سوءاستفاده گوگل از فناوری هوش مصنوعی
فناوری تشخیص چهره گوگل این روزها پیشرفت فوق العاده ای داشته و با استفاده از آن می توان در صورت ثبت تصویر افراد از راه دور و مشاهده دهان آنها مکالماتی که در جریان است را مشخص کرد.
گوگل از فناوری یادشده برای یافتن و درک اصوات انبوهی از افراد که در نقاط مختلف در حال راه رفتن هستند، استفاده می کند. به عنوان نمونه، اگر تعداد زیادی از مردم در یک نقطه شلوغ تجمع کرده و در حال حرف زدن با هم باشند، فناوری هوش مصنوعی می تواند گفته های متعدد افراد مختلف را تشخیص داده و ثبت کند.
شبکه عصبی هوش مصنوعی گوگل با بررسی این گفته ها و اصوات توانایی های خود را افزایش می دهد و حتی با حذف اصوات مزاحم قادر به استخراج صدایی دقیق و قابل درک خواهد بود.
فناوری یادشده پیامدهای گسترده ای را به همراه می آورد و برای تشخیص اصوات نامعلوم در فایل های ویدئویی، ارتقای کیفیت سخنان افراد، کمک به افراد کم شنوا و حتی ناشنوا و در موقعیت هایی که دهها نفر به طور همزمان در حال صخبت هستند، قابل استفاده است.
اما این فناوری به طور گسترده قابل سوءاستفاده هم هست و گوگل از آن می تواند برای جمع آوری اطلاعات زیادی در مورد میلیون ها نفر از ساکنان کره زمین استفاده کند. این فناوری تنها از روی حرکات دهان گفتار هر فردی را تشخیص می دهد و با استفاده از آن و دیگر فناوری های در اختیار گوگل می توان افراد را ردگیری کرد و به طور مرتب اظهارات و گفتارشان را در اماکن عمومی ثبت و ضبط کرد؛ امری که معنایی جز جاسوسی آنی و لحظه به لحظه از زندگی اشخاص ندارد.
از سوی دیگر می توان پیش بینی کرد که تعداد زیادی برنامه موبایلی و نرم افزاری سازگار با این فناوری هوش مصنوعی هم شکل بگیرد که آنها هم قابلیت های زیادی برای جاسوسی و سوءاستفاده خواهند داشت.