اختلاف نظر مرکل و نتانیاهو بر سر ایران
به گزارش خبرگزاری تسنیم، «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان در مصاحبه با کانال یک اسرائیل که امروز یکشنبه پخش شد گفت: من میتوانم نگرانی قابل ملاحظه اسرائیل درباره آنچه را که ایران انجام میدهد، درک کنم. ما فقط درباره چگونگی رفع این تهدید اختلاف نظر داریم.
وی ادامه داد: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل معتقد است که توافق هسته ای بین ایران و غرب، آن امنیتی را که وی برای اسرائیل میخواهد تامین نمیکند. ما این اعتقاد را داریم که چارچوب موجود، هر چند که کامل نیست، اما به نبود هیچ توافقی ارجحیت دارد.
مرکل ادامه داد: ما به گفتگو در این زمینه ادامه خواهیم داد. آلمان بسیار مراقب خواهد بود تا توافق هستهای حفظ شود.
صدر اعظم آلمان گفت: صرف پایبندی ایران به برجام، همه نگرانیها دیگر را رفع نمیکند. ما درباره برنامه موشکی بالستیک ایران بسیار نگران هستیم. به همین دلیل است که ما گفتگو میکنیم، همچنین با انگلیس، فرانسه و آمریکا درباره این موضوع [گفتگو میکنیم].
مرکل قرار است روز جمعه آینده با رئیس جمهور آمریکا دیدار کند. یکی از موضوعاتی که انتظار میرود در این دیدار در کاخ سفید مطرح شود، بحث مربوط به برجام است. صدر اعظم آلمان، به موازات رئیس جمهور فرانسه در تلاش هستند تا دونالد ترامپ را به ماندن در برجام قانع کنند. گمانهزنیهای رسانهای حکایت از این دارند که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در تلاش هستند با اعمال برخی فشارها علیه ایران به دلیل «برنامه موشکی» و «سیاستهای منطقهای ایران»، دولت آمریکا را مجاب به باقی ماندن در توافق هستهای کنند.
همچنین قرار است فردا امانوئل ماکرون با ترامپ در واشنگتن دیدار کند. ماکرون امروز یکشنبه در آستانه دیدار خود با همتای آمریکاییاش، در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز آمریکا گفت که وی «برنامه جایگزینی» برای توافق هستهای با ایران ندارد و مادامی که گزینه بهتری وجود ندارد، آمریکا باید در این توافق باقی بماند.
ماکرون گفت که آمریکا، فرانسه و سایر متحدان نقش «بسیار مهمی» در بازسازی سوریه پس از جنگ خواهند داشت. وی هشدار داد که در صورت خروج زودهنگام این کشورها، ایران که بیشترین حمایت را از بشار اسد داشته است، همه سوریه را تسخیر خواهد کرد.
اما صدر اعظم آلمان در ادامه مصاحبه خود با شبکه یک اسرائیل، در خصوص دلیل عدم مشارکت آلمان در حمله موشکی به سوریه گفت: ما تقسیم کار داریم. کارهایی هستند که کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس و آمریکا انجام میدهند، مثل همین نمونه. کارهای دیگری هم هستند که آمریکا و کشورهای دیگر برای انجام آن به ما اتکا می کنند، مواردی مانند ماندن در افغانستان. به عنوان مثال، ما در مالی مسئولیت را بر عهده می گیریم... ما گفتیم که این عملیات هم ضروری و هم متناسب بود.
مرکل در ادامه در خصوص انتقال سفارت آمریکا از تلآویو به قدس، بر راه حل «دو دولت» تاکید کرد و گفت «وضعیت قدس فقط در این بستر میتواند تعیین شود. بنابراین، ما سفارتمان را به قدس منتقل نمیکنیم.»
صدر اعظم آلمان در پاسخ به اینکه آیا قدس پایتخت آتی فلسطین خواهد بود یا نه، گفت: این دقیقا همان چیزی است که ما نیاز به مذاکره درباره اش داریم. این دقیقا همان مشکل است، و من تمایل داریم که گفتگوهای سیاسی در این خصوص اتفاق بیفتد.