ایران، هدف بیشترین تجسس اینترنتی در دنیا

کدخبر: ۲۱۱۷۹۹
طبق اعلام مسوولان مربوطه، بیشترین حجم تجسس اینترنتی در دنیا از شبکه‌های تلفن همراه و رایانه کاربران ایرانی انجام گرفته است.
ایران، هدف بیشترین تجسس اینترنتی در دنیا

به گزارش ایسنا، افشاگری‌های ادوارد اسنودن نشان می‌دهد، آمریکا تنها در یک ماه ۱۴ میلیارد قطعه داده از شبکه‌های تلفن همراه و رایانه کاربران ایرانی جمع‌آوری کرده که این حجم پوشش اطلاعاتی در میان کشورهای دنیا بی‌سابقه است.

نکته‌ای که در کنار اقبال روزافزون شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موبایل، قابل تامل و تعمق است، ‌عدم توجه به سطح دسترسی‌هایی است که کاربران هنگام نصب این قبیل از نرم افزارها با دستان خود در اختیار سرویس‌دهندگان خارجی این قبیل از نرم‌افزارها می‌گذارند و بدین ترتیب زمینه نفوذ به حریم خصوصی را برای سرویس دهندگان نرم‌افزارهای نسخه خارجی به راحتی فراهم می‌کنند.

در این باره سرهنگ محمدخانی -رئیس پلیس فتا استان گیلان- با اشاره به خواندن لیست مخاطبان، اطلاعات تماس ذخیره شده در گوشی، فعال کردن میکروفن، استفاده از دوربین دستگاه بدون اطلاع کاربر را نمونه‌ای از سطح دسترسی‌ها برشمرد که سرویس‌دهندگان خارجی جهت فعال‌سازی نرم افزار به آن نیاز دارند.

کارشناسان پلیس فتا به کاربران توصیه می‌کنند که از پیام‌رسان‌های داخلی و مزایا و امکانات آن‌ها استفاده کنند تا خیالشان از امنیت و سلامت اخلاقی این شبکه‌ها راحت‌تر باشد.

هر روز بر تعداد کاربران نرم‌افزارهای پیام‌رسان موبایلی افزوده می‌شود اما نکته‌ای که در کنار این اقبال روزافزون قابل تامل و تعمق است، عدم توجه به سطح دسترسی‌هایی است که کاربران هنگام نصب نرم‌افزار با دستان خود در اختیار سرویس‌دهندگان این قبیل از نرم‌افزارها می‌گذارند و بدین ترتیب زمینه نقض حریم خصوصی برای سرویس‌دهندگان پیام‌رسان‌های موبایلی نسخه خارجی به راحتی فراهم می‌گردد.

بررسی‌های صورت گرفته درباره یکی از این نرم افزارهای پیام‌رسان نشان داده که خواندن لیست مخاطبان یا اطلاعات تماس ذخیره شده در گوشی، فعال کردن میکروفون، استفاده از دوربین دستگاه بدون اطلاع کاربر و ... نمونه‌ای از سطح دسترسی‌هایی است که سرویس دهنده جهت فعال‌سازی نرم افزار به آن نیاز دارد.

در این باره کارشناسان با تاکید بر اهمیت حمایت از شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موبایل بومی و ملی تولید داخل، تاکید دارند که استفاده از نرم‌افزارهای پیام رسان بومی و ملی تولید داخل برای حفظ حریم خصوصی افراد و مقابله با تهدیدها و آسیب‌های جدی شبکه‌های اجتماعی مبتنی بر موبایل نسخه خارجی ضروری است.

در این باره حمایت و تقویت پیام‌رسان‌ها یا شبکه‌های اجتماعی داخلی برای رقابت با انواع مشابه خارجی از جمله موضوعاتی است که علاوه بر مجموعه وزارت ارتباطات در جلسات مرکز ملی فضای مجازی هم مورد تاکید رئیس دولت تدبیر و امید قرار گرفته است و شکی نیست که اگر وزارت ارتباطات و متولیان امر در اجرای وظایف خود، موانع موجود بر سر راه پیام‌رسان‌های داخلی را بر دارند، آن‌ها به زودی قله‌های موفقیت را فتح می‌کنند.

بدون شک طراحی اپلیکیشن‌های ایرانی بدون ایراد نیست. البته این موضوع تنها به نمونه‌های بومی مختص نیست و همه اپلیکیشن ها در نسخه‌های اولیه خود با مشکلاتی مواجهند اما در راستای فرهنگ‌سازی کاربران برای استفاده از پیام رسان‌های داخلی باید به نکات مختلفی توجه شود؛ از جمله اینکه کاربران ما با سیستمی مثل تلگرام آشنا شدند که از ۱۰ سال پیش کارش را آغاز کرده، درحالی که داخلی‌ها مدت زیادی از فعالیتشان نمی‌گذرد.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید