جان بولتون به دنبال ترغیب ترامپ برای جنگ با ایران
القدس العربی چاپ لندن گزارش داد، «وزارت جنگ» تعبیری است که به اذهان تحلیلگران تداعی می شود، بویژه زمانی که رئیس جمهور آمریکا خبر برکناری مک مستر از سمت مشاور امنیت ملی و انتصاب بولتون در این منصب را اعلام کرد، تا بدین وسیله لیست بازهای کاخ سفید، با حضور مایک روبیو در وزارت خارجه و جینا هاسبیل بعنوان مدیر جدید سی آی ای، تکمیل شود.
این رسانه عرب زبان ادامه داد: ویژگی های متعددی بین این سه شخصیت را جمع می کند، که بارزترین صفت مشترک آنها، اعتقاد به اصل جنگ در مقابل خطراتی است که منافع آمریکا را تهدید کند.
برای مثال، جان بولتون بر این عقیده است که ادامه توافق هسته ای با ایران هیچ فایده ای ندارد، از این رو کاخ سفید را به کناره گیری از این توافق و باقی ماندن گزینه جنگ، به جای مذاکره با تهران، تشویق می کند. وی با اینکه نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، در زمان ریاست بوش پسر بود، هیچگاه از تحقیر این سازمان بین المللی دست برنداشت. در مورد مساله فلسطین نیز بولتون بارها راه حل ایجاد دو دولت را راهی مرده دانسته و بهترین راه را تسلیم کرانه باختری به اردن و نوازه غزه به مصر می داند.
اما آزمودن میزان تاثیر «وزارت جنگ» در مورد ترجیح گزینه نظامی در نظر ترامپ، طی هفته های آینده مشخص خواهد شد، زمانی که شورای امنیت ملی آمریکا و وزارت خارجه از آماده کردن پرونده های نشست بین ترامپ و رهبر کره شمالی فراغت یابند. در صورتی که این پرونده ها همراه با خواسته های افراطی مانند درخواست از پیونگ یانگ برای دست برداشتن از تمام برنامه های هسته ای اش باشد، نتیجه نشستها، شکست سختی خواهد بود که البته برای بازهای کاخ سفید، اولین پیروزی در جریان ترجیح کفه راه حل نظامی محسوب می شود.
اما باید بدانیم که جهان تغییر کرده و دیگر برای بولتون و امثال او آسان نیست که مرد اول کاخ سفید را به جنگی با عواقب وخیم برای هر دو طرف نزدیک کنند، حتی اگر این مرد شخصی بی پروا مثل ترامپ باشد. حمله به افغانستان و عراق یا بمباران تهران، هیچ شباهتی به یکدیگر ندارند و جنگ با کشوری قدرتمند که از موشکهایی با توانایی حمل کلاهکهای اتمی برخوردار است که می توانند عمق آمریکا را هدف قرار دهند، کاملا متفاوت با عملیات حمله آمریکا به افغانستان یا عراق است. از این رو، کوه «وزارت جنگ» در آمریکا، تنها می تواند موش تهدید، انذار و فشار را بزاید!
شگفت انگیز است که برخی کارشناسان اقدام ترامپ در مورد انتخاب بولتون، روبیو و هاسبل را عجیب می دانند، گویی که آمریکا رئیسی را انتخاب کرده است تا حکیمانه ترین و عاقلانه ترین تصمیمات را اتخاذ کند!