سفیر اسرائیل از ترکیه اخراج شد
به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه ترکیه با احضار سفیر اسرائیل در آنکارا پس از ابلاغ اعتراض، از وی خواست خاک ترکیه را ترک کرده و برای مدتی به اسرائیل بازگردد.
همچنین خبرگزاری آناتولی ترکیه اعلام کرد که به سفیر اسرائیل اعلام شده که کمال اوکم سفیر ترکیه در تل آویو نیز برای مشورت به آنکارا فراخوانده شده است.
افتتاح رسمی سفارت آمریکا در قدس سبب بروز اعتراضات شدید در منطقه و درگیری در غزه شد و در پی کشته شدن نزدیک 60 نفر و مجروح شدن بیش از 2800 فلسطینی، ترکیه برای اعلام همبستگی با مردم فلسطین سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه طی سخنانی در نشست هفتگی حزب عدالت و توسعه در آنکارا با محکوم کردن حمله مسلحانه نظامیان رژیم اسرائیل به مردم فلسطین و همچنین انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس گفت که آمریکا با این اقدام خود موجب تخریب فضای صلح در منطقه شده است.
وی خواستار تجدید نظر کشورهای اسلامی در روابط خود با اسرائیل شد و افزود: جهان اسلام بایستی در مقابل این ظلم متحد باشد و نباید نسبت به آن ساکت بماند.
وی تاکید کرد: ترکیه تاکنون نسبت به ظلم و ستم در حق مسلمانان فلسطین بی تفاوت نبوده و در آینده نیز نخواهد بود.
همچنین احزاب حاضر در پارلمان ترکیه با صدور بیانیه مشترکی، کشتار مردم فلسطین توسط عوامل رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم و اعلام کردند که برگزاری تظاهرات و راهپیمایی مسالمت آمیز فلسطینی ها در محکومیت نادیده گرفتن قطعنامه های سازمان ملل، اراده جامعه بین المللی و ارزش های جهانی از سوی اسرائیل و آمریکا از اساسی ترین حقوق فلسطینی ها بوده و همچنین انعکاس کننده وجدان بشریت است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز برای تبادل نظر در رابطه با تحولات فلسطین با عبدالله دوم پادشاه اردن و همچنین ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی به صورت تلفنی گفت و گو کرد.
احمد دمیرجان وزیر بهداشت ترکیه نیز اعلام کرد که با هماهنگی ارتش و سازمان مدیریت حوادث اضطراری ترکیه، تعدادی از مجروحان غزه جهت مداوا به آنکارا و برخی شهرهای ترکیه منتقل شدند.
وی همچنین با بیان این که اهالی نوار غزه با کمبود شدید دارو و تجهیزات پزشکی مواجه هستند، اظهار کرد: در صورت دریافت مجوز، مجروحان با وضعیت وخیم به ترکیه منتقل خواهند شد.
وی تاکید کرد: ترکیه در اولین لحظه آمادگی خود را برای ارائه کمک و امداد پزشکی زخمی های فلسطینی ساکن نوار غزه اعلام کرد.
همچنین امروز مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز طی تماس تلفنی با ایمن الصفدی، رتنو مارسودی و محمدجواد ظریف، همتایان اردنی، اندونزیایی و ایرانی خود و همچنین یوسف بن احمد العثیمین دبیرکل سازمان همکاری اسلامی درباره انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس و تحولات اخیر در غزه گفت و گو کرد.
بکیر بوزداغ سخنگوی دولت ترکیه نیز امروز طی سخنرانی در پارلمان ترکیه قدس را پایتخت فلسطین اعلام کرد و گفت: ترکیه همواره و در هر شرایطی مدافع فلسطین بوده است و این رویکرد ترکیه تا زمان پایان اشغال خاک فلسطین توسط اسرائیل و آزادی قدس ادامه خواهد یافت.
اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ترکیه نیز در واکنش به جنایات صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی گفت: کسانی که اردوگاههای نازی در زمان جنگ جهانی دوم را تجربه کرده اند، از آن اتفاقات درس عبرت نگرفته اند.
وی خطاب به مقامات رژیم صهیونیستی افزود: مسئولانه رفتار کنید و هنگام صدور دستور شلیک به سوی فلسطینی ها، قتل عام اجداد خود در اتاق های گاز را به یاد آورید.
به گزارش ایرنا، مقامات دولت و مردم ترکیه از دیروز در اعتراض به انتقال سفارت آمریکا به قدس و نیز جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، در واکنشی کم سابقه و همه جانبه، تحولات اخیر در سرزمین های اشغالی فلسطین را محکوم کردند.
وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیه ای کشتار روز گذشته فلسطینی ها توسط رژیم جنایتکار اسرائیل را محکوم کرده و سکوت جامعه جهانی در قبال این رخداد را شرم آور خواند.
روز گذشته در اقدامی تحریک آمیز طی مراسمی با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، جان سالیوان معاون وزیر خارجه، استیون منوچین وزیر خزانه داری و جرارد کوشنر مشاور رئیس جمهوری و چهار سناتور جمهوری خواه آمریکایی، سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی انتقال یافت.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیام تصویری به این مراسم که در سایه مخالفت جهانی برگزار شد، اعلام کرد که موقعیت کنونی قدس، مسجد الاقصی و اماکن مقدس حفظ خواهد شد.
همچنین دیروز همزمان با هفتادمین سالگرد روز نکبت، دهها هزار فلسطینی در تظاهرات 'میلیونی بازگشت' علیه انتقال سفارت آمریکا به قدس شرکت کردند که با یورش نظامیان رژیم صهیونیستی 60 نفر از آنها به شهادت رسیدند و بیش از 2800 نفر از آنها نیز زخمی شدند.