طبل توخالی نتانیاهو در برابر ایران/ تفسیری متفاوت از نمایش «آهن پاره» در مونیخ
روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم با این مقدمه نوشت: در همین رابطه، بن کاسپیت یکی از تحلیلگران سیاسی اسرائیل به نقل از منابع سیاسی بلند پایه در تل آویو می گوید: قطعا دولت اسرائیل با عملیات نظامی مستقیم علیه ایران موافقت نخواهد کرد، تا در معرض تهدیدات ایران، نظیر ورود پهباد آن با اسمان اسرائیل، قرار بگیرد. سران رژیم اشغالگر بخوبی از ابعاد و تبعات چنین اقدامی آگاهند.
به گفته این تحلیلگر اسرائیلی، سخنان نتانیاهو در کنفرانس مونیخ بدین معناست که دولت عبری برای تغییر قواعد بازی و درگیری تلاش خواهد کرد و در صورتی که اسرائیل بداند هر عملی علیه آن با مشارکت ایران صورت گرفته است، علاوه بر دادن پاسخ به طرفی که ضربه ای به این دولت وارد کرده، پاسخ ایران را نیز می دهد.
به عقیده کاسپیت ورود یک پهباد به مرزهای اسرائیل و ساقط شدن جنگنده اف 16 اسرائیل منجر به تغییر در قواعد بازی شدند و اتهامات فسادی که اخیرا متوجه نتانیاهو شد نیز می تواند از جمله عوامل مؤثر در صحبتهای وی در کنفرانس مونیخ باشد، تا بدین وسیله توجه رسانه های اسرائیلی را از اتهامات وارده به خود منصرف کند.
این تحلیلگر که به تازگی کتابی در خصوص رسوایی های نتانیاهو نوشته است، خاطر نشان می کند که حضور روزافزون روسیه در میدان سوریه، بر پیچیده تر شدن اوضاع می افزاید؛ چرا که روسها برنامه ای برای کناره گیری از ائتلاف خود با ایران و محور مقاومت ندارند و این مساله به اضافه ورود سامانه های اس 400 روسیه به سوریه، موجب نگرانی شدید دولت عبری شده است.
کاسپیت همچنین لحظه حاضر را به دلیل حساسیت آن «ناقوس مرگ» خواند که تا کنون اسرائیل به آن نرسیده بود. علاوه بر این، وی سخنان نتانیاهو در مورد تحرک نظامی علیه ایران را تنها در چارچوب تهدید زبانی دانست.
این در شرایطی است که مسئولان نظامی اسرائیل دولت نتانیاهو را در مورد عدم بمباران تاسیسات هسته ای ایران قانع کردند، با این توضیح که دولت عبری ظرفیت تحمل هزاران کشته و زخمی در نتیجه پاسخ ایران به حمله مستقیم یا غیر مستقیم به آن را ندارد. براساس اعتراف و اذعان فرماندهان اسرائیلی در تل آویو، جبهه داخلی صهیونیستها آمادگی لازم برای مقابله با هزاران موشک را ندارد.
این در حالی است که یوسف الفیر، دیگر تحلیلگر اسرائیلی در مقاله ای با عنوان «جنگ بزرگ اسرائیل» پیش بینی می کند جنگ آینده اسرائیل علیه برخی نیروهای ایرانی، سوری و حزب الله در طول مرزهای شمالی آن با سوریه و لبنان باشد و این نبرد احتمالا تبدیل به جنگی فراگیر می شود که دولت عبری از سال 1973 تا کنون، مشابه آن را به خود ندیده است.