ضرورت همکاری نزدیک کشورهای منطقه برای مقابله با گسترش تروریسم
وی ادامه داد: قرار گرفتن کشورهای چین،روسیه و ایران در فهرست تهدیدات امنیت ملی آمریکا و اعمال تحریم علیه این سه کشور ، اتخاذ راهبرد مشترک برای مقابله با اقدامات همه جانبه آمریکا برای ضربه زدن به ما را اجتناب ناپذیر نموده است.
وی پدیده تروریسم را تهدید شکننده صلح و امنیت بین المللی عنوان و اظهار کرد: تروریسم تکفیری جغرافیای حضور خود در کشورهای سوریه و عراق را از دست داده است و از این رو امریکا متحدان غربی و هم پیمانان منطقهای این کشور با بهانهجویی و دروغ پردازیهایی مشابه آنچه در مورداستفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی به شهر دوما عنوان شدضمن حضور و عملیات نظامی در این کشور عملا به دفاع از جریان تروریسم تکفیری درسوریه اقدام نموده اند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با تشریح اقداماتی که از سوی کشورهای حامی تروریسم تکفیری برای انتقال باقی مانده های این جریان خطرناک به کشور افغانستان در حال جریان است افزود: در صورت ادامه این روند و استقرار گروههای تروریستی در افغانستان به طور قطع مرزهای ایران،چین و روسیه که همسایگان این کشور هستند با تهدیدات جدی مواجه خواهد شد.
وی در پایان بر ضرورت همکاری نزدیک کشورهای ایران،چین،روسیه،پاکستان و افغانستان برای مقابله با گسترش تروریسم در منطقه تاکید کرد و خواستار تمهید سازوکار مشترک اطلاعاتی،امنیتی و عملیاتی برای برای متوقف سازی انتقال و سازماندهی گروههای تروریستی در افغانستان شد.
ژوشینگ کان وزیر امنیت عمومی جمهوری خلق چین نیز در این ملاقات با اشاره به مفاد سخنرانی دریابان شمخانی در نهمین کنفرانس امنیتی روسیه و بیان نگرانیهای جدی در خصوص توسعه ناامنی و بی ثباتی در منطقه اظهار کردد: ما ضمن تایید رویکردها و دغدغههای مطرح شده از سوی شما معتقدیم آمریکا به عنوان کشوری که به صورت پنهان از عوامل ناامنی در منطقه حمایت میکند با اعمال تحریم علیه ایران،چین و روسیه به دنبال محدودسازی و ضربه زدن به این سه کشور است.
وی به سفر رییس جمهورچین به ایران و پایه گذاری فصل جدیدی از مناسبات دو جانبه با جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: ایران در راهبرد بین المللی جدید چین جایگاه ویژه ای داشته و دستگاههای امنیتی دو کشور می توانند در تحقق اراده رهبران دو کشور برای توسعه مناسبات نقش تعیین کننده ای داشته باشند.
وزیر امنیت عمومی چین خاطر نشان ساخت:دو کشور میتوانند در چارچوب چشم انداز یک کمربند-یک راه در حوزههای تامین امنیت،مبارزه با تروریسم و جرائم سازمان یافته، امنیت سایبری ،پروژه های مربوط به انرژی و راه آهن، همکاریهای جدیدی را در دستور کار قرار دهند.
وی با تبیین اهمیت دعوت انجام شده از رییس جمهور کشورمان برای حضور در اجلاس آتی سازمان همکاریهای شانگهای اظهار کرد: ما از عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای حمایت نموده ومعتقدیم حضور ایران در اجلاس آتی به عنوان کشور ناظر می تواند زمینه مناسبی برای تحقق این هدف باشد.
ژو شینگ کان در پایان با ابراز تاسف نسبت به اقدامات غیر قابل قبول آمریکا و سرپیچی از اجرای تعهداتش در توافقنامه برجام افزود: چین به عنوان یکی از اعضای اصلی مذاکرات ۱+۵ نقش بسیار مهمی در شکلگیری و انعقاد توافقنامه برجام برعهده داشت و همچنان بر موضع قاطع خود در حمایت از برجام و ضرورت متعهد بودن همه طرفهای این توافقنامه به تعهداتشان تاکید دارد.
مقام چینی با دعوت مجدد از دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان برای سفر به چین امادگی این کشور برای تبادل اطلاعات و رایزنی مستمر مقامات امنیتی دو کشور در حوزه مبارزه با تروریسم را اعلام کرد.