واکنش روزنامه ها به مرگ هیتلر
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از «فرادید»، یکی از روزنامهها نوشت: "آلمان خبری که همه امیدوار بودند درست باشد را منتشر کرد."
هیتلر دقیقاً هفتادوسه سال پیش در مخفیگاه زیرزمینی در برلین خودکشی کرد و بدین ترتیب زندگی یکی از بدنامترین شخصیتهای تاریخ پایان یافت. طول کشید تا خبر مرگ هیتلر به آمریکا برسد، و اخباری که از اقیانوس اطلس گذشت و به آنجا رسید در ابتدا با شک و تردید مردم روبرو شد. اکثر روزنامههای آمریکایی تا دوم ماه مه خبر را منتشر نکردند و حتی آن موقع نیز رئیسجمهور "هری ترومن" در تأیید اخبار احتیاط کرد.
بااینحال، خبر مرگ هیتلر بهسان آخرین میخ بر تابوت نیروهای محور در جنگ جهانی دوم بود. کمتر از یک هفته پس از انتشار این خبر، نیروهای آلمان در اروپا بدون قید و شرط تسلیم شدند و تا ماه سپتامبر جنگ بهطور رسمی پایان یافته بود.
روزنامههای سراسر جهان خبر مرگ هیتلر را با سرصفحه های بزرگ اعلام کردند که برخی موارد توأم با شادی بود.
نیویورکتایمز در دوم مه 1945
به گزارش روزنامه تایمز از مجلس عوام انگلستان، "در اینجا تقریباً هیچ هیجانی وجود نداشت. انگار کسانی که خبر را باور کردند میدانستند که دیر یا زود هیتلر میمیرد. هیچ واکنش رسمیای وجود نداشت."
تایمز یادداشت جالبی درباره نحوه انتشار خبر در بریتانیا نیز نوشت: "زمانی که خبر مرگ هیتلر به لندن رسید، نسخههای اولیه مطبوعات منتشر شده بود. اما نسخههای دوم بهطور مفصل به آگهی مرگ او پرداختند."
یکی از بزرگترین عنوانها در روزنامه «Stars and Stripes» متعلق به ارتش آمریکا چاپ شد: "چرچیل نوید از صلح میدهد."
روزنامه «The New York Daily News» تمام صفحه اول را بهعنوان "هیتلر مرد" اختصاص داد.
این روزنامه سالها بعد نوشت: "هیتلر با علم به اینکه پایان جنگ نزدیک است، در ژانویه 1945 به مخفیگاه زیرزمینی رفت و تصمیم گرفت قبل از اینکه کس دیگری او را بکشد، خودش جان خود را بگیرد."
روزنامه «Daily Record» از بوستون اینگونه واکنش نشان داد: "دیگر یاوهگویی نمیکند."
روزنامه «The Cincinnati Times-Star» یک روز قبل از دیگر روزنامهها نوشت: "نیروهای آمریکا بهسرعت در اتریش پیشروی میکنند. چرچیل وعده دستیابی به صلح تا آخر هفته را داده است."
روزنامه «Salt Lake Tribune» از ایالت یوتا
روزنامه تریبون نسبت به اخبار مرگ هیتلر بسیار مردد بود. او به محل مرگ هیتلر در علامت نقلقول اشاره میکند و در پایین صفحه مقالهای از خبرنگار آسوشیتدپرس در برلین "لوئیس لوچنر" منتشر کرد:
"هنوز هم باور مرگ هیتلر برایم سخت است. پذیرش تسلیمِ بیقیدوشرط برای هیتلر قابلتحمل نبود، بنابراین مجبور بود مرگ قهرمانانهای که آرزویش بود را صحنهسازی کند. هنوز هم تصور میکنم هیتلر بهجایی فرار کرده که هیچکس انتظارش را ندارد."
روزنامه «UK`s Daily Express» برای اعلام خبر اشتیاق خاصی داشت: "آلمانها خبری که همه امیدوار بودند درست باشد را منتشر کردند."
در مقالهای که سال 2014 درباره این صفحه چاپ شد، "دومنیک میجلی" نوشت: "وقتی Daily Express خبر مرگ هیتلر را منتشر کرد، حاضر نشد برای او بخشی با عنوان "آگهی درگذشت" اختصاص دهد یا حتی تصویر او را چاپ کند. دیلی اکسپرس با اشتیاق و شادی خبر فوت او را اعلام کرد."
یکی از بهترین تصاویر جلد مجله تایمز به مرگ هیتلر اختصاص یافت.
این مجله X قرمز رنگی بر صورت هیتلر کشید که این علامت در سالهای آینده بر تصاویر صدام حسین، ابو مصعب الزرقاوی و بن لادن نیز کشیده شد.
خبر تقریباً همزمان با آمریکا به استرالیا رسید. تیتر اصلی: "آلمان مرگ هیتلر را گزارش کرد."
روزنامه فرانسوی «L`Aube» با تیتر «La mort de Hitler» (مرگ هیتلر) این خبر را اعلام کرد. در عنوان پایین نیز نوشت "برلین سقوط کرد.
صفحه اول روزنامه فرانسوی دیگری به نام «Le Bien Public»: "خصومت در اروپا رو به پایان است."
تقریباً در همزمان با دیگر کشورها خبر به آمریکای جنوبی هم رسید و در صفحه اول روزنامه «El Universo» در اکوادور منتشر شد. در عنوان دوم این صفحه نوشته شد: "علیرغم تصمیم آلمان به ادامه جنگ علیه متفقین، مرگ هیتلر پایان جنگ را تسریع کرد."
روزنامه SHAEF متعلق به اعضای جابهجا شده ارتش متفقین در اروپا بود. این روزنامه با چتر به سربازان تحویل داده میشد "تا اخبار و دستورات نظامی مهم" را به اطلاعشان برساند.
اما ویژهنامه روزنامه آلمانی «Hamburger Zeitung» چندان مسرور نبود: "پیشوای آلمان سقوط کرد."
"کارل کاوفمان" یکی از رهبران نازی در هامبورگ در صفحه اول این روزنامه نوشت: "امروز سختترین دوران برای مردم ماست، زیرا خبر سقوط پیشوا در پایتخت امپراتوری را دریافت کریم."