برنده صلح نوبل: سوچی سرکوب مسلمانان روهینگیایی رامتوقف؛ یا استعفاکند
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، گزارشگران سازمان ملل و گروههای حقوق بشری تاکنون مستندات زیادی را از آوارگان روهینگیایی در مورد قتل ، کشتار، تجاوز، سوزاندن خانه ها و روستاهایشان توسط نظامیان و بودائیان افراطی میانمار به دست آورده اند که براساس همین مستندات سازمان ملل ارتش میانمار را عامل پاکسازی نژادی دراین کشور اعلام کرده است.
آنگ سان سوچی رهبر معنوی میانمار که برنده صلح نوبل در سال1991 بوده پس از پیروزی در انتخابات 2016 موفق به ایجاد یک دولت غیرنظامی در میانمار شد اما وی از آن تاریخ تاکنون هنوز نتوانسته مانع از عملیات هدفمند و سرکوب مستمر روهینگیایی ها توسط ارتش این کشور شود.
تاکنون هزاران نفر دراثر این حملات کشته و افزون بر 700 هزار نفر روهینگیایی نیز از شهریور امسال به بنگلادش فرار کرده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی آسیا وان توکل کرمان برنده جایزه صلح نوبل در سال 2011 گفت: ما با آوارگان روهینگیایی زیادی در بنگلادش دیدار و گفت و گو کردیم همه آنها می گویند سوچی یا باید جلوی کشتار را بگیرد و یا اینکه دیگر دراین نقش فردی که نمی تواند کاری کند، بازی نکرده و استعفا دهد.
این برنده صلح نوبل که از محل استقرار روهینگیایی ها دیدار کرده، شرایط انها را بسیار ناگوار و تلخ دانسته است به رسانه ها گفت: سوچی باید حقیقت را بگوید و یا اینکه استعفا دهد، اگر او به بازی کردن دراین نقش ادامه دهد یکی از مجرمان سرکوب روهینگیایی ها خواهد بود.
کرمان که در سال 2011 به دلیل اقدامات انسان دوستانه در یمن جایزه صلح نوبل را کسب کرده است گفت: سوچی به دلیل اینکه در دوره دولت خود نتوانسته از غیرنظامیان محافظت کند، می تواند به همراه نظامیان این کشور تحت تعقیب بین المللی قرار گیرد.
تاکنون سخنگویان دولت و ارتش میانمار در مورد این اظهارات واکنشی نشان نداده اند.
کرمان گفت زنان زیادی از آوارگان روهینگیایی درگفت وگو با وی از آزارها و سختی های هولناک ازجمله کشته شدن همسران و فرزندانشان و نیز مورد هتک حرمت قرار گرفتن توسط نظامیان میانماری صحبت کرده اند .
وی افزود: حتی نمی توانید این حقایق تلخ را بشنوید ، این یک فاجعه انسانی است.
آنگ سان سوچی 71 ساله درشش ماهه گذشته که دور جدید حملات وسرکوب علیه روهینگیایی ها آغاز شد کمتر به طور مستقیم مورد حمله قرار گرفته بود.
تاکنون اکثر سازمان های بین المللی و نهادهای حقوق بشری ارتش و بودائیان افراطی را عاملان کشتارجمعی روهینگیایی ها معرفی کرده اند ، اما اکنون سوچی به طور مستقیم به عنوان مسئول این فاجعه مورد سوال قرار می گیرد.
روز دوشنبه گذشته وزیران امورخارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد تحریم نظامیان میانماری به توافق رسیدند.
آنگ سان سوچی پیشترحتی اعلام کرده بود که تمایل دارد در انتخابات ریاست جمهوری میانمار شرکت کند اما نظامیان و مجلس این کشور با اقداماتی خاص راه وی را برای تصدی این مقام بستند.
دلیل اینکه سوچی نمیتواند برای مقام ریاست جمهوری نامزد شود این است که همسر وی که در سال 1999 درگذشته ، یک فرد انگلیسی بود و فرزندانش تابعیت میانمار را ندارند. طبق ماده 59 قانون اساسی میانمار فردی که همسرش تبعه برمه نباشد و فرزندانش هم تابعیت این کشور را نداشته باشند، نمیتواند به عنوان نامزد ریاست جمهوری در انتخابات شرکت کند.