان
    minus
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۲
    ۳۱,۵۰۰,۰۰۰
    تومان
    plus
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۲
    ۱۷,۷۰۰,۰۰۰
    تومان
    minus
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۲
    ۸,۸۰۰,۰۰۰
    تومان
    equal
    ۱۰/۲۰ ۱۵:۰۰
    ۹۳,۷۱۵
    دلار
    plus
    ۱۰/۲۰ ۱۵:۰۰
    اتریوم
    ۳,۳۱۶.۸۳
    دلار
    plus
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۲
    ۲۲,۳۰۰
    تومان
    plus
    ۱۰/۲۰ ۱۱:۴۱
    ۲,۳۱۰
    تومان
    plus
    ۱۰/۲۰ ۱۵:۲۰
    پوند
    ۱۰۳,۲۶۰
    تومان
    equal
    ۱۰/۲۰ ۱۵:۲۰
    ۱۱,۴۵۸
    equal
    تیتر یک
    کارگزاری مفید